სამხედრო
პოლიტიკა
მეცნიერება

17

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეოცე დღე დაიწყება 02:13-ზე, მთვარე თხის რქაშია არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. ყოველდღიური საქმეებით შემოიფარგლეთ. ნუ მიიღებთ მნიშვნელოვან გადაწყვეტილებებს. ვაჭრობისთვის არახელსაყრელი დღეა. მოერიდეთ საქმეების, ურთიერთობების გარჩევას. აკონტროლეთ ემოციები. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. ცოდნის მისაღებად, გამოცდის ჩასაბარებლად. ცუდი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. უფროსთან ურთიერთობა კარგს არაფერს მოგიტანთ. გახსოვდეთ, რომ ამ დღეს ადამიანები უფრო მეტ დაპირებას იძლევიან, ვიდრე სინამდვილეში გაგიკეთებენ. მეტად დაისვენეთ, ივარჯიშეთ, მაგრამ მკვეთრ ილეთებს მოერიდეთ. შეასრულეთ საოჯახო საქმეები. ქორწინება და ნიშნობა სხვა დღისთვის გადადეთ.
მსოფლიო
საზოგადოება
სამართალი
კულტურა/შოუბიზნესი
სპორტი
კონფლიქტები
Faceამბები
მოზაიკა
წიგნები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
სომელიეების მასტერკლასი, ღვინის ნაყინის დეგუსტაცია, გათამაშებები და მუსიკა: რა ხდება "ქართული ღვინის ფესტივალი 2024"-ზე - ფოტოები სიონის ქუჩიდან
სომელიეების მასტერკლასი, ღვინის ნაყინის დეგუსტაცია, გათამაშებები და მუსიკა: რა ხდება "ქართული ღვინის ფესტივალი 2024"-ზე - ფოტოები სიონის ქუჩიდან

თბი­ლის­ში, სი­ო­ნის ქუ­ჩა­ზე „ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ფეს­ტი­ვა­ლი 2024“ გა­იხ­სნა. ფეს­ტი­ვა­ლი 2024 წლის სა­უ­კე­თე­სო სო­მე­ლი­ედ და­სა­ხე­ლე­ბუ­ლებ­მა სო­მე­ლი­ებ­მა, საბა ქი­ტი­აშ­ვი­ლი და თე­ო­ნა თო­ხა­ძემ გახ­სნეს.

რო­გორც ფეს­ტი­ვა­ლის ერთ-ერ­თმა ორ­გა­ნი­ზა­ტორ­მა ანი ჯი­ქი­ამ გა­ნა­ცხა­და, ად­გილ­ზე ღვი­ნის მცი­რე, სა­შუ­ა­ლო და დიდი მეღ­ვი­ნე­ო­ბე­ბი, ოჯა­ხუ­რი მარ­ნე­ბი, ხელ­ნა­კე­თი ნივ­თე­ბი, სხვა­დას­ხვა კვე­ბის ობი­ექ­ტე­ბი და სხვა ქარ­თუ­ლი კომ­პა­ნი­ე­ბის მიერ შექ­მნი­ლი პრო­დუქ­ტე­ბი იქ­ნე­ბა წარ­მოდ­გე­ნი­ლი.

"ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ფეს­ტი­ვა­ლი", რო­მე­ლიც მე-6 ტარ­დე­ბა, წარ­მოდ­გე­ნი­ლი იქ­ნე­ბი­ან ღვი­ნოს კომ­პა­ნი­ე­ბი, ქარ­თუ­ლი ნუგ­ბა­რი და ბევ­რი ავ­თენ­ტუ­რი ქარ­თუ­ლი პრო­დუქ­ტი, ასე­ვე ხელ­ნა­კე­თი ნივ­თე­ბი.

"აქ მო­სულ ადა­მი­ა­ნებს დრო­ის არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვად გა­ტა­რე­ბას ვთა­ვა­ზობთ, ღვი­ნოს დე­გუს­ტა­ცი­ას. წარ­მოდ­გე­ნი­ლი იქ­ნე­ბი­ან, ასე­ვე სო­მე­ლი­ე­ე­ბი, რომ­ლე­ბიც ჩა­ა­ტა­რე­ბენ მას­ტერკლასს და 17:00 სა­ათ­ზე სხვა­დას­ხვა ნო­მი­ნა­ცი­ებ­ში გა­მარ­ჯვე­ბულ ღვი­ნო­ებს გა­მო­ავ­ლე­ნენ.

ფეს­ტი­ვა­ლის მიმ­დი­ნა­რე­ო­ბი­სას სრუ­ლად დატ­ვირ­თუ­ლი პროგ­რა­მა იქ­ნე­ბა. ასე­ვე გვექ­ნე­ბა გა­თა­მა­შე­ბა, სა­დაც მო­სუ­ლი სტუმ­რე­ბი შემ­თხვე­ვი­თო­ბის პრინ­ცი­პის მი­ხედ­ვით და­სა­ჩუქრდე­ბი­ან",- გა­ნა­ცხა­და ანი ჯი­ქი­ამ.

სპე­ცი­ა­ლუ­რად ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ფეს­ტი­ვა­ლის­თვის მოწ­ვე­უ­ლე­ბი არი­ან სო­მე­ლი­ე­ე­ბი: თე­ო­ნა თო­ხა­ძე Wset Level 3, დი­მიტ­რი ლე­ლა­ძე Wset Level 3, ირაკ­ლი კვანტრიშ­ვი­ლი WSET Lelev2 და საბა ქი­ტი­აშ­ვი­ლი Wset level 2, რომ­ლე­ბიც, 17:00 სა­ათ­ზე, გა­მო­ავ­ლე­ნენ თა­ვი­ანთ რჩე­ულ ღვი­ნო­ებს სხვა­დას­ხვა ნო­მი­ნა­ცი­ა­ში.

მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია, რომ სო­მე­ლიე და ღვი­ნის ბლო­გე­რი თე­ო­ნა თო­ხა­ძე ჩა­ა­ტა­რებს ორ სე­სი­ას ინ­გლი­სურ და ქარ­თულ ენებ­ზე -„ყნოს­ვის ტრე­ნინ­გი - ღვი­ნის არო­მა­ტე­ბის აღ­მო­ჩე­ნა“ "Aroma Quest: Decoding Wine Aromas".

"მი­ხა­რია, რომ ამ ფეს­ტი­ვა­ლის მე­გო­ბა­რი უკვე მე-2 ვარ. წლე­ვან­დელ­მა ფეს­ტი­ვალ­მა ახა­ლი მას­შტა­ბე­ბი შე­ი­ძი­ნა. გან­სხვა­ვე­ბით შარ­შან­დე­ლი წლის­გან, წელს სა­უ­კე­თე­სო ღვი­ნო­ე­ბის გა­მოვ­ლე­ნის ცე­რე­მო­ნი­აც გვექ­ნე­ბა - სა­უ­კე­თე­სო სა­ფე­რა­ვი, სა­უ­კე­თე­სო წი­თე­ლი ღვი­ნო, სა­უ­კე­თე­სო თეთ­რი და სა­უ­კე­თე­სო ქარ­ვის­ფე­რის - ნო­მი­ნა­ცი­ებ­ში.

ასე­ვე გვექ­ნე­ბა მას­ტერკლა­სი ქარ­თულ და ინ­გლი­სურ ენებ­ზე, სა­დაც ყუ­რა­დღე­ბა ღვი­ნის არო­მა­ტებ­ზე გა­მახ­ვილ­დე­ბა, თუ რაში გვეხ­მა­რე­ბა ღვი­ნო­ში სხვა­დას­ხვა არო­მა­ტე­ბის ამოც­ნო­ბა, და ღვი­ნის ჯი­შე­ბის წარ­მო­შო­ბა­ზე ვი­სა­უბ­რებთ.

მას­ტერკლა­სებ­ში შარ­შან დიდი ინ­ტე­რე­სი იყო და მგო­ნია, რომ წელ­საც დიდი იქ­ნე­ბა სტუმ­რე­ბის ინ­ტე­რე­სი, რად­გან ახა­ლი ელე­მენ­ტე­ბი გვაქვს და­მა­ტე­ბუ­ლი, რო­მე­ლიც ძა­ლი­ან სა­ინ­ტე­რე­სო იქ­ნე­ბა",- გა­ნა­ცხა­და თე­ო­ნა თო­ხა­ძემ.

სო­მე­ლიე საბა ქი­ტი­აშ­ვი­ლის თქმით, მო­ლო­დი­ნე­ბი და გან­წყო­ბა მა­ღა­ლია და ფიქ­რობს, რომ კარ­გი მო­მენ­ტე­ბით დატ­ვირ­თუ­ლი დღე იქ­ნე­ბა.

"გვაქვს გეგ­მა, რომ გა­მო­ვავ­ლი­ნოთ სა­უ­კე­თე­სო ღვი­ნო­ე­ბი 4 ნო­მი­ნა­ცი­ა­ში. პირ­ველ ეტაპ­ზე გა­დავ­სინ­ჯავთ ღვი­ნო­ებს, შემ­დეგ ალ­ბათ მე­ო­რე გა­და­სინ­ჯვაც დაგ­ვჭირ­დე­ბა, რომ შერ­ჩე­უ­ლი ღვი­ნო­ე­ბი­დან გა­დარ­ჩე­ვა გა­ვა­კე­თოთ და შემ­დეგ გა­მო­ვავ­ლენთ სა­უ­კე­თე­სო ღვი­ნო­ებს.

თბი­ლი­სის შუ­ა­გულ­ში ვართ, კარ­გი ამინ­დია, არ წვიმს ამი­ტომ მო­ლო­დი­ნი დი­დია, მგო­ნია, რომ ბევ­რი გარ­თო­ბა და კარ­გი მო­მენ­ტე­ბით დატ­ვირ­თუ­ლი დღე გვექ­ნე­ბა",- გა­ნა­ცხა­და საბა ქი­ტი­აშ­ვილ­მა.

ფეს­ტი­ვალ­ში მო­ნა­წი­ლე ყვე­ლა კომ­პა­ნი­ას სერ­ტი­ფი­კა­ტი გა­და­ე­ცე­მა. მო­სულ სტუმ­რებს ექ­ნე­ბათ შე­საძ­ლებ­ლო­ბა და­ა­გე­მოვ­ნონ ღვი­ნის ნა­ყი­ნი და შო­კო­ლა­დი.

  • რო­გორც ორ­გა­ნი­ზა­ტო­რე­ბი აცხა­დე­ბენ, ად­გილ­ზე მო­სულ სტუმ­რებს შე­საძ­ლებ­ლო­ბა ექ­ნე­ბათ ნა­ყი­ნის რო­ლე­ბი და­ა­გე­მოვ­ნონ, რო­მე­ლიც წარ­მოდ­გე­ნი­ლი იქ­ნე­ბა რო­გორც თეთ­რი, ისე წი­თე­ლი ღვი­ნის არო­მა­ტით - სა­ფე­რა­ვის ნა­ყი­ნი ბრო­წე­უ­ლი­სა და მოც­ვის კომ­ბი­ნა­ცი­ით, ხოლო თეთ­რი - ტვი­შის ნა­ყი­ნი კრემყვე­ლის და­ნა­მა­ტით.

რაც შე­ე­ხე­ბა ღვი­ნის შო­კო­ლადს, დამ­ზა­დე­ბუ­ლია თეთ­რი და წი­თე­ლი ღვი­ნის ბა­ზა­ზე, ხელ­ნა­კე­თი და ნა­ტუ­რა­ლუ­რია.

ფეს­ტი­ვალ­ზე ქარ­თუ­ლი თე­მა­ტი­კით დატ­ვირ­თუ­ლი პროგ­რა­მაა: მუ­სი­კა­ლუ­რი გა­ფორ­მე­ბა, სო­მე­ლი­ე­ე­ბის მას­ტერკლა­სი, გა­თა­მა­შე­ბე­ბი, დრა­მე­ბის შოუ, ქსოვ­რე­ლე­ბი, სხვა­დას­ხვა პრო­დუქ­ტის დე­გუს­ტა­ცია, გა­მო­ფე­ნა-გა­ყიდ­ვა და უამ­რა­ვი სხვა აქ­ტი­ვო­ბა.

ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ფეს­ტი­ვა­ლი 12 ოქ­ტომ­ბერს, სი­ო­ნის ქუ­ჩა­ზე 12:00 სა­ათ­ზე გა­იხ­სნა და 19:00 სა­ა­თამ­დე გაგ­რძელ­დე­ბა. დას­წრე­ბა ყვე­ლა ღვი­ნის მოყ­ვა­რუ­ლის­თვის თა­ვი­სუ­ფა­ლია.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"დინამო არენაზე“ "ბარსელონას“ ლეგენდარული ფეხბურთელის, რონალდინიოს გულშემატკივარი შეიჭრა
ავტორი:

სომელიეების მასტერკლასი, ღვინის ნაყინის დეგუსტაცია, გათამაშებები და მუსიკა: რა ხდება "ქართული ღვინის ფესტივალი 2024"-ზე - ფოტოები სიონის ქუჩიდან

სომელიეების მასტერკლასი, ღვინის ნაყინის დეგუსტაცია, გათამაშებები და მუსიკა: რა ხდება "ქართული ღვინის ფესტივალი 2024"-ზე - ფოტოები სიონის ქუჩიდან

თბილისში, სიონის ქუჩაზე „ქართული ღვინის ფესტივალი 2024“ გაიხსნა. ფესტივალი 2024 წლის საუკეთესო სომელიედ დასახელებულებმა სომელიებმა, საბა ქიტიაშვილი და თეონა თოხაძემ გახსნეს.

როგორც ფესტივალის ერთ-ერთმა ორგანიზატორმა ანი ჯიქიამ განაცხადა, ადგილზე ღვინის მცირე, საშუალო და დიდი მეღვინეობები, ოჯახური მარნები, ხელნაკეთი ნივთები, სხვადასხვა კვების ობიექტები და სხვა ქართული კომპანიების მიერ შექმნილი პროდუქტები იქნება წარმოდგენილი.

"ქართული ღვინის ფესტივალი", რომელიც მე-6 ტარდება, წარმოდგენილი იქნებიან ღვინოს კომპანიები, ქართული ნუგბარი და ბევრი ავთენტური ქართული პროდუქტი, ასევე ხელნაკეთი ნივთები.

"აქ მოსულ ადამიანებს დროის არაჩვეულებრივად გატარებას ვთავაზობთ, ღვინოს დეგუსტაციას. წარმოდგენილი იქნებიან, ასევე სომელიეები, რომლებიც ჩაატარებენ მასტერკლასს და 17:00 საათზე სხვადასხვა ნომინაციებში გამარჯვებულ ღვინოებს გამოავლენენ.

ფესტივალის მიმდინარეობისას სრულად დატვირთული პროგრამა იქნება. ასევე გვექნება გათამაშება, სადაც მოსული სტუმრები შემთხვევითობის პრინციპის მიხედვით დასაჩუქრდებიან",- განაცხადა ანი ჯიქიამ.

სპეციალურად ქართული ღვინის ფესტივალისთვის მოწვეულები არიან სომელიეები: თეონა თოხაძე Wset Level 3, დიმიტრი ლელაძე Wset Level 3, ირაკლი კვანტრიშვილი WSET Lelev2 და საბა ქიტიაშვილი Wset level 2, რომლებიც, 17:00 საათზე, გამოავლენენ თავიანთ რჩეულ ღვინოებს სხვადასხვა ნომინაციაში.

მნიშვნელოვანია, რომ სომელიე და ღვინის ბლოგერი თეონა თოხაძე ჩაატარებს ორ სესიას ინგლისურ და ქართულ ენებზე -„ყნოსვის ტრენინგი - ღვინის არომატების აღმოჩენა“ "Aroma Quest: Decoding Wine Aromas".

"მიხარია, რომ ამ ფესტივალის მეგობარი უკვე მე-2 ვარ. წლევანდელმა ფესტივალმა ახალი მასშტაბები შეიძინა. განსხვავებით შარშანდელი წლისგან, წელს საუკეთესო ღვინოების გამოვლენის ცერემონიაც გვექნება - საუკეთესო საფერავი, საუკეთესო წითელი ღვინო, საუკეთესო თეთრი და საუკეთესო ქარვისფერის - ნომინაციებში.

ასევე გვექნება მასტერკლასი ქართულ და ინგლისურ ენებზე, სადაც ყურადღება ღვინის არომატებზე გამახვილდება, თუ რაში გვეხმარება ღვინოში სხვადასხვა არომატების ამოცნობა, და ღვინის ჯიშების წარმოშობაზე ვისაუბრებთ.

მასტერკლასებში შარშან დიდი ინტერესი იყო და მგონია, რომ წელსაც დიდი იქნება სტუმრების ინტერესი, რადგან ახალი ელემენტები გვაქვს დამატებული, რომელიც ძალიან საინტერესო იქნება",- განაცხადა თეონა თოხაძემ.

სომელიე საბა ქიტიაშვილის თქმით, მოლოდინები და განწყობა მაღალია და ფიქრობს, რომ კარგი მომენტებით დატვირთული დღე იქნება.

"გვაქვს გეგმა, რომ გამოვავლინოთ საუკეთესო ღვინოები 4 ნომინაციაში. პირველ ეტაპზე გადავსინჯავთ ღვინოებს, შემდეგ ალბათ მეორე გადასინჯვაც დაგვჭირდება, რომ შერჩეული ღვინოებიდან გადარჩევა გავაკეთოთ და შემდეგ გამოვავლენთ საუკეთესო ღვინოებს.

თბილისის შუაგულში ვართ, კარგი ამინდია, არ წვიმს ამიტომ მოლოდინი დიდია, მგონია, რომ ბევრი გართობა და კარგი მომენტებით დატვირთული დღე გვექნება",- განაცხადა საბა ქიტიაშვილმა.

ფესტივალში მონაწილე ყველა კომპანიას სერტიფიკატი გადაეცემა. მოსულ სტუმრებს ექნებათ შესაძლებლობა დააგემოვნონ ღვინის ნაყინი და შოკოლადი.

  • როგორც ორგანიზატორები აცხადებენ, ადგილზე მოსულ სტუმრებს შესაძლებლობა ექნებათ ნაყინის როლები დააგემოვნონ, რომელიც წარმოდგენილი იქნება როგორც თეთრი, ისე წითელი ღვინის არომატით - საფერავის ნაყინი ბროწეულისა და მოცვის კომბინაციით, ხოლო თეთრი - ტვიშის ნაყინი კრემყველის დანამატით.

რაც შეეხება ღვინის შოკოლადს, დამზადებულია თეთრი და წითელი ღვინის ბაზაზე, ხელნაკეთი და ნატურალურია.

ფესტივალზე ქართული თემატიკით დატვირთული პროგრამაა: მუსიკალური გაფორმება, სომელიეების მასტერკლასი, გათამაშებები, დრამების შოუ, ქსოვრელები, სხვადასხვა პროდუქტის დეგუსტაცია, გამოფენა-გაყიდვა და უამრავი სხვა აქტივობა.

ქართული ღვინის ფესტივალი 12 ოქტომბერს, სიონის ქუჩაზე 12:00 საათზე გაიხსნა და 19:00 საათამდე გაგრძელდება. დასწრება ყველა ღვინის მოყვარულისთვის თავისუფალია.