მსოფლიო
სამართალი
პოლიტიკა

28

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

პარასკევი, მთვარის ოცდამეცხრე დღე დაიწყება 06:58-ზე, მთვარე თევზებშია საკმაოდ რთული დღეა. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფინანსურ ოპერაციებს, ყოველგვარ ვაჭრობასა და სასამართლო საქმეს. სხვა დღისთვის გადადეთ უფროსთან შეხვედრა და საქმეებზე საუბარს. არ გირჩევთ მგზავრობას, საქმეების გარჩევას. მეტად დაისვენეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში. დღეს ქორწინება დაუშვებელია. განქორწინების მიზეზი ერთ-ერთი მეუღლის ღალატი ან ტყუილი გახდება. სასურველია დაიცვათ მარხვა. ძილის წინ მიიღეთ შხაპი. რაციონიდან გამორიცხეთ ხორცეული, პურ-ფუნთუშეული და ტკბილეული.
საზოგადოება
Faceამბები
მოზაიკა
სამხედრო
კულტურა/შოუბიზნესი
სპორტი
მეცნიერება
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს
3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს

თუ დი­ე­ტა­ზე ხართ, ან უბ­რა­ლოდ თვალ­ყურს ადევ­ნებთ სა­კუ­თარ წო­ნას, ჩა­ი­ნიშ­ნეთ ეს გემ­რი­ე­ლი, და­ბალ­კა­ლო­რი­უ­ლი და ჯან­სა­ღი წა­სა­ხემ­სებ­ლე­ბის რე­ცეპ­ტე­ბი.

ნი­ა­ხუ­რი­სა და ყვე­ლის მსუ­ბუ­ქი ხემ­სი

ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი აქ­ტი­უ­რად გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა მსოფ­ლი­ოს კუ­ლი­ნა­რი­ა­ში.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 250 გ გა­მომშრა­ლი, რი­კო­ტას ყვე­ლი
  • 120 გ ლურ­ჯი ყვე­ლი
  • 1/4 ჭიქა (60 მლ) რძე
  • 1/2 კბი­ლი ნი­ო­რი
  • 1 ს/კ. ახა­ლი ხახ­ვი
  • 1 ს/კ. ზე­ი­თუ­ნის ზეთი
  • მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი,
  • 10 ახა­ლი ნი­ა­ხუ­რის ღერო
  • 1 ს/კ. ოხ­რა­ხუ­ში

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. რი­კო­ტას ყვე­ლი თას­ში მო­ა­თავ­სეთ. და­უ­მა­ტეთ პა­ტა­რა ნაჭ­რე­ბად დაჭ­რი­ლი ლურ­ჯი ყვე­ლი, რძე და კარ­გად ათ­ქვი­ფეთ.
  2. და­უ­მა­ტეთ წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ნი­ო­რი და ახა­ლი ხახ­ვი, ზეთი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი. კარ­გად აუ­რი­ეთ.
  3. და­ა­ფა­რეთ პლას­ტი­კა­ტის თავ­სა­ხუ­რი და შე­ი­ნა­ხეთ მა­ცი­ვარ­ში 1 სთ-ის გან­მავ­ლო­ბა­ში.
  4. ახა­ლი ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი გა­ა­სუფ­თა­ვეთ. და­ჭე­რით, და­ახ­ლო­ე­ბით, 8 სმ სიგ­რძის ნა­წი­ლე­ბად. ნი­ა­ხუ­რის ღე­რო­ე­ბი ყვე­ლის მა­სით ამო­ავ­სეთ, მო­ა­ყა­რეთ ოხ­რა­ხუ­ში და მი­ირ­თვით.

კვერ­ცხი ცხა­რე სუ­ნე­ლე­ბით

ეს ძველ­მო­დუ­რი აპე­ტა­ი­ზე­რია, რო­მე­ლიც არა­სო­დეს გა­და­სუ­ლა მო­დი­დან. თუ თქვენ არ მოგ­წონთ ცხა­რე საჭ­მე­ლი, ნუ და­უ­მა­ტებთ ჩილს. არო­მა­ტის გა­სამ­რა­ვალ­ფე­როვ­ნებ­ლად ის კა­რით ჩა­ა­ნაც­ვლეთ.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 6 დიდი კვერ­ცხი
  • 2 ს/კ. მა­ი­ო­ნე­ზი
  • 1 კბი­ლი ნი­ო­რი
  • 2 ჩ/კ. ვაშ­ლის ძმა­რი
  • 1 ჩ/კ. ქინ­ძი + ფოთ­ლე­ბი გარ­ნი­რის­თვის
  • 1/2 ჩ/კ. ცხა­რე ჩილი (დაფ­ქუ­ლი)
  • მა­რი­ლი, შავი პილ­პი­ლი

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. მო­ხარ­შეთ კვერ­ცხი 7-8 წთ" და­ე­ლო­დეთ გაგ­რი­ლე­ბას, გაფ­ცქვე­ნით და გა­ჭე­რით შუ­ა­ზე.
  2. კვერ­ცხის გული კოვ­ზით ამო­ი­ღეთ. გული თას­ში მო­ა­თავ­სეთ, და­უ­მა­ტეთ მა­ი­ო­ნე­ზი, წვრი­ლად დაჭ­რი­ლი ნი­ო­რი, ქინ­ძი, ძმა­რი, ჩილი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი, კარ­გად გა­ჭყლი­ტეთ ჩან­გლით - რბი­ლი მასა უნდა მი­ი­ღოთ.
  3. კვერ­ცხის გუ­ლის მასა ცა­რი­ე­ლი კვერ­ცხის ცი­ლა­ში კოვ­ზით და­აბ­რუ­ნეთ. მო­ა­ყა­რეთ ქინ­ძი და მი­ირ­თვით.

ნეს­ვი­სა და პრო­შუ­ტოს მიქ­სი

ეს კი­დევ ერთი კლა­სი­კუ­რი აპე­ტა­ი­ზე­რია რო­მე­ლიც შე­იძ­ლე­ბა არ იცო­დით, რომ დი­ე­ტუ­რია. ის, შე­გიძ­ლი­ათ მი­ირ­თვათ თევ­ზის ან ხორ­ცი­ა­ნი კერ­ძე­ბის და­გე­მოვ­ნე­ბამ­დე.

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი:

  • 1 ნა­ჭე­რი კან­ტა­ლუ­პი ნეს­ვი
  • 12 დიდი ზო­მის, სა­უ­კე­თე­სო ხა­რის­ხის იტა­ლი­უ­რი პრო­შუ­ტო

მომ­ზა­დე­ბის წესი:

  1. ნეს­ვი გა­ჭე­რით შუ­ა­ზე, მო­ა­ცა­ლეთ მარ­ცვლე­ბი და შუ­ა­გუ­ლი. და­ჭე­რით 4 ნა­წი­ლად და შემ­დეგ კი­დევ, თითო ნა­ჭე­რი 3 ნა­წი­ლად. მი­ი­ღებთ 12 ნა­ჭერს. მო­ა­ცი­ლეთ კანი, ხოლო შემ­დეგ ისევ ჩა­დეთ მო­ცი­ლე­ბულ კან­ში.
  2. სა­კუ­თარ კან­ში ჩა­ლა­გე­ბუ­ლი ნეს­ვის ნაჭ­რე­ბი დიდ ლან­გარ­ზე და­ა­ლა­გეთ.
  3. პრო­შუ­ტოს ძა­ლი­ან თხლად დაჭ­რი­ლი ნაჭ­რე­ბი დე­კო­რა­ტი­უ­ლად მო­ახ­ვი­ეთ ნესვს და ასე მი­ირ­თვით.

ამ წიგნ­ში 100 არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი, და­ბა­ლი ნახ­შირ­წყლე­ბის შემ­ცვე­ლო­ბის რე­ცეპ­ტია თავ­მოყ­რი­ლი. აქ­ვეა რამ­დე­ნი­მე ფა­ვო­რი­ტი კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბის წესი, რო­გო­რე­ბი­ცაა შოტ­ლან­დი­უ­რი კვერ­ცხი, ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბის სა­ლა­თა, სუვ­ლა­კი და სა­ქონ­ლის ხორ­ცის რაგუ, ასე­ვე რამ­დე­ნი­მე უჩ­ვე­უ­ლო რე­ცეპ­ტი _ პა­ტა­რა ფრი­ტა­ტა, ქათ­მის მწვა­დი, ხბოს სალ­ტიმ­ბო­კა და მარ­წყვი შამ­პა­ნუ­რით.

ამ­ბე­ბი­შოპ­ზე ნე­ბის­მი­ე­რი ნივ­თის მი­ტა­ნა უფა­სოა!

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
16 ხიდი და 3 კვანძი, ვნახოთ სად გაივლის და რა დაჯდება თბილისის შემოვლითი გზის 11 კმ-იანი მონაკვეთი

3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს

3 მსუბუქი და ჯანსაღი წასახემსებელი მათთვის, ვინც წონას აკონტროლებს

თუ დიეტაზე ხართ, ან უბრალოდ თვალყურს ადევნებთ საკუთარ წონას, ჩაინიშნეთ ეს გემრიელი, დაბალკალორიული და ჯანსაღი წასახემსებლების რეცეპტები.

ნიახურისა და ყველის მსუბუქი ხემსი

ნიახურის ღეროები აქტიურად გამოიყენება მსოფლიოს კულინარიაში.

ინგრედიენტები:

  • 250 გ გამომშრალი, რიკოტას ყველი
  • 120 გ ლურჯი ყველი
  • 1/4 ჭიქა (60 მლ) რძე
  • 1/2 კბილი ნიორი
  • 1 ს/კ. ახალი ხახვი
  • 1 ს/კ. ზეითუნის ზეთი
  • მარილი, პილპილი,
  • 10 ახალი ნიახურის ღერო
  • 1 ს/კ. ოხრახუში

მომზადების წესი:

  1. რიკოტას ყველი თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ლურჯი ყველი, რძე და კარგად ათქვიფეთ.
  2. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი და ახალი ხახვი, ზეთი, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ.
  3. დააფარეთ პლასტიკატის თავსახური და შეინახეთ მაცივარში 1 სთ-ის განმავლობაში.
  4. ახალი ნიახურის ღეროები გაასუფთავეთ. დაჭერით, დაახლოებით, 8 სმ სიგრძის ნაწილებად. ნიახურის ღეროები ყველის მასით ამოავსეთ, მოაყარეთ ოხრახუში და მიირთვით.

კვერცხი ცხარე სუნელებით

ეს ძველმოდური აპეტაიზერია, რომელიც არასოდეს გადასულა მოდიდან. თუ თქვენ არ მოგწონთ ცხარე საჭმელი, ნუ დაუმატებთ ჩილს. არომატის გასამრავალფეროვნებლად ის კარით ჩაანაცვლეთ.

ინგრედიენტები:

  • 6 დიდი კვერცხი
  • 2 ს/კ. მაიონეზი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 2 ჩ/კ. ვაშლის ძმარი
  • 1 ჩ/კ. ქინძი + ფოთლები გარნირისთვის
  • 1/2 ჩ/კ. ცხარე ჩილი (დაფქული)
  • მარილი, შავი პილპილი

მომზადების წესი:

  1. მოხარშეთ კვერცხი 7-8 წთ,, დაელოდეთ გაგრილებას, გაფცქვენით და გაჭერით შუაზე.
  2. კვერცხის გული კოვზით ამოიღეთ. გული თასში მოათავსეთ, დაუმატეთ მაიონეზი, წვრილად დაჭრილი ნიორი, ქინძი, ძმარი, ჩილი, მარილი და პილპილი, კარგად გაჭყლიტეთ ჩანგლით - რბილი მასა უნდა მიიღოთ.
  3. კვერცხის გულის მასა ცარიელი კვერცხის ცილაში კოვზით დააბრუნეთ. მოაყარეთ ქინძი და მიირთვით.

ნესვისა და პროშუტოს მიქსი

ეს კიდევ ერთი კლასიკური აპეტაიზერია რომელიც შეიძლება არ იცოდით, რომ დიეტურია. ის, შეგიძლიათ მიირთვათ თევზის ან ხორციანი კერძების დაგემოვნებამდე.

ინგრედიენტები:

  • 1 ნაჭერი კანტალუპი ნესვი
  • 12 დიდი ზომის, საუკეთესო ხარისხის იტალიური პროშუტო

მომზადების წესი:

  1. ნესვი გაჭერით შუაზე, მოაცალეთ მარცვლები და შუაგული. დაჭერით 4 ნაწილად და შემდეგ კიდევ, თითო ნაჭერი 3 ნაწილად. მიიღებთ 12 ნაჭერს. მოაცილეთ კანი, ხოლო შემდეგ ისევ ჩადეთ მოცილებულ კანში.
  2. საკუთარ კანში ჩალაგებული ნესვის ნაჭრები დიდ ლანგარზე დაალაგეთ.
  3. პროშუტოს ძალიან თხლად დაჭრილი ნაჭრები დეკორატიულად მოახვიეთ ნესვს და ასე მიირთვით.

ამ წიგნში 100 არაჩვეულებრივი, დაბალი ნახშირწყლების შემცველობის რეცეპტია თავმოყრილი. აქვეა რამდენიმე ფავორიტი კერძის მომზადების წესი, როგორებიცაა შოტლანდიური კვერცხი, ზღვის პროდუქტების სალათა, სუვლაკი და საქონლის ხორცის რაგუ, ასევე რამდენიმე უჩვეულო რეცეპტი _ პატარა ფრიტატა, ქათმის მწვადი, ხბოს სალტიმბოკა და მარწყვი შამპანურით.

ამბებიშოპზე ნებისმიერი ნივთის მიტანა უფასოა!