მსოფლიო
პოლიტიკა
სამართალი

26

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ოთხშაბათი, მთვარის ოცდამეშვიდე დღე დაიწყება 06:43-ზე, მთვარე თევზებში გადავა 23:28-ზე კარგი დღეა ახალი საქმეების დასაწყებად. შანსი მოგეცემათ მოაგვაროთ ძველი პრობლემები. კარგი დღეა ბიზნესისა და სავაჭრო საქმეებისთვის; უფროს თაობასთან ურთიერთობისთვის, მათგან რჩევის მიღება. ურთიერთობის, საქმეების გარჩევას არ გირჩევთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამუშაო ადგილის შესაცვლელად. კარგია მოგზაურობის დაწყება. მცირე ფიზიკური დატვირთვა არ გაწყენთ, კარგი დღეა საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. მოერიდეთ დიდი რაოდენობით სითხის, განსაკუთრებით ალკოჰოლის მიღებას. გაუფრთხილდით ფეხებს.
საზოგადოება
მეცნიერება
სპორტი
მოზაიკა
კონფლიქტები
სამხედრო
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
იაპონიაში ქართული კერძი პოპულარობის პიკშია - "შქმერულის" გაყიდვა მინიმარკეტებშიც დაიწყეს
იაპონიაში ქართული კერძი პოპულარობის პიკშია - "შქმერულის" გაყიდვა მინიმარკეტებშიც დაიწყეს

ია­პო­ნურ გა­ზეთ­ში "ასა­ჰი სიმ­ბუნ­ში" (Asahi Shimbun//"朝日新聞") გა­მოქ­ვეყ­ნე­ბუ­ლია სტა­ტია, სა­თა­უ­რით: "შქმე­რუ­ლის" პო­პუ­ლა­რო­ბის აფეთ­ქე­ბა! ევ­რა­ზი­ულ­მა საჭ­მე­ლებ­მა ია­პო­ნია მო­ხიბ­ლეს" (ავ­ტო­რი - მი­ტი­ტა­კა ჰა­ტო­რი). პუბ­ლი­კა­ცი­ა­ში აღ­ნიშ­ნუ­ლია რომ გა­სულ, 2020 წელს ია­პო­ნი­ის ბა­ზარ­ზე სულ უფრო მტკი­ცედ დამ­კვიდ­რდნენ პოსტსაბ­ჭო­თა რეს­პუბ­ლი­კე­ბის ეროვ­ნუ­ლი საჭ­მე­ლე­ბი (კერ­ძე­ბი) და სხვა საკ­ვე­ბი პრო­დუქ­ტე­ბი.

"ამ სფე­რო­ში "პირ­ველ გზამ­კვლე­ვად" ქარ­თუ­ლი "შქმე­რუ­ლი" ით­ვლე­ბა, რო­მე­ლიც პირ­ვე­ლად ჯერ კი­დევ 2019 წელს შე­მო­ვი­და ჩი­ნეთ­ში და ძა­ლი­ან პო­პუ­ლა­რუ­ლი გახ­და ია­პო­ნი­ის "მა­ცუ­ა­ი­ას" რეს­ტორ­ნე­ბის ქსელ­ში. "შქმე­რუ­ლის" გან­სა­კუთ­რე­ბუ­ლო­ბა იმა­ში გა­მო­ი­ხა­ტე­ბა, რომ ქა­თა­მი იწ­ვე­ბა კა­რაქ­ში, შემ­დეგ კი რძე­ში (ან ნა­ღებ­ში) იშუ­შე­ბა. ერთ-ერთი გან­მას­ხვა­ვე­ბე­ლი ნი­შა­ნია ის, რომ "შქმე­რუ­ლის" მო­სამ­ზა­დებ­ლად ბევ­რი ნი­ო­რი გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა. რო­გორც ამ­ბო­ბენ, "შქმე­რუ­ლი" მის­თვის ზედ­მი­წევ­ნით შე­სა­ბა­მი­სი კერ­ძია, ანუ ნივ­რი­სათ­ვის ეს ქარ­თუ­ლი საჭ­მე­ლი მსოფ­ლი­ო­ში ყვე­ლა­ზე სა­უ­კე­თე­სო რე­ცეპტს წარ­მო­ად­გენს.

შარ­შან წლის და­სა­წყის­ში "მა­ცუ­ას" რეს­ტორ­ნებ­ში "შქმე­რულს" მსურ­ვე­ლებს მხო­ლოდ სე­ზო­ნუ­რად სთა­ვა­ზობ­დნენ, მაგ­რამ 2020 წლის ივ­ნის-ივ­ლის­ში კომ­პა­ნი­ამ ასორ­ტი­მენ­ტის და­ზუს­ტე­ბის მიზ­ნით ქსე­ლუ­რი გა­მო­კი­თხვა ჩა­ა­ტა­რა და საკ­ვირ­ვე­ლი შე­დე­გი მი­ი­ღო: ქარ­თულ­მა კერძმა პირ­ვე­ლი ად­გი­ლი და­ი­კა­ვა. აქე­დან გა­მომ­დი­ნა­რე, კომ­პა­ნი­ამ მი­ი­ღო გა­და­წყვე­ტი­ლე­ბა ამ ზამ­თარს "შქმე­რუ­ლი" მე­ნი­უ­ში და­ე­მა­ტე­ბი­ნა. სხვა­თა შო­რის, საჭ­მლი­სათ­ვის ხმის მი­ცე­მის დროს ეს თემა "ტვი­ტერ­ში" აქ­ტი­უ­რად გა­ნი­ხი­ლე­ბო­და: "და­ა­გე­მოვ­ნეთ "შქმე­რუ­ლი-სანი", არ გა­უშ­ვათ ხე­ლი­დან შან­სი". წა­ი­კი­თხეთ სრუ­ლად

მკითხველის კომენტარები / 3 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
rasa
6

ეს ისეთი სტატიაა, ქართულ წყალს რომ ვითომ საქართველოს ეკონომიკის შიდა პროდუქტი რომ უნდა გაეასმაგებინა, ხოლო ქართული ღვინის მიერ დაპყრობილ ჩინეთს საქართველო ნორვეგიად ექცია სიცოცხლის ხარისხით. 

ვიქტორ დოლიძე
0

"რო­გორც ამ­ბო­ბენ, "შქმე­რუ­ლი" მის­თვის ზედ­მი­წევ­ნით შე­სა­ბა­მი­სი კერ­ძია, ანუ ნივ­რი­სათ­ვის ეს ქარ­თუ­ლი საჭ­მე­ლი მსოფ­ლი­ო­ში ყვე­ლა­ზე სა­უ­კე­თე­სო რე­ცეპტს წარ­მო­ად­გენს."ამ სიტყვების ავტორი სკოლაში დადიოდა საერთოდ? აზრის გამოტანა თქვენ თვითონ შეგიძლიათ ამ ტექსტიდან?

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
უძრავი ქონება საქართველოში: ეკონომიკაზე გავლენა, ტენდენციები და პროგნოზები
ავტორი:

იაპონიაში ქართული კერძი პოპულარობის პიკშია - "შქმერულის" გაყიდვა მინიმარკეტებშიც დაიწყეს

იაპონიაში ქართული კერძი პოპულარობის პიკშია - "შქმერულის" გაყიდვა მინიმარკეტებშიც დაიწყეს

იაპონურ გაზეთში "ასაჰი სიმბუნში" (Asahi Shimbun//"朝日新聞") გამოქვეყნებულია სტატია, სათაურით: "შქმერულის" პოპულარობის აფეთქება! ევრაზიულმა საჭმელებმა იაპონია მოხიბლეს" (ავტორი - მიტიტაკა ჰატორი). პუბლიკაციაში აღნიშნულია რომ გასულ, 2020 წელს იაპონიის ბაზარზე სულ უფრო მტკიცედ დამკვიდრდნენ პოსტსაბჭოთა რესპუბლიკების ეროვნული საჭმელები (კერძები) და სხვა საკვები პროდუქტები.

"ამ სფეროში "პირველ გზამკვლევად" ქართული "შქმერული" ითვლება, რომელიც პირველად ჯერ კიდევ 2019 წელს შემოვიდა ჩინეთში და ძალიან პოპულარული გახდა იაპონიის "მაცუაიას" რესტორნების ქსელში. "შქმერულის" განსაკუთრებულობა იმაში გამოიხატება, რომ ქათამი იწვება კარაქში, შემდეგ კი რძეში (ან ნაღებში) იშუშება. ერთ-ერთი განმასხვავებელი ნიშანია ის, რომ "შქმერულის" მოსამზადებლად ბევრი ნიორი გამოიყენება. როგორც ამბობენ, "შქმერული" მისთვის ზედმიწევნით შესაბამისი კერძია, ანუ ნივრისათვის ეს ქართული საჭმელი მსოფლიოში ყველაზე საუკეთესო რეცეპტს წარმოადგენს.

შარშან წლის დასაწყისში "მაცუას" რესტორნებში "შქმერულს" მსურველებს მხოლოდ სეზონურად სთავაზობდნენ, მაგრამ 2020 წლის ივნის-ივლისში კომპანიამ ასორტიმენტის დაზუსტების მიზნით ქსელური გამოკითხვა ჩაატარა და საკვირველი შედეგი მიიღო: ქართულმა კერძმა პირველი ადგილი დაიკავა. აქედან გამომდინარე, კომპანიამ მიიღო გადაწყვეტილება ამ ზამთარს "შქმერული" მენიუში დაემატებინა. სხვათა შორის, საჭმლისათვის ხმის მიცემის დროს ეს თემა "ტვიტერში" აქტიურად განიხილებოდა: "დააგემოვნეთ "შქმერული-სანი", არ გაუშვათ ხელიდან შანსი". წაიკითხეთ სრულად

სკოლაში მე-5-12 კლასის მოსწავლეებისთვის პირბადის ტარება სავალდებულო ხდება

დაშვებულია თუ არა კორონავირუსის საწინააღმდეგო ვაქცინები ბავშვებისა და მოზარდებისთვის?

ტაქსის მძღოლებში, ბაზრის მოვაჭრეებსა და სამღვდელოებაში კორონავირუსის გავრცელება დაბალია - გამყრელიძე ტესტირების შედეგებზე