მეცნიერებმა იმ პროდუქტების რეიტინგი შეადგინეს, რომელიც ადამიანის სხეულის სუნზე უარყოფითად აისახება.
მეცნიერებმა "მყრალი" საკვები პროდუქტების რეიტინგში პირველი ადგილი ალკოჰოლს მიანიჭეს. მიუხედავად იმისა, რომ ალკოჰოლს ღვიძლი გადაამუშავებს, მისი დაახლოებით 10% ოფლით, სუნთქვით და შარდით გამოიყოფა. ამასთან, სპირტი ოფლის გამოყოფას რამდენჯერმე ზრდის, რაც გაძლიერებულ უსიამოვნო სუნს იწვევს.
მეორე პროდუქტი ხორცია. ხორცისმჭამელებში ოფლის გამოყოფა ინტენსიურად მიმდინარეობს.
მძიმე სუნით ცნობილი ნიორი ორგანიზმში მოხვედრისას ოფლით გამოიყოფა და გარშემომყოფებს დისკომფორტს უქმნის. სუნის მოცილება პირში რძის გამოვლებით ან ლიმნის ნაჭრის დაღეჭვით შეიძლება.
სოიო, ჭარხალი და ისპანახი ასევე "მყრალ" პროდუქტებს მიეკუთვნებიან. ისინი სხეულს სპეციფიკურ "თევზის" სუნს სძენს.
მკვლევარების აზრით, სასიამოვნო სუნი იმ ადამიანებს ასდით, რომლებიც საკვებად ცელულოზის მაღალი შემცველობის პროდუქტებს მოიხმარენ. კერძოდ, ბურღულეულს, ბოსტნეულს, თხილსა და მწვანილს.
მომზადებულია topnews.ru-ს მიხედვით.