კულტურა/შოუბიზნესი
მსოფლიო
სამართალი

16

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

პარასკევი, მთვარის მეცხრამეტე დღე დაიწყება 02:31-ზე, მთვარე თხის რქაშია საშიში დღეა, ფრთხილად იყავით. არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ყოველგვარ ვაჭრობას, ფინანსური ოპერაციების ჩატარებას. ცუდი დღეა საქმის, საქმიანობის შესაცვლელად. მოგზაურობა და შორ მანძილზე მგზავრობა დაუშვებელია. უფრო მეტიც, უმჯობესია, ეს დღე შინ გაატაროთ. პასიურად დაისვენეთ. არავითარ შემთხვევაში არ დაქორწინდეთ დღეს, გადადეთ ნიშნობაც. განქორწინებაც კი სხვა დღეს დანიშნეთ. გაუფრთხილდით სახსრებსა და ხერხემალს, არ ამოიღოთ კბილი.
პოლიტიკა
საზოგადოება
Faceამბები
მოზაიკა
მეცნიერება
სპორტი
სამხედრო
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
აჭარაში თევზეულის ახალი სახელმძღვანელო დაიბეჭდა
აჭარაში თევზეულის ახალი სახელმძღვანელო დაიბეჭდა

აჭა­რა­ში კი­დევ ერთი კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი გზამ­კვლე­ვი "თევ­ზე­უ­ლი ქარ­თულ სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში" და­ი­ბე­და. წიგ­ნი, რო­მელ­შიც 80-მდე ად­გი­ლობ­რი­ვი, ქარ­თუ­ლი თევ­ზის რე­ცეპ­ტია თავ­მოყ­რი­ლი აჭა­რის ტუ­რიზ­მის დე­პარ­ტა­მენ­ტის ტუ­რის­ტუ­ლი პრო­დუქ­ტე­ბის გან­ვი­თა­რე­ბის სა­ა­გენ­ტომ კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი ტუ­რიზ­მის პო­უ­ლა­რი­ზა­ცი­ი­სა და გან­ვი­თა­რე­ბის მიზ­ნით მო­ამ­ზა­და. წიგნ­ში შავ ზღვა­სა და აჭა­რის შიდა წყლებ­ში არ­სე­ბუ­ლი თევ­ზე­უ­ლო­ბის­გან მომ­ზა­დე­ბუ­ლი ცივი კერ­ძე­ბი, წვნი­ა­ნი კერ­ძე­ბი, შემ­წვა­რი და ლა­ზუ­რად მომ­ზა­დე­ბუ­ლი თევ­ზის კერ­ძე­ბია შე­სუ­ლი. მათ შო­რი­საა თევ­ზი ნიგვზი­თა და თხი­ლის სა­წებ­ლით, სხვა­დას­ხვა სო­უ­სე­ბით, თევ­ზის ღვე­ზე­ლი, ქაფ­შია (ხამ­სას) კერ­ძე­ბი, თევ­ზის მჭა­დე­ბი და შავ ზღვა­ში არ­სე­ბუ­ლი ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბის­გან დამ­ზა­დე­ბუ­ლი კერ­ძე­ბი. გარ­და რე­ცეპ­ტე­ბი­სა გზამ­კვლევ­ში სა­უ­ბა­რია თევ­ზი­სა და ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბის მომ­ზა­დე­ბის წე­სებ­ზე, თევ­ზის ზო­გად კვე­ბით და გას­ტრო­ნო­მი­ულ ღი­რე­ბუ­ლე­ბა­ზე, მე­თევ­ზე­ო­ბის ის­ტო­რი­ა­სა და კულ­ტუ­რა­ზე სა­ქარ­თვე­ლო­ში. გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი ტუ­რიზ­მის და­ინ­ტე­რე­სე­ბულ პი­რებს, გი­დებს, სა­ო­ჯა­ხო-სას­ტუმ­რო სახ­ლე­ბი­სა და კვე­ბის ობი­ექ­ტე­ბის წარ­მო­მად­გენ­ლებს უფა­სოდ გა­და­ე­ცე­მათ. ეს რი­გით მე­ო­რე კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი გზამ­კვლე­ვია „კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი მოგ­ზა­უ­რო­ბა აჭა­რა­ში“ წიგ­ნის შემ­დეგ, რაც სა­ა­გენ­ტომ გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი ტუ­რიზ­მის გან­ვი­თა­რე­ბის მიზ­ნით აჭა­რა­ში მო­ამ­ზა­და.

NS

sponsored by ContentRoom
ავტორი:

აჭარაში თევზეულის ახალი სახელმძღვანელო დაიბეჭდა

აჭარაში თევზეულის ახალი სახელმძღვანელო დაიბეჭდა

აჭარაში კიდევ ერთი კულინარიული გზამკვლევი "თევზეული ქართულ სამზარეულოში" დაიბედა. წიგნი, რომელშიც 80-მდე ადგილობრივი, ქართული თევზის რეცეპტია თავმოყრილი აჭარის ტურიზმის დეპარტამენტის ტურისტული პროდუქტების განვითარების სააგენტომ კულინარიული ტურიზმის პოულარიზაციისა და განვითარების მიზნით მოამზადა. წიგნში შავ ზღვასა და აჭარის შიდა წყლებში არსებული თევზეულობისგან მომზადებული ცივი კერძები, წვნიანი კერძები, შემწვარი და ლაზურად მომზადებული თევზის კერძებია შესული. მათ შორისაა თევზი ნიგვზითა და თხილის საწებლით, სხვადასხვა სოუსებით, თევზის ღვეზელი, ქაფშია (ხამსას) კერძები, თევზის მჭადები და შავ ზღვაში არსებული ზღვის პროდუქტებისგან დამზადებული კერძები. გარდა რეცეპტებისა გზამკვლევში საუბარია თევზისა და ზღვის პროდუქტების მომზადების წესებზე, თევზის ზოგად კვებით და გასტრონომიულ ღირებულებაზე, მეთევზეობის ისტორიასა და კულტურაზე საქართველოში. გასტრონომიული ტურიზმის დაინტერესებულ პირებს, გიდებს, საოჯახო-სასტუმრო სახლებისა და კვების ობიექტების წარმომადგენლებს უფასოდ გადაეცემათ. ეს რიგით მეორე კულინარიული გზამკვლევია „კულინარიული მოგზაურობა აჭარაში“ წიგნის შემდეგ, რაც სააგენტომ გასტრონომიული ტურიზმის განვითარების მიზნით აჭარაში მოამზადა.

NS