სამხედრო
პოლიტიკა
მსოფლიო

17

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეოცე დღე დაიწყება 02:13-ზე, მთვარე თხის რქაშია არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. ყოველდღიური საქმეებით შემოიფარგლეთ. ნუ მიიღებთ მნიშვნელოვან გადაწყვეტილებებს. ვაჭრობისთვის არახელსაყრელი დღეა. მოერიდეთ საქმეების, ურთიერთობების გარჩევას. აკონტროლეთ ემოციები. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. ცოდნის მისაღებად, გამოცდის ჩასაბარებლად. ცუდი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. უფროსთან ურთიერთობა კარგს არაფერს მოგიტანთ. გახსოვდეთ, რომ ამ დღეს ადამიანები უფრო მეტ დაპირებას იძლევიან, ვიდრე სინამდვილეში გაგიკეთებენ. მეტად დაისვენეთ, ივარჯიშეთ, მაგრამ მკვეთრ ილეთებს მოერიდეთ. შეასრულეთ საოჯახო საქმეები. ქორწინება და ნიშნობა სხვა დღისთვის გადადეთ.
მეცნიერება
საზოგადოება
მოზაიკა
სამართალი
კულტურა/შოუბიზნესი
სპორტი
კონფლიქტები
Faceამბები
წიგნები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ ახერხებენ რესტორნები რეკომენდაციების დაცვას და როგორ იცვლება სარესტორნო ბიზნესი
როგორ ახერხებენ რესტორნები რეკომენდაციების დაცვას და  როგორ იცვლება სარესტორნო ბიზნესი

და­ხუ­რულ­მა კვე­ბის ობი­ექ­ტებ­მა გახ­სნის ნე­ბარ­თვა 8 ივ­ნი­სი­დან მი­ი­ღეს. თუმ­ცა მათ, ვი­საც საქ­მი­ა­ნო­ბის გაგ­რძე­ლე­ბა სურს, რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბის საკ­მა­ოდ დიდი ნუს­ხა უნდა და­აკ­მა­ყო­ფი­ლონ. კვე­ბის ობი­ექ­ტებ­ში იც­ვლე­ბა ძა­ლი­ან ბევ­რი რამ, მათ შო­რის, დის­ტან­ცია მა­გი­დებ­სა და სკა­მებს შო­რის, ერთ მა­გი­დას­თან ადა­მი­ა­ნე­ბის დაჯ­დო­მის დაშ­ვე­ბუ­ლი რა­ო­დე­ნო­ბა, სა­რეს­ტორ­ნო ინ­ვენ­ტა­რის მოხ­მა­რე­ბის წე­სე­ბი...

კვე­ბის ობი­ექ­ტე­ბის წარ­მო­მად­გენ­ლე­ბი აღ­ნიშ­ნა­ვენ, რომ რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბის სრუ­ლად დაც­ვა მარ­ტი­ვი ნამ­დვი­ლად არ არის. რეს­ტორ­ნე­ბის ფე­დე­რა­ცი­ის გან­ცხა­დე­ბით კი, რეს­ტორ­ნე­ბის და­ახ­ლო­ე­ბით 30% უბ­რა­ლოდ ვერ გა­იხ­სნე­ბა.

რეს­ტო­რა­ნი „ჩემო კარ­გო“ ერთ–ერ­თია მათ შო­რის, რომ­ლის ღია სივ­რცე­ე­ბიც პირ­ველ ივ­ნისს გა­იხ­სნა, და­ხუ­რულ­მა დარ­ბა­ზებ­მა კი 8 ივ­ნი­სი­დან და­ი­წყო ფუნ­ქცი­ო­ნი­რე­ბა. რო­გორც რეს­ტორ­ნე­ბის ქსე­ლის „ჩემო კარ­გოს“ მარ­კე­ტინ­გის მე­ნე­ჯე­რი სა­ლო­მე მე­ზურ­ნიშ­ვი­ლი გან­მარ­ტავს, მათ­თან სურ­სა­თის უვ­ნებ­ლო­ბის სამ­სა­ხუ­რის წარ­მო­მად­გენ­ლე­ბი უკვე იყ­ვნენ შე­სა­მოწ­მებ­ლად და და­დე­ბი­თი შე­ფა­სე­ბა მი­ი­ღეს. რეს­ტორ­ნე­ბის­თვის სა­ვალ­დე­ბუ­ლო რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბი­სა და აღ­ნიშ­ნუ­ლის ბიზ­ნეს­ზე გავ­ლე­ნის შე­სა­ხებ დე­ტა­ლუ­რად სწო­რედ სა­ლო­მე მე­ზურ­ნიშ­ვი­ლი გვე­სა­უბ­რე­ბა.

რო­გო­რია ის ძი­რი­თა­დი გა­იდ­ლა­ი­ნე­ბი, რომ­ლე­ბიც რეს­ტორ­ნებ­მა უნდა და­აკ­მა­ყო­ფი­ლონ?

8 ივ­ნი­სამ­დე მხო­ლოდ ღია სივ­რცის გახ­სნის უფ­ლე­ბა გვქონ­და. რვი­დან კი და­ხუ­რუ­ლი და­რა­ბა­ზე­ბიც გა­იხ­სნა. რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბის ძი­რი­თა­დი ნა­წი­ლი ასე­თია: მა­გი­დებს შო­რის და­შო­რე­ბე­ბი უნდა იყოს 2 მ. სკა­მებს შო­რის მან­ძი­ლი – 1 მ. ერთ მა­გი­დას­თან მხო­ლოდ 6 ადა­მი­ანს შე­უძ­ლია დაჯ­დო­მა, გა­მო­ნაკ­ლი­სია ერთი ოჯა­ხის წევ­რე­ბი და 12 წლამ­დე ასა­კის ბავ­შვე­ბი. და­ხუ­რულ სივ­რცე­ში ყვე­ლას­თვის, მომ­სა­ხუ­რე პერ­სო­ნა­ლის­თვი­საც და სტუმ­რე­ბის­თვი­საც სა­ვალ­დე­ბუ­ლოა პირ­ბა­დის ტა­რე­ბა. ის სტუმ­რე­ბი, ვინც ღია სივ­რცე­ში გან­თავ­სდე­ბი­ან, შე­ნო­ბის გა­დაკ­ვე­თის ან სა­პირ­ფა­რე­შო­ში შეს­ვლის დრო­საც ვალ­დე­ბუ­ლი არი­ან პირ­ბა­დე გა­ი­კე­თონ.

ტემ­პე­რა­ტუ­რა სპე­ცი­ა­ლუ­რი დის­ტან­ცი­უ­რი სა­ზო­მით ეზო­მე­ბა ყვე­ლა შე­მომ­სვლელს, მათ შო­რის, თა­ნამ­შრომ­ლებ­საც. თუ ვინ­მეს 37 ან მეტი აღ­მო­აჩ­ნდა, მას შე­მოს­ვლის უფ­ლე­ბა არ აქვს. ჩვენ კი ვალ­დე­ბუ­ლე­ბა გვაქვს აღ­ნიშ­ნუ­ლის შე­სა­ხებ ინ­ფორ­მა­ცია შე­სა­ბა­მის ორ­გა­ნოს მი­ვა­წო­დოთ. ამ დრომ­დე მსგავ­სი შემ­თხვე­ვა არ და­ფიქ­სი­რე­ბუ­ლა.

სივ­რცე­ში გან­თავ­სე­ბუ­ლია სა­დე­ზინ­ფექ­ციო ხსნა­რე­ბი, რომ­ლის გა­მო­ყე­ნე­ბაც ყვე­ლა შე­მომ­სვლე­ლის­თვის სა­ვალ­დე­ბუ­ლოა. ასე­ვე გვაქვს პირ­ბა­დე­ე­ბის მა­რა­გი, რომ სტუ­მარს თუ თა­ვი­სი არ ექ­ნე­ბა შე­მოს­ვლი­სას პრობ­ლე­მა არ შე­ექ­მნას.

თი­თო­ე­უ­ლი ეს წესი და რე­კო­მენ­და­ცია გა­მოკ­რუ­ლია შე­მო­სას­ვლელ­ში თვალ­სა­ჩი­ნო ად­გილ­ზე, რომ ყვე­ლა გა­ეც­ნოს.

სპე­ცი­ა­ლუ­რი რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბი გა­ი­ცა მე­ნი­უს­თან და­კავ­ში­რე­ბით. რო­გორ და­ა­რე­გუ­ლი­რეთ ეს სა­კი­თხი?

გა­ი­ცა რე­კო­მენ­და­ცია, რომ კვე­ბის ობი­ექ­ტებს ვირუ­სის გა­და­დე­ბის რის­კის მაქ­სი­მა­ლუ­რად შე­სამ­ცი­რე­ბად გა­მოგ­ვე­ყე­ნე­ბი­ნა ერთჯე­რა­დი მე­ნი­უ­ე­ბი. თუმ­ცა ჩვენ მა­ღა­ლი სო­ცი­ა­ლუ­რი პა­სუ­ხის­მგებ­ლო­ბი­დან გა­მომ­დი­ნა­რე მი­ვი­ღეთ გა­და­წყვე­ტი­ლე­ბა, რომ გა­მოგ­ვე­ყე­ნე­ბი­ნა არა ერთჯე­რა­დი, არა­მედ ლა­მი­ნი­რე­ბუ­ლი მე­ნიუ. ეკო­ლო­გი­უ­რი თვალ­საზ­რი­სით ერთჯე­რა­დი მე­ნი­უ­ე­ბის გა­მო­ყე­ნე­ბა არც ისე სა­ხარ­ბი­ე­ლო გა­და­წყვე­ტი­ლე­ბაა. ქა­ღალ­დის გა­მო­ყე­ნე­ბის ბრუნ­ვა საკ­მა­ოდ დიდი იქ­ნე­ბა და არ გვინ­და, გა­რე­მო­ზე ზი­ა­ნის მაჩ­ვე­ნე­ბე­ლი ამით გავ­ზარ­დოთ.

მე­ნი­უ­ე­ბის გა­მო­ყე­ნე­ბის სის­ტე­მა ასე­თია: გა­ვა­კე­თეთ და­ნომ­რი­ლი ლა­მი­ნი­რე­ბუ­ლი მე­ნი­უ­ე­ბი. სპე­ცი­ა­ლურ ჟურ­ნალ­ში აღ­ვრი­ცხავთ, რო­მე­ლი ნო­მე­რი მე­ნიუ რო­მელ­მა მიმ­ტან­მა რო­მელ მა­გი­დას­თან გა­მო­ი­ყე­ნა და შემ­დეგ რო­მელ სა­ათ­ზე ჩა­უ­ტარ­და მას დე­ზინ­ფექ­ცია. თი­თო­ე­უ­ლი გა­მო­ყე­ნე­ბის მერე სპე­ცი­ა­ლუ­რი ხსნა­რე­ბის გა­მო­ყე­ნე­ბით მოხ­დე­ბა მათი დე­ზინ­ფექ­ცია.

კი­დევ ერთი სი­ახ­ლე, რაც მომ­ხმა­რე­ბელს მა­თი­ვე უსაფრ­ხო­ე­ბის­თვის შევ­თა­ვა­ზეთ, არის ონ­ლა­ინ მე­ნიუ. QR კო­დის სა­შუ­ა­ლე­ბით მათ შე­ეძ­ლე­ბათ და­ას­კა­ნე­რონ მე­ნიუ და ისე შეგ­ვიკ­ვეთნ, რომ ფი­ზი­კუ­რად არ შე­ე­ხონ მე­ნი­უს.

მომ­ხმა­რებ­ლებს ტრა­დი­ცი­უ­ლად კვლავ შე­უძ­ლია მა­გი­დი­სა და მე­ნი­უს ონ­ლა­ინ და­ჯავ­შნა.

კვე­ბის ობი­ექ­ტე­ბის ფუნ­ქცი­ო­ნი­რე­ბის გარ­თუ­ლე­ბუ­ლი წე­სე­ბი­დან გა­მომ­დი­ნა­რე, ხომ არ არის მო­სა­ლოდ­ნე­ლი ფა­სე­ბის ზრდა? „ჩემო კარ­გო“ ამ ეტა­პის­თვის ინარ­ჩუ­ნებს არ­სე­ბულ ფა­სებს?

მა­ღა­ლი სო­ცი­ა­ლუ­რი პა­სუ­ხის­მგებ­ლო­ბი­დან გა­მომ­დი­ნა­რე, ჩვენ ფა­სე­ბი არა თუ გავ­ზარ­დეთ, არა­მედ შე­საძ­ლებ­ლო­ბის ფარ­გლებ­ში მაქ­სი­მა­ლუ­რად შე­ვამ­ცი­რეთ. მე­ნი­უ­ე­ბი 20%–25%–ით გა­ი­აფ­და და მი­ნი­მა­ლურ მარ­ჟა­ზეა რო­გორც ბე­ლი­აშ­ვი­ლის, ისე სხვა ობი­ექ­ტებ­ზე. აქ­ცია გვაქვს ლუდ­ზეც და მა­საც 25%–იანი ფას­დაკ­ლე­ბით ვთა­ვა­ზობთ მომ­ხმა­რე­ბელს. ეს არის ჩვე­ნი მხარ­და­ჭე­რა სა­ზო­გა­დო­ე­ბი­სად­მი.

აქვე მინ­და აღ­ვნიშ­ნო ერთი ფაქ­ტი, რომ ფა­სე­ბის შემ­ცი­რე­ბის მი­უ­ხე­და­ვად იგი­ვე რჩე­ბა ხა­რის­ხი. ჩვე­ნი პრი­ო­რი­ტე­ტი ყო­ველ­თვის იყო ნა­ტუ­რა­ლუ­რი, ქარ­თუ­ლი, უმაღ­ლე­სი ხა­რის­ხის პრო­დუქ­ცია ხშირ შემ­თხვე­ვა­ში პირ­და­პირ სოფ­ლე­ბი­დან. ეს მიდ­გო­მა უც­ვლე­ლი რჩე­ბა.

თა­ნამ­შრომ­ლე­ბის რა­ო­დე­ნო­ბის შემ­ცი­რე­ბა ხომ არ მოხ­და?

მარ­თა­ლია, გარ­კვე­უ­ლი პე­რი­ო­დი თა­ნამ­შრომ­ლებს უსამ­სა­ხუ­როდ მო­უ­წი­ათ დარ­ჩე­ნა, მაგ­რამ ახლა ყვე­ლა­ფე­რი ჩვე­ულ რე­ჟიმ­ში ბრუნ­დე­ბა. არც ერთი თა­ნამ­შრო­მე­ლი არ გაგ­ვიშ­ვია, ყვე­ლა კად­რი შე­ვი­ნარ­ჩუ­ნეთ. მათ მაქ­სი­მა­ლუ­რად და­ვეხ­მა­რეთ სა­ხელ­მწი­ფო დახ­მა­რე­ბის მი­ღე­ბა­შიც.

რეს­ტორ­ნე­ბი შე­მოწ­მე­ბას რა პე­რი­ო­დუ­ლო­ბით გავ­ლი­ან?

პირ­ველ ივ­ნისს, გახ­სნის დღეს­ვე ჩვენ­თან მო­სუ­ლი იყო სურ­სა­თის უვ­ნებ­ლო­ბის სამ­სა­ხუ­რი და პირ­ვე­ლი შე­მოწ­მე­ბა უკვე გა­ვი­ა­რეთ. ზო­გა­დად, აღ­ნიშ­ნულ სამ­სა­ხურ­თან აქამ­დეც აქ­ტი­უ­რი კო­მუ­ნი­კა­ცია გვქონ­და და ჩვე­ნი საქ­მი­ა­ნო­ბის დე­ტა­ლე­ბი კარ­გად იცი­ან. ამი­ტომ, ვფიქ­რობ, გვენ­დო­ბი­ან, იცი­ან რომ ჩვენ­თან ყვე­ლა­ფე­რი კარ­გა­დაა და პირ­ვე­ლი ჩვენ­თან ამი­ტო­მაც მო­ვიდ­ნენ შე­სა­მოწ­მებ­ლად. შე­მოწ­მე­ბის შე­სა­ხებ ინ­ფორ­მა­ცია მათ ვებგ­ვერ­დზეც არის გან­თავ­სე­ბუ­ლი.

შე­მოწ­მე­ბას ექ­ნე­ბა პე­რი­ო­დუ­ლი სახე, თუმ­ცა ეს არ იქ­ნე­ბა გეგ­მი­უ­რი და რეს­ტორ­ნებს არ ეცო­დი­ნე­ბათ, რო­დის მოხ­დე­ბა მათი შე­მოწ­მე­ბა.

შიდა შე­მოწ­მე­ბა რო­გორ ხდე­ბა? სპე­ცი­ა­ლუ­რი კად­რი არ­სე­ბობს, ვინც თი­თო­ე­უ­ლი ამ რე­კო­მე­და­ცი­ის შე­მოწ­მე­ბას აკონ­ტრო­ლებს?

ჩვენ აქამ­დეც გვყავ­და მო­ნი­ტო­რინ­გი­სა და ხა­რის­ხის კონ­ტრო­ლის მე­ნე­ჯე­რე­ბი, რო­მელ­თა საქ­მი­ა­ნო­ბა ახლა უფრო ინ­ტენ­სი­უ­რი გახ­და. ხა­რის­ხის კონ­ტო­ლის მე­ნე­ჯე­რი პრო­დუ­ქე­ბის ვარ­გი­სი­ა­ნო­ბას და უსაფრ­თხო­ე­ბას ამოწ­მებს. ახლა უკვე ორ­მა­გი ენერ­გი­ი­თა ჩარ­თუ­ლი სა­მუ­შაო პრო­ცეს­ში. მო­ნი­ტო­რინ­გის სამ­სა­ხუ­რი კი რე­გუ­ლა­ცი­ე­ბის აღ­სრუ­ლე­ბის კუ­თხით აქ­ტი­უ­რად არის ჩარ­თუ­ლი ჩვენს ყო­ველ­დღი­ურ საქ­მი­ა­ნო­ბა­ში და თი­თო­ე­უ­ლი დე­ტა­ლის კონ­ტროლს ახ­დენს.

ზო­გა­დად, გამ­კაც­რე­ბუ­ლი რე­გუ­ლა­ცი­ე­ბი რა გავ­ლე­ნას მო­ახ­დენს სა­რეს­ტორ­ნო ბიზ­ნეს­ზე? სტუმ­რე­ბის რა­ო­დე­ნო­ბის შემ­ცი­რე­ბას ელო­დე­ბით?

ეპი­დე­მი­ამ სა­რეს­ტორ­ნო ბიზ­ნეს­ზე უკვე დიდი გავ­ლე­ნა მო­ახ­დი­ნა. ჩვენ­თვის აქ­ტი­უ­რი პე­რი­ო­დი არის ხოლ­მე მარ­ტი–ივ­ნი­სი, რისი უდი­დე­სი ნა­წი­ლიც და­კე­ტი­ლე­ბი ვი­ყა­ვით. შე­სა­ბა­მი­სად, გან­ვი­თა­რე­ბის ტემ­პი შე­ჩე­რე­ბუ­ლია და მისი გა­აქ­ტი­უ­რე­ბა, ალ­ბათ, ძა­ლი­ან რთუ­ლი იქ­ნე­ბა.

ჩვე­ნი გათ­ვლე­ბით, სტუმ­რე­ბის ის რა­ო­დე­ნო­ბა არ გვე­ყო­ლე­ბა, რაც იყო ხოლ­მე. სა­ერ­თო რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბის გათ­ვა­ლის­წი­ნე­ბით ბევ­რი თავს იკა­ვებს სახ­ლი­დან გას­ვლის­გან. თუმ­ცა არი­ან ისე­თე­ბიც, ვი­საც კა­რან­ტი­ნის შემ­დეგ უბ­რა­ლოდ სა­დღაც გას­ვლა და დრო­ის სა­სი­ა­მოვ­ნოდ გა­ტა­რე­ბა სურს. ამი­ტომ სტუმ­რე­ბის გარ­კვე­ულ რა­ო­დე­ნო­ბას სტი­ბი­ლუ­რად ვე­ლო­დე­ბით იმის გათ­ვა­ლის­წი­ნე­ბით, რომ უსაფრ­თხო­ე­ბის ზო­მე­ბი ჩვენ­თან მაქ­სი­მა­ლუ­რად და­ცუ­ლია.

ხოლო მათ­თვის, ვინც სახ­ლში დარ­ჩე­ნას ამ­ჯო­ბი­ნებს, ჩვე­ნი მი­ტა­ნის სერ­ვი­სი კვლავ აქ­ტი­უ­რია.

ჩვე­ნი სა­კონ­ტაქ­ტო ინ­ფორ­მა­ცია: www.chemokargo.ge ან +995 571 10 30 10

გია
0

გთხოვთ არ დამიბლოკოთ და მიაწვდინეთ ხმა ვისაც ესება. რესტორნები ვართ გაჭირვებულ მდგომარეობაში უკვე წლებია და ეხლა ხომ საერთოდ. გთხოვთ დააწესეთ ფიქსირებული გადასახადი ფართის კვადრატულობის მიხედვით და ამოგვასუნთქეთ. ქემაინც მეცოდინება რამდენი კვადრატული ვიქირავი ან ავაშენო. დაგვიწესეთ კვადრატზე ლარი

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"დინამო არენაზე“ "ბარსელონას“ ლეგენდარული ფეხბურთელის, რონალდინიოს გულშემატკივარი შეიჭრა
ავტორი:

როგორ ახერხებენ რესტორნები რეკომენდაციების დაცვას და როგორ იცვლება სარესტორნო ბიზნესი

როგორ ახერხებენ რესტორნები რეკომენდაციების დაცვას და  როგორ იცვლება სარესტორნო ბიზნესი

დახურულმა კვების ობიექტებმა გახსნის ნებართვა 8 ივნისიდან მიიღეს. თუმცა მათ, ვისაც საქმიანობის გაგრძელება სურს, რეკომენდაციების საკმაოდ დიდი ნუსხა უნდა დააკმაყოფილონ. კვების ობიექტებში იცვლება ძალიან ბევრი რამ, მათ შორის, დისტანცია მაგიდებსა და სკამებს შორის, ერთ მაგიდასთან ადამიანების დაჯდომის დაშვებული რაოდენობა, სარესტორნო ინვენტარის მოხმარების წესები...

კვების ობიექტების წარმომადგენლები აღნიშნავენ, რომ რეკომენდაციების სრულად დაცვა მარტივი ნამდვილად არ არის. რესტორნების ფედერაციის განცხადებით კი, რესტორნების დაახლოებით 30% უბრალოდ ვერ გაიხსნება.

რესტორანი „ჩემო კარგო“ ერთ–ერთია მათ შორის, რომლის ღია სივრცეებიც პირველ ივნისს გაიხსნა, დახურულმა დარბაზებმა კი 8 ივნისიდან დაიწყო ფუნქციონირება. როგორც რესტორნების ქსელის „ჩემო კარგოს“ მარკეტინგის მენეჯერი სალომე მეზურნიშვილი განმარტავს, მათთან სურსათის უვნებლობის სამსახურის წარმომადგენლები უკვე იყვნენ შესამოწმებლად და დადებითი შეფასება მიიღეს. რესტორნებისთვის სავალდებულო რეკომენდაციებისა და აღნიშნულის ბიზნესზე გავლენის შესახებ დეტალურად სწორედ სალომე მეზურნიშვილი გვესაუბრება.

როგორია ის ძირითადი გაიდლაინები, რომლებიც რესტორნებმა უნდა დააკმაყოფილონ?

8 ივნისამდე მხოლოდ ღია სივრცის გახსნის უფლება გვქონდა. რვიდან კი დახურული დარაბაზებიც გაიხსნა. რეკომენდაციების ძირითადი ნაწილი ასეთია: მაგიდებს შორის დაშორებები უნდა იყოს 2 მ. სკამებს შორის მანძილი – 1 მ. ერთ მაგიდასთან მხოლოდ 6 ადამიანს შეუძლია დაჯდომა, გამონაკლისია ერთი ოჯახის წევრები და 12 წლამდე ასაკის ბავშვები. დახურულ სივრცეში ყველასთვის, მომსახურე პერსონალისთვისაც და სტუმრებისთვისაც სავალდებულოა პირბადის ტარება. ის სტუმრები, ვინც ღია სივრცეში განთავსდებიან, შენობის გადაკვეთის ან საპირფარეშოში შესვლის დროსაც ვალდებული არიან პირბადე გაიკეთონ.

ტემპერატურა სპეციალური დისტანციური საზომით ეზომება ყველა შემომსვლელს, მათ შორის, თანამშრომლებსაც. თუ ვინმეს 37 ან მეტი აღმოაჩნდა, მას შემოსვლის უფლება არ აქვს. ჩვენ კი ვალდებულება გვაქვს აღნიშნულის შესახებ ინფორმაცია შესაბამის ორგანოს მივაწოდოთ. ამ დრომდე მსგავსი შემთხვევა არ დაფიქსირებულა.

სივრცეში განთავსებულია სადეზინფექციო ხსნარები, რომლის გამოყენებაც ყველა შემომსვლელისთვის სავალდებულოა. ასევე გვაქვს პირბადეების მარაგი, რომ სტუმარს თუ თავისი არ ექნება შემოსვლისას პრობლემა არ შეექმნას.

თითოეული ეს წესი და რეკომენდაცია გამოკრულია შემოსასვლელში თვალსაჩინო ადგილზე, რომ ყველა გაეცნოს.

სპეციალური რეკომენდაციები გაიცა მენიუსთან დაკავშირებით. როგორ დაარეგულირეთ ეს საკითხი?

გაიცა რეკომენდაცია, რომ კვების ობიექტებს ვირუსის გადადების რისკის მაქსიმალურად შესამცირებად გამოგვეყენებინა ერთჯერადი მენიუები. თუმცა ჩვენ მაღალი სოციალური პასუხისმგებლობიდან გამომდინარე მივიღეთ გადაწყვეტილება, რომ გამოგვეყენებინა არა ერთჯერადი, არამედ ლამინირებული მენიუ. ეკოლოგიური თვალსაზრისით ერთჯერადი მენიუების გამოყენება არც ისე სახარბიელო გადაწყვეტილებაა. ქაღალდის გამოყენების ბრუნვა საკმაოდ დიდი იქნება და არ გვინდა, გარემოზე ზიანის მაჩვენებელი ამით გავზარდოთ.

მენიუების გამოყენების სისტემა ასეთია: გავაკეთეთ დანომრილი ლამინირებული მენიუები. სპეციალურ ჟურნალში აღვრიცხავთ, რომელი ნომერი მენიუ რომელმა მიმტანმა რომელ მაგიდასთან გამოიყენა და შემდეგ რომელ საათზე ჩაუტარდა მას დეზინფექცია. თითოეული გამოყენების მერე სპეციალური ხსნარების გამოყენებით მოხდება მათი დეზინფექცია.

კიდევ ერთი სიახლე, რაც მომხმარებელს მათივე უსაფრხოებისთვის შევთავაზეთ, არის ონლაინ მენიუ. QR კოდის საშუალებით მათ შეეძლებათ დაასკანერონ მენიუ და ისე შეგვიკვეთნ, რომ ფიზიკურად არ შეეხონ მენიუს.

მომხმარებლებს ტრადიციულად კვლავ შეუძლია მაგიდისა და მენიუს ონლაინ დაჯავშნა.

კვების ობიექტების ფუნქციონირების გართულებული წესებიდან გამომდინარე, ხომ არ არის მოსალოდნელი ფასების ზრდა? „ჩემო კარგო“ ამ ეტაპისთვის ინარჩუნებს არსებულ ფასებს?

მაღალი სოციალური პასუხისმგებლობიდან გამომდინარე, ჩვენ ფასები არა თუ გავზარდეთ, არამედ შესაძლებლობის ფარგლებში მაქსიმალურად შევამცირეთ. მენიუები 20%–25%–ით გაიაფდა და მინიმალურ მარჟაზეა როგორც ბელიაშვილის, ისე სხვა ობიექტებზე. აქცია გვაქვს ლუდზეც და მასაც 25%–იანი ფასდაკლებით ვთავაზობთ მომხმარებელს. ეს არის ჩვენი მხარდაჭერა საზოგადოებისადმი.

აქვე მინდა აღვნიშნო ერთი ფაქტი, რომ ფასების შემცირების მიუხედავად იგივე რჩება ხარისხი. ჩვენი პრიორიტეტი ყოველთვის იყო ნატურალური, ქართული, უმაღლესი ხარისხის პროდუქცია ხშირ შემთხვევაში პირდაპირ სოფლებიდან. ეს მიდგომა უცვლელი რჩება.

თანამშრომლების რაოდენობის შემცირება ხომ არ მოხდა?

მართალია, გარკვეული პერიოდი თანამშრომლებს უსამსახუროდ მოუწიათ დარჩენა, მაგრამ ახლა ყველაფერი ჩვეულ რეჟიმში ბრუნდება. არც ერთი თანამშრომელი არ გაგვიშვია, ყველა კადრი შევინარჩუნეთ. მათ მაქსიმალურად დავეხმარეთ სახელმწიფო დახმარების მიღებაშიც.

რესტორნები შემოწმებას რა პერიოდულობით გავლიან?

პირველ ივნისს, გახსნის დღესვე ჩვენთან მოსული იყო სურსათის უვნებლობის სამსახური და პირველი შემოწმება უკვე გავიარეთ. ზოგადად, აღნიშნულ სამსახურთან აქამდეც აქტიური კომუნიკაცია გვქონდა და ჩვენი საქმიანობის დეტალები კარგად იციან. ამიტომ, ვფიქრობ, გვენდობიან, იციან რომ ჩვენთან ყველაფერი კარგადაა და პირველი ჩვენთან ამიტომაც მოვიდნენ შესამოწმებლად. შემოწმების შესახებ ინფორმაცია მათ ვებგვერდზეც არის განთავსებული.

შემოწმებას ექნება პერიოდული სახე, თუმცა ეს არ იქნება გეგმიური და რესტორნებს არ ეცოდინებათ, როდის მოხდება მათი შემოწმება.

შიდა შემოწმება როგორ ხდება? სპეციალური კადრი არსებობს, ვინც თითოეული ამ რეკომედაციის შემოწმებას აკონტროლებს?

ჩვენ აქამდეც გვყავდა მონიტორინგისა და ხარისხის კონტროლის მენეჯერები, რომელთა საქმიანობა ახლა უფრო ინტენსიური გახდა. ხარისხის კონტოლის მენეჯერი პროდუქების ვარგისიანობას და უსაფრთხოებას ამოწმებს. ახლა უკვე ორმაგი ენერგიითა ჩართული სამუშაო პროცესში. მონიტორინგის სამსახური კი რეგულაციების აღსრულების კუთხით აქტიურად არის ჩართული ჩვენს ყოველდღიურ საქმიანობაში და თითოეული დეტალის კონტროლს ახდენს.

ზოგადად, გამკაცრებული რეგულაციები რა გავლენას მოახდენს სარესტორნო ბიზნესზე? სტუმრების რაოდენობის შემცირებას ელოდებით?

ეპიდემიამ სარესტორნო ბიზნესზე უკვე დიდი გავლენა მოახდინა. ჩვენთვის აქტიური პერიოდი არის ხოლმე მარტი–ივნისი, რისი უდიდესი ნაწილიც დაკეტილები ვიყავით. შესაბამისად, განვითარების ტემპი შეჩერებულია და მისი გააქტიურება, ალბათ, ძალიან რთული იქნება.

ჩვენი გათვლებით, სტუმრების ის რაოდენობა არ გვეყოლება, რაც იყო ხოლმე. საერთო რეკომენდაციების გათვალისწინებით ბევრი თავს იკავებს სახლიდან გასვლისგან. თუმცა არიან ისეთებიც, ვისაც კარანტინის შემდეგ უბრალოდ სადღაც გასვლა და დროის სასიამოვნოდ გატარება სურს. ამიტომ სტუმრების გარკვეულ რაოდენობას სტიბილურად ველოდებით იმის გათვალისწინებით, რომ უსაფრთხოების ზომები ჩვენთან მაქსიმალურად დაცულია.

ხოლო მათთვის, ვინც სახლში დარჩენას ამჯობინებს, ჩვენი მიტანის სერვისი კვლავ აქტიურია.

ჩვენი საკონტაქტო ინფორმაცია: www.chemokargo.ge ან +995 571 10 30 10

ფრესკო ალკოჰოლური სასმელების სრულ ასორტიმენტზე უპრეცედენტოდ დაბალ ფასებს გთავაზობთ

კომპანია BAGI განცხადებას ავრცელებს!

რა განსხვავებაა ბუტიკის ტიპისა და ჩვეულებრივ სასტუმროებს შორის?