2024 წლის ოქტომბერში ერთი სტანდარტული იმერული ხაჭაპურის მომზადების ღირებულებამ 6.62 ლარი შეადგინა, რაც 2024 წლის სექტემბერთან შედარებით 2%-იანი, ხოლო 2023 წლის ოქტომბერთან შედარებით 8%-იანი ზრდაა. აღნიშნულ მონაცემებს კვლევითი ორგანიზაცია ISET ავრცელებს.
- ამავე ინფორმაციით, თვიურ ჭრილში, ყველაზე მნიშვნელოვანი ზრდა თელავში დაფიქსირდა, სადაც ხაჭაპურის ინდექსი 6.6%-ით გაიზარდა. კერძოდ, თელავში, მიმდინარე თვეში, ხაჭაპურის მომზადების ღირებულებამ 7.17 ლარი შეადგინა, რაც ქვეყნის საშუალო მაჩვენებელს 8.4%-ით აღემატება. აღნიშნული ზრდა უკავშირდება კახეთის საშემოდგომო სეზონს, განსაკუთრებით რთვლის პერიოდს, რომელიც აგვისტოს ბოლოს იწყება და რამდენიმე კვირა გრძელდება.
ტურისტების სეზონური მატება ზრდის ადგილობრივ მოთხოვნას, რაც ფასების მნიშვნელოვან ცვლილებებს იწვევს... წაიკითხეთ ვრცლად
სიზარმაცის ბრალია რომ ყველაფერი ძვირდება ადრე რატო არ იყო ასეთი ფასები,იმიტომ რო ყველა სახლში აკეთებდა საჭმელს , ეხლა ბავშვებსაც კი გარეთ კვებავენ
ძალიან კარგად მახსოვს, რომ 2000 წლის დასაწყისში ხარისხიანად დამზადებული და თანაც მოზრდილი, ოთხნაჭრიანი ხაჭაპური 2 ლარი ღირდა...
მახსოვს იმიტომ, რომ ისრაელიდან ჩვენთან მივლინებით ჩამოსული სტუმრები ყოველდღე ხაჭაპურებს მიირთმევდნენ...
გასაგებია მასზე ფასის მომატებაც, მაგრამ ჩემი აზრით ადგილობრივი მოსახლეობისათვის ხაჭაპური შეღავათიან ფასებში უნდა იყიდებოდეს, ხოლო ჩამოსულებისათვის - ევროპული ფასებით.
გამახსენდა ბებიაჩემის მიერ უზარმაზარი ზომის ქვის კეცზე გამომცხვარი მეგრული ხაჭაპური, რომელსაც ჩამოსული სტუმრების საპატივსაცემად აცხობდა. ალბათ არ დაიჯერებთ, ყველით გაჯერებული ხაჭაპურის სისქე დაახლოებით 4-5 სანტიმეტრი იქნებოდა...
მის გახსენებაზე ახლაც ნერწყვს ვყლაპავ...