მსოფლიო
პოლიტიკა

22

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის ოცდამესამე დღე დაიწყება 04:51-ზე, მთვარე მშვილდოსანშია კარგი დღეა ძველი საქმეების დასასრულებლად. ახლებს ნუ წამოიწყებთ. ნუ განახორციელებთ სერიოზულ ფინანსურ ოპერაციებს. სწავლისთვის ნეიტრალური დღეა, მაგრამ გამოცდა სხვა დროისთვის გადადეთ. უმჯობესია ეს დღე განმარტოებით, ბუნებაში გაატაროთ. მაქსიმალურად შეამცირეთ კონტაქტები, გულითადი საუბრები. მოერიდეთ ხელმძღვანელობასთან კონფლიქტს. სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. გათავისუფლდით უსარგებლო ნივთებისგან. არასასურველი დღეა ქორწინებისა და ნიშნობისთვის. მოერიდეთ ხორციან კერძებს. გაუფრთხილდით ღვიძლს. მოერიდეთ ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის ოპერაციას.
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
მოზაიკა
სპორტი
სამხედრო
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ აღმოვაჩინე ქართული ძეხვების იტალიური გემოები
როგორ აღმოვაჩინე ქართული ძეხვების იტალიური გემოები

ეს ბლო­გი ძეხვს და გემ­რი­ე­ლი ძეხ­ვე­უ­ლის მოყ­ვა­რუ­ლებს ეძღვნე­ბათ! მინ­და ჩემი ახა­ლი აღ­მო­ჩე­ნის შე­სა­ხებ მო­გიყ­ვეთ, რო­მელ­მაც სა­სი­ა­მოვ­ნოდ გა­მა­ო­ცა (მარ­თლა!).

სამ­სა­ხუ­რი­დან დაღ­ლი­ლი ვბრუნ­დე­ბო­დი სახ­ლში და ერთი სული მქონ­და, ქვაბ­ში დარ­ჩე­ნი­ლი წვნი­ა­ნი გა­მე­ცხე­ლე­ბი­ნა, მე­ჭა­მა, დი­ვან­ზე წა­მოვ­გო­რე­ბუ­ლი­ყა­ვი და არა­ფე­რი მე­კე­თე­ბი­ნა. თით­ქმის მი­სუ­ლი ვი­ყა­ვი, კარ­გა ხნის უნა­ხა­ვი ნა­თე­სა­ვის მე­სი­ჯი რომ წა­მო­მე­წია, ერთ-ორ სა­ათ­ში შე­მო­გივ­ლი­თო. „შე­მო­გივ­ლით­ში“ მთე­ლი ოჯა­ხი იგუ­ლის­ხმე­ბო­და. გო­ნე­ბა­ში პა­ნი­კუ­რად მო­ვახ­დი­ნე ჩემი ცა­რი­ე­ლი მა­ცივ­რის შიგ­თავ­სის ვი­ზუ­ა­ლი­ზა­ცია და ფიქ­რი და­ვი­წყე იმა­ზე, რა მო­მემ­ზა­დე­ბი­ნა სწრა­ფად და მარ­ტი­ვად. უბ­ნის სუ­პერ­მარ­კეტ „ლიბ­რე­ში“ შე­ვირ­ბი­ნე და ძეხ­ვე­უ­ლის დახ­ლთან გავ­ჩერ­დი. ძეხ­ვი – ჩემი გა­დამ­რჩე­ნე­ლი-მეთ­ქი გა­ვი­ფიქ­რე და იქვე გა­და­ვა­წყდი ქარ­თუ­ლი ბრენ­დის „შეფ­მა­ის­ტე­რის“ ნედ­ლად შე­ბო­ლილ ძეხ­ვებს, რო­მე­ლიც ჩემი ახა­ლი აღ­მო­ჩე­ნა გახ­და.

პიცა, ბრუს­კე­ტე­ბი, ღვი­ნის დაფა, ან უბ­რა­ლოდ ბუ­ტერბრო­დე­ბი – სულ რამ­დე­ნი­მე წუთ­ში მზად ხარ, მა­გი­და­ზე საჭ­მე­ლია, რო­მე­ლიც ისე გა­მო­ი­ყუ­რე­ბა, თით­ქოს მთე­ლი დღე ამას ამ­ზა­დებ­დი.

„შეფ­მა­ის­ტე­რის“ ძეხ­ვე­ბის მრა­ვალ­ფე­როვ­ნე­ბამ სა­სი­ა­მოვ­ნოდ გა­მა­ო­ცა. ზო­გა­დად, იტა­ლია ძა­ლი­ან მიყ­ვარს, თა­ვი­სი სა­ო­ცა­რი პე­ი­ზა­ჟე­ბი­თა და გა­ნუ­მე­ო­რე­ბე­ლი გე­მო­ე­ბით. რო­გორც გა­ვარ­კვიე, ეს პრე­მი­უმ ხა­რის­ხის ნედ­ლად შე­ბო­ლი­ლი ხორ­ცპ­რო­დუქ­ტე­ბი, ევ­რო­პუ­ლი რე­ცეპ­ტუ­რი­თა და ტექ­ნო­ლო­გი­ით მზად­დე­ბა და ვფიქ­რობ, რომ ძა­ლი­ან კარ­გი ფა­სე­ბი აქვს, უცხო­ურ ანა­ლოგ­თან შე­და­რე­ბით. ძეხ­ვებს სა­ხე­ლე­ბი და რე­ცეპ­ტუ­რაც იტა­ლი­უ­რის შე­სა­ბა­მი­სი აქვს: სა­ლი­ა­მი­ნო აგ­რი­ჯენ­ტო­დან და­წყე­ბუ­ლი, დი ნა­პო­ლით დამ­თავ­რე­ბუ­ლი.

პური, პო­მი­დო­რი, სა­ლა­თის ფო­თო­ლი, ძეხ­ვი, ყვე­ლი და მზა ცომი! - თით­ქმის მზად ვი­ყა­ვი. პიცა პე­პე­რო­ნით გა­ვა­კე­თე და ბრუს­კე­ტე­ბიც მო­ვამ­ზა­დე. რაც პირ­ვე­ლი­ვე ლუკ­მა­ზე შე­ვამ­ჩნიე, ეს იყო ძეხ­ვის გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლი არო­მა­ტი და მდი­და­რი გემო. „შეფ­მა­ის­ტე­რის“ პე­პე­რონს საკ­მა­ოდ ინ­ტენ­სი­უ­რი და სა­სი­ა­მოვ­ნოდ შე­ბო­ლი­ლი არო­მა­ტი აქვს – ზუს­ტად ის, რაც ნამ­დვილ პე­პე­რო­ნის უნდა ჰქონ­დეს. სა­ლი­ა­მი­ნო აგ­რი­ჯენ­ტოც“ გავ­სინ­ჯე. ძა­ლი­ან სა­ინ­ტე­რე­სო გემო აქვს.

ნედ­ლად შე­ბო­ლი­ლი ძეხ­ვის უპი­რა­ტე­სო­ბა იმა­შია, რომ არ სჭირ­დე­ბა ზედ­მე­ტი და­მუ­შა­ვე­ბა – შე­გიძ­ლია უბ­რა­ლოდ დაჭ­რა და სხვა­დას­ხვა კერ­ძში გა­მო­ი­ყე­ნო. ეს ძა­ლი­ან მო­სა­ხერ­ხე­ბე­ლია, როცა გინ­და სწრა­ფად მო­ამ­ზა­დო რამე გემ­რი­ე­ლი.

„შეფ­მა­ის­ტე­რის“ ძეხ­ვე­ბის და­გე­მოვ­ნე­ბას ნამ­დვი­ლად გირ­ჩევთ, თუ ხორ­ცპ­რო­დუქ­ტე­ბის მოყ­ვა­რუ­ლი ხართ და ახალ, ხა­რის­ხი­ან გე­მო­ებს ეძებთ.

თუ თქვენც გა­გი­სინ­ჯავთ, გა­მი­ზი­ა­რეთ, რო­მე­ლი მო­გე­წო­ნათ ყვე­ლა­ზე მე­ტად?

NS

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
შსს ფარულ ჩანაწერებს აქვეყნებს - დაკავებულია 3 პირი: კადრებში ჩანს, როგორ ყიდიან ნარკოტიკს

როგორ აღმოვაჩინე ქართული ძეხვების იტალიური გემოები

როგორ აღმოვაჩინე ქართული ძეხვების იტალიური გემოები

ეს ბლოგი ძეხვს და გემრიელი ძეხვეულის მოყვარულებს ეძღვნებათ! მინდა ჩემი ახალი აღმოჩენის შესახებ მოგიყვეთ, რომელმაც სასიამოვნოდ გამაოცა (მართლა!).

სამსახურიდან დაღლილი ვბრუნდებოდი სახლში და ერთი სული მქონდა, ქვაბში დარჩენილი წვნიანი გამეცხელებინა, მეჭამა, დივანზე წამოვგორებულიყავი და არაფერი მეკეთებინა. თითქმის მისული ვიყავი, კარგა ხნის უნახავი ნათესავის მესიჯი რომ წამომეწია, ერთ-ორ საათში შემოგივლითო. „შემოგივლითში“ მთელი ოჯახი იგულისხმებოდა. გონებაში პანიკურად მოვახდინე ჩემი ცარიელი მაცივრის შიგთავსის ვიზუალიზაცია და ფიქრი დავიწყე იმაზე, რა მომემზადებინა სწრაფად და მარტივად. უბნის სუპერმარკეტ „ლიბრეში“ შევირბინე და ძეხვეულის დახლთან გავჩერდი. ძეხვი – ჩემი გადამრჩენელი-მეთქი გავიფიქრე და იქვე გადავაწყდი ქართული ბრენდის „შეფმაისტერის“ ნედლად შებოლილ ძეხვებს, რომელიც ჩემი ახალი აღმოჩენა გახდა.

პიცა, ბრუსკეტები, ღვინის დაფა, ან უბრალოდ ბუტერბროდები – სულ რამდენიმე წუთში მზად ხარ, მაგიდაზე საჭმელია, რომელიც ისე გამოიყურება, თითქოს მთელი დღე ამას ამზადებდი.

„შეფმაისტერის“ ძეხვების მრავალფეროვნებამ სასიამოვნოდ გამაოცა. ზოგადად, იტალია ძალიან მიყვარს, თავისი საოცარი პეიზაჟებითა და განუმეორებელი გემოებით. როგორც გავარკვიე, ეს პრემიუმ ხარისხის ნედლად შებოლილი ხორცპროდუქტები, ევროპული რეცეპტურითა და ტექნოლოგიით მზადდება და ვფიქრობ, რომ ძალიან კარგი ფასები აქვს, უცხოურ ანალოგთან შედარებით. ძეხვებს სახელები და რეცეპტურაც იტალიურის შესაბამისი აქვს: სალიამინო აგრიჯენტოდან დაწყებული, დი ნაპოლით დამთავრებული.

პური, პომიდორი, სალათის ფოთოლი, ძეხვი, ყველი და მზა ცომი! - თითქმის მზად ვიყავი. პიცა პეპერონით გავაკეთე და ბრუსკეტებიც მოვამზადე. რაც პირველივე ლუკმაზე შევამჩნიე, ეს იყო ძეხვის განსაკუთრებული არომატი და მდიდარი გემო. „შეფმაისტერის“ პეპერონს საკმაოდ ინტენსიური და სასიამოვნოდ შებოლილი არომატი აქვს – ზუსტად ის, რაც ნამდვილ პეპერონის უნდა ჰქონდეს. სალიამინო აგრიჯენტოც“ გავსინჯე. ძალიან საინტერესო გემო აქვს.

ნედლად შებოლილი ძეხვის უპირატესობა იმაშია, რომ არ სჭირდება ზედმეტი დამუშავება – შეგიძლია უბრალოდ დაჭრა და სხვადასხვა კერძში გამოიყენო. ეს ძალიან მოსახერხებელია, როცა გინდა სწრაფად მოამზადო რამე გემრიელი.

„შეფმაისტერის“ ძეხვების დაგემოვნებას ნამდვილად გირჩევთ, თუ ხორცპროდუქტების მოყვარული ხართ და ახალ, ხარისხიან გემოებს ეძებთ.

თუ თქვენც გაგისინჯავთ, გამიზიარეთ, რომელი მოგეწონათ ყველაზე მეტად?

NS