მსოფლიო
სამართალი

16

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

პარასკევი, მთვარის მეცხრამეტე დღე დაიწყება 02:31-ზე, მთვარე თხის რქაშია საშიში დღეა, ფრთხილად იყავით. არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ყოველგვარ ვაჭრობას, ფინანსური ოპერაციების ჩატარებას. ცუდი დღეა საქმის, საქმიანობის შესაცვლელად. მოგზაურობა და შორ მანძილზე მგზავრობა დაუშვებელია. უფრო მეტიც, უმჯობესია, ეს დღე შინ გაატაროთ. პასიურად დაისვენეთ. არავითარ შემთხვევაში არ დაქორწინდეთ დღეს, გადადეთ ნიშნობაც. განქორწინებაც კი სხვა დღეს დანიშნეთ. გაუფრთხილდით სახსრებსა და ხერხემალს, არ ამოიღოთ კბილი.
საზოგადოება
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
Faceამბები
მოზაიკა
მეცნიერება
წიგნები
სამხედრო
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
7 შეცდომა, რომელიც სალათას ზედმეტად კალორიულს ხდის - როგორ გამოვასწოროთ
7 შეცდომა, რომელიც სალათას ზედმეტად კალორიულს ხდის - როგორ გამოვასწოროთ

არ და­ა­მა­ტოთ სა­ლ­ა­თას ჩიფ­სე­ბი და კრე­კე­რე­ბი

თუ გსურთ ჯან­სა­ღი და და­ბალ­კა­ლო­რი­უ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბით სა­ლა­თის მომ­ზა­დე­ბა, მა­შინ და­ი­ვი­წყეთ ჩიფ­სე­ბი და კრე­კე­რე­ბი. ისი­ნი კერძს სა­სი­ა­მოვ­ნო გე­მოს მა­ტე­ბენ, მაგ­რამ რო­გორც მარ­ტი­ვი ნახ­შირ­წყლე­ბი, ეს ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი არა­ფერს აწ­ვდი­ან სა­ლ­ა­თას და­მა­ტე­ბი­თი კა­ლო­რი­ე­ბის გარ­და. თხი­ლი კარ­გი ალ­ტერ­ნა­ტი­ვაა.

და­ა­მა­ტეთ ბევ­რი ჯან­სა­ღი ხილი თქვენს სა­ლ­ა­თას.

ჩირი ძა­ლი­ან ჯან­სა­ღი საკ­ვე­ბია და შე­სა­ნიშ­ნა­ვია კერ­ძებ­ში. თუმ­ცა მისი სა­ლა­თებ­ში და­მა­ტე­ბა ცუდი იდე­აა. ისი­ნი შე­ი­ცავს დიდი რა­ო­დე­ნო­ბით შა­ქარს. მა­გა­ლი­თად, მოც­ვის ჩირს ხარ­შვი­სას ას­ვე­ლე­ბენ შაქ­რის სიროფ­ში, რაც რამ­დენ­ჯერ­მე ზრდის მის კა­ლო­რი­უ­ლო­ბას (და­ახ­ლო­ე­ბით 100 და­მა­ტე­ბი­თი კა­ლო­რია). უმ­ჯო­ბე­სია სა­ლ­ა­თას ცო­ცხა­ლი ხი­ლის ნაჭ­რე­ბი და­უ­მა­ტოთ. მა­გა­ლი­თად, ვაშ­ლი, მარ­წყვი, გრე­ი­პფ­რუ­ტი ან ყუ­რძე­ნი.

არას­წო­რი რა­ო­დე­ნო­ბით ცი­ლის და­მა­ტე­ბა

არ და­ა­მა­ტოთ ბევ­რი ცილა სა­ლ­ა­თას. წი­ნა­აღ­მდეგ შემ­თხვე­ვა­ში, ის ძა­ლი­ან კა­ლო­რი­უ­ლი იქ­ნე­ბა და არც თუ ისე გემ­რი­ე­ლი, მსუ­ბუ­ქი დი­ე­ტუ­რი კერ­ძი. პრო­ტე­ი­ნის რა­ო­დე­ნო­ბა ხე­ლის­გუ­ლის რა­ო­დე­ნო­ბა­ზე მეტი არ უნდა იყოს. გარ­და ამი­სა, მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია, რო­მელ პრო­ტე­ინს აირ­ჩევთ. სა­ლა­თის­თვის სა­უ­კე­თე­სოა მო­ხარ­შუ­ლი კრე­ვე­ტე­ბი, შემ­წვა­რი ორა­გუ­ლი, და­კონ­სერ­ვე­ბუ­ლი თი­ნუ­სი, ორ­თქლზე მო­ხარ­შუ­ლი ტოფუ, მო­ხარ­შუ­ლი კვერ­ცხი, ინ­და­უ­რის ფილე ან შემ­წვა­რი ქათ­მის ნაჭ­რე­ბი.

ამ წიგნ­ში 100 არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვი, და­ბა­ლი ნახ­შირ­წყლე­ბის შემ­ცვე­ლო­ბის რე­ცეპ­ტია თავ­მოყ­რი­ლი. აქ­ვეა რამ­დე­ნი­მე ფა­ვო­რი­ტი კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბის წესი, რო­გო­რე­ბი­ცაა შოტ­ლან­დი­უ­რი კვერ­ცხი, ზღვის პრო­დუქ­ტე­ბის სა­ლა­თა, სუვ­ლა­კი და სა­ქონ­ლის ხორ­ცის რაგუ, ასე­ვე რამ­დე­ნი­მე უჩ­ვე­უ­ლო რე­ცეპ­ტი _ პა­ტა­რა ფრი­ტა­ტა, ქათ­მის მწვა­დი, ხბოს სალ­ტიმ­ბო­კა და მარ­წყვი შამ­პა­ნუ­რით.

ამ­ბე­ბი­შოპ­ზე ნე­ბის­მი­ე­რი ნივ­თის მი­ტა­ნა უფა­სოა!

არას­წო­რი ბოსტნე­უ­ლის არ­ჩე­ვა

ბოსტნე­უ­ლი ნამ­დვი­ლად ვერ გა­ა­ფუ­ჭებს სა­ლ­ა­თას. თუმ­ცა ეს მთლად სი­მარ­თლეს არ შე­ე­სა­ბა­მე­ბა. ყვე­ლა­ზე დიდი შეც­დო­მა, რაც შე­იძ­ლე­ბა და­უშ­ვათ, არის სა­ხა­მებ­ლის შემ­ცვე­ლი ბოსტნე­უ­ლის არ­ჩე­ვა. ისი­ნი, რა თქმა უნდა, სა­ლ­ა­თას სარ­გებ­ლი­ა­ნო­ბას არ მა­ტე­ბენ. თეფ­შზე ბევ­რი მწვა­ნე ბოსტნე­უ­ლი უნდა იყოს. გა­მო­ი­ყე­ნეთ კომ­ბოს­ტო, ყვე­ლა ფოთ­ლო­ვა­ნი სა­ლა­თის ფო­თო­ლი, სა­ტა­ცუ­რი, ის­პა­ნა­ხი, ბად­რი­ჯა­ნი, სოკო, პო­მი­დო­რი, წი­წა­კა, კიტ­რი, ნი­ა­ხუ­რი და სხვა. რო­დე­საც სა­ლ­ა­თას და­ა­მა­ტებთ საკ­მა­რი­სი რა­ო­დე­ნო­ბის ბოსტნე­ულს ამ სი­ი­დან, შე­გიძ­ლი­ათ და­ა­მა­ტოთ მას 2 სა­ხა­მებ­ლის შემ­ცვე­ლი ბოსტნე­უ­ლი.

სა­ლა­თა­ზე ძა­ლი­ან ბევ­რი ყვე­ლის და­მა­ტე­ბა

სა­ი­დუმ­ლო არ არის, რომ გა­ხე­ხი­ლი ყვე­ლი ნე­ბის­მი­ერ სა­ლ­ა­თას უხ­დე­ბა. თუმ­ცა არ გა­მო­ი­ყე­ნოთ ეს ინ­გრე­დი­ენ­ტი ბო­რო­ტად. ყვე­ლის ოპ­ტი­მა­ლუ­რი რა­ო­დე­ნო­ბა, რო­მე­ლიც შე­იძ­ლე­ბა სა­ლა­თის­თვის გა­მო­ი­ყე­ნოთ არის 30 გრა­მი.

არ დატ­ვირ­თოთ სა­ლა­თა მა­ღალ­კა­ლო­რი­უ­ლი სო­უ­სე­ბით

არას­წო­რი სო­უ­სით ან დრე­სინ­გით შე­იძ­ლე­ბა სა­ლ­ა­თას და­ა­მა­ტოთ 200-300 კა­ლო­რია. ამის თა­ვი­დან ასა­ცი­ლებ­ლად, თქვენ სწო­რად უნდა მი­უდ­გეთ სა­ლა­თის დრე­სინ­გის არ­ჩე­ვის სა­კითხს. მო­ე­რი­დეთ მა­ი­ო­ნეზს და სხვა ნა­ღე­ბის სო­უ­სებს, მათ შო­რის ცე­ზარს. ფი­გუ­რის­თვის სა­უ­კე­თე­სოა ლი­მო­ნის წვე­ნი მა­რი­ლით და პილ­პი­ლით ან ლა­ი­მის წვე­ნით. ზო­გა­დად, ზე­ი­თუ­ნის ან სხვა მცე­ნა­რე­უ­ლი ზე­თის რა­ო­დე­ნო­ბა არ უნდა აღე­მა­ტე­ბო­დეს 1 სუფ­რის კოვ­ზს. ასე­ვე მი­ზან­შე­წო­ნი­ლია და­ა­მა­ტოთ ცოტა ღვი­ნის ძმა­რი.

არ შეწ­ვათ ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი

ზოგ­ჯერ მსოფ­ლი­ო­ში უგემ­რი­ე­ლე­სი სა­ლა­თის ძი­ე­ბა­ში უფრო შორს მივ­დი­ვართ და ინ­გრე­დი­ენ­ტებს ვწვავთ. ეს არ არის კარ­გი იდეა. შე­დე­გად თქვენ ბევ­რად მეტ კა­ლო­რი­ას მი­ი­ღებთ.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"დინამო არენაზე“ "ბარსელონას“ ლეგენდარული ფეხბურთელის, რონალდინიოს გულშემატკივარი შეიჭრა

7 შეცდომა, რომელიც სალათას ზედმეტად კალორიულს ხდის - როგორ გამოვასწოროთ

7 შეცდომა, რომელიც სალათას ზედმეტად კალორიულს ხდის - როგორ გამოვასწოროთ

არ დაამატოთ სალათას ჩიფსები და კრეკერები

თუ გსურთ ჯანსაღი და დაბალკალორიული ინგრედიენტებით სალათის მომზადება, მაშინ დაივიწყეთ ჩიფსები და კრეკერები. ისინი კერძს სასიამოვნო გემოს მატებენ, მაგრამ როგორც მარტივი ნახშირწყლები, ეს ინგრედიენტები არაფერს აწვდიან სალათას დამატებითი კალორიების გარდა. თხილი კარგი ალტერნატივაა.

დაამატეთ ბევრი ჯანსაღი ხილი თქვენს სალათას.

ჩირი ძალიან ჯანსაღი საკვებია და შესანიშნავია კერძებში. თუმცა მისი სალათებში დამატება ცუდი იდეაა. ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს. მაგალითად, მოცვის ჩირს ხარშვისას ასველებენ შაქრის სიროფში, რაც რამდენჯერმე ზრდის მის კალორიულობას (დაახლოებით 100 დამატებითი კალორია). უმჯობესია სალათას ცოცხალი ხილის ნაჭრები დაუმატოთ. მაგალითად, ვაშლი, მარწყვი, გრეიპფრუტი ან ყურძენი.

არასწორი რაოდენობით ცილის დამატება

არ დაამატოთ ბევრი ცილა სალათას. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის ძალიან კალორიული იქნება და არც თუ ისე გემრიელი, მსუბუქი დიეტური კერძი. პროტეინის რაოდენობა ხელისგულის რაოდენობაზე მეტი არ უნდა იყოს. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია, რომელ პროტეინს აირჩევთ. სალათისთვის საუკეთესოა მოხარშული კრევეტები, შემწვარი ორაგული, დაკონსერვებული თინუსი, ორთქლზე მოხარშული ტოფუ, მოხარშული კვერცხი, ინდაურის ფილე ან შემწვარი ქათმის ნაჭრები.

ამ წიგნში 100 არაჩვეულებრივი, დაბალი ნახშირწყლების შემცველობის რეცეპტია თავმოყრილი. აქვეა რამდენიმე ფავორიტი კერძის მომზადების წესი, როგორებიცაა შოტლანდიური კვერცხი, ზღვის პროდუქტების სალათა, სუვლაკი და საქონლის ხორცის რაგუ, ასევე რამდენიმე უჩვეულო რეცეპტი _ პატარა ფრიტატა, ქათმის მწვადი, ხბოს სალტიმბოკა და მარწყვი შამპანურით.

ამბებიშოპზე ნებისმიერი ნივთის მიტანა უფასოა!

არასწორი ბოსტნეულის არჩევა

ბოსტნეული ნამდვილად ვერ გააფუჭებს სალათას. თუმცა ეს მთლად სიმართლეს არ შეესაბამება. ყველაზე დიდი შეცდომა, რაც შეიძლება დაუშვათ, არის სახამებლის შემცველი ბოსტნეულის არჩევა. ისინი, რა თქმა უნდა, სალათას სარგებლიანობას არ მატებენ. თეფშზე ბევრი მწვანე ბოსტნეული უნდა იყოს. გამოიყენეთ კომბოსტო, ყველა ფოთლოვანი სალათის ფოთოლი, სატაცური, ისპანახი, ბადრიჯანი, სოკო, პომიდორი, წიწაკა, კიტრი, ნიახური და სხვა. როდესაც სალათას დაამატებთ საკმარისი რაოდენობის ბოსტნეულს ამ სიიდან, შეგიძლიათ დაამატოთ მას 2 სახამებლის შემცველი ბოსტნეული.

სალათაზე ძალიან ბევრი ყველის დამატება

საიდუმლო არ არის, რომ გახეხილი ყველი ნებისმიერ სალათას უხდება. თუმცა არ გამოიყენოთ ეს ინგრედიენტი ბოროტად. ყველის ოპტიმალური რაოდენობა, რომელიც შეიძლება სალათისთვის გამოიყენოთ არის 30 გრამი.

არ დატვირთოთ სალათა მაღალკალორიული სოუსებით

არასწორი სოუსით ან დრესინგით შეიძლება სალათას დაამატოთ 200-300 კალორია. ამის თავიდან ასაცილებლად, თქვენ სწორად უნდა მიუდგეთ სალათის დრესინგის არჩევის საკითხს. მოერიდეთ მაიონეზს და სხვა ნაღების სოუსებს, მათ შორის ცეზარს. ფიგურისთვის საუკეთესოა ლიმონის წვენი მარილით და პილპილით ან ლაიმის წვენით. ზოგადად, ზეითუნის ან სხვა მცენარეული ზეთის რაოდენობა არ უნდა აღემატებოდეს 1 სუფრის კოვზს. ასევე მიზანშეწონილია დაამატოთ ცოტა ღვინის ძმარი.

არ შეწვათ ინგრედიენტები

ზოგჯერ მსოფლიოში უგემრიელესი სალათის ძიებაში უფრო შორს მივდივართ და ინგრედიენტებს ვწვავთ. ეს არ არის კარგი იდეა. შედეგად თქვენ ბევრად მეტ კალორიას მიიღებთ.