თუ გსურთ ჯანსაღი და დაბალკალორიული ინგრედიენტებით სალათის მომზადება, მაშინ დაივიწყეთ ჩიფსები და კრეკერები. ისინი კერძს სასიამოვნო გემოს მატებენ, მაგრამ როგორც მარტივი ნახშირწყლები, ეს ინგრედიენტები არაფერს აწვდიან სალათას დამატებითი კალორიების გარდა. თხილი კარგი ალტერნატივაა.
ჩირი ძალიან ჯანსაღი საკვებია და შესანიშნავია კერძებში. თუმცა მისი სალათებში დამატება ცუდი იდეაა. ისინი შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს. მაგალითად, მოცვის ჩირს ხარშვისას ასველებენ შაქრის სიროფში, რაც რამდენჯერმე ზრდის მის კალორიულობას (დაახლოებით 100 დამატებითი კალორია). უმჯობესია სალათას ცოცხალი ხილის ნაჭრები დაუმატოთ. მაგალითად, ვაშლი, მარწყვი, გრეიპფრუტი ან ყურძენი.
არ დაამატოთ ბევრი ცილა სალათას. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ის ძალიან კალორიული იქნება და არც თუ ისე გემრიელი, მსუბუქი დიეტური კერძი. პროტეინის რაოდენობა ხელისგულის რაოდენობაზე მეტი არ უნდა იყოს. გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია, რომელ პროტეინს აირჩევთ. სალათისთვის საუკეთესოა მოხარშული კრევეტები, შემწვარი ორაგული, დაკონსერვებული თინუსი, ორთქლზე მოხარშული ტოფუ, მოხარშული კვერცხი, ინდაურის ფილე ან შემწვარი ქათმის ნაჭრები.
ამ წიგნში 100 არაჩვეულებრივი, დაბალი ნახშირწყლების შემცველობის რეცეპტია თავმოყრილი. აქვეა რამდენიმე ფავორიტი კერძის მომზადების წესი, როგორებიცაა შოტლანდიური კვერცხი, ზღვის პროდუქტების სალათა, სუვლაკი და საქონლის ხორცის რაგუ, ასევე რამდენიმე უჩვეულო რეცეპტი _ პატარა ფრიტატა, ქათმის მწვადი, ხბოს სალტიმბოკა და მარწყვი შამპანურით.
ამბებიშოპზე ნებისმიერი ნივთის მიტანა უფასოა!
ბოსტნეული ნამდვილად ვერ გააფუჭებს სალათას. თუმცა ეს მთლად სიმართლეს არ შეესაბამება. ყველაზე დიდი შეცდომა, რაც შეიძლება დაუშვათ, არის სახამებლის შემცველი ბოსტნეულის არჩევა. ისინი, რა თქმა უნდა, სალათას სარგებლიანობას არ მატებენ. თეფშზე ბევრი მწვანე ბოსტნეული უნდა იყოს. გამოიყენეთ კომბოსტო, ყველა ფოთლოვანი სალათის ფოთოლი, სატაცური, ისპანახი, ბადრიჯანი, სოკო, პომიდორი, წიწაკა, კიტრი, ნიახური და სხვა. როდესაც სალათას დაამატებთ საკმარისი რაოდენობის ბოსტნეულს ამ სიიდან, შეგიძლიათ დაამატოთ მას 2 სახამებლის შემცველი ბოსტნეული.
საიდუმლო არ არის, რომ გახეხილი ყველი ნებისმიერ სალათას უხდება. თუმცა არ გამოიყენოთ ეს ინგრედიენტი ბოროტად. ყველის ოპტიმალური რაოდენობა, რომელიც შეიძლება სალათისთვის გამოიყენოთ არის 30 გრამი.
არასწორი სოუსით ან დრესინგით შეიძლება სალათას დაამატოთ 200-300 კალორია. ამის თავიდან ასაცილებლად, თქვენ სწორად უნდა მიუდგეთ სალათის დრესინგის არჩევის საკითხს. მოერიდეთ მაიონეზს და სხვა ნაღების სოუსებს, მათ შორის ცეზარს. ფიგურისთვის საუკეთესოა ლიმონის წვენი მარილით და პილპილით ან ლაიმის წვენით. ზოგადად, ზეითუნის ან სხვა მცენარეული ზეთის რაოდენობა არ უნდა აღემატებოდეს 1 სუფრის კოვზს. ასევე მიზანშეწონილია დაამატოთ ცოტა ღვინის ძმარი.
ზოგჯერ მსოფლიოში უგემრიელესი სალათის ძიებაში უფრო შორს მივდივართ და ინგრედიენტებს ვწვავთ. ეს არ არის კარგი იდეა. შედეგად თქვენ ბევრად მეტ კალორიას მიიღებთ.