პოლიტიკა
სამართალი

19

ივლისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის ოცდამეხუთე დღე დაიწყება 00:21-ზე – დღე პასიურია, მოუსმინეთ თქვენს შინაგან ხმას. არ იჩქაროთ. დღის პირველ ნახევარში დაისვენეთ. მოაგვარეთ მარტივი საკითხები. გადადეთ რთული მოლაპარაკებები. დაიცავით ნეიტრალიტეტი კოლეგებთან ურთიერთობაში. არ არის რეკომენდებული აჩქარება, აქტიურობა. ხელშეკრულებების და კონტრაქტების გაფორმება. გადაწყვეტილებების მიღება. დღე ხელსაყრელია მოგზაურობისა და მივლინებისთვის. დღე შესაფერისია ორგანიზმის გასაწმენდად. არ არის რეკომენდებული სოკოსა და ნესვის ჭამა.
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
საზოგადოება
მოზაიკა
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
სპორტი
წიგნები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ
რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

წი­ნა­სა­ა­ხალ­წლო პე­რი­ოდ­ში ქარ­თულ რეს­ტორ­ნებ­ში ყვე­ლა­ზე დიდი მო­თხოვ­ნა ტრა­დი­ცი­ულ, უმე­ტეს­წი­ლად ხორ­ცით მომ­ზა­დე­ბულ კერ­ძებ­ზეა.

შეკ­ვე­თე­ბი­დან პირ­ვე­ლი სამი ად­გი­ლი ასე გა­და­ნა­წილ­და: მწვა­დი, ხინ­კა­ლი, ჯი­გა­რი. შემ­დეგ მო­დის, ხა­ჭა­პუ­რი, შემ­წვა­რი წი­წი­ლი და, რაც არ უნდა გა­საკ­ვი­რად ჟღერ­დეს, მწნი­ლი. ანუ, ქარ­თულ რეს­ტო­რან­ში მწნილს უფრო ხში­რად უკ­ვე­თა­ვენ, ვიდ­რე თევ­ზე­ულს, ფხა­ლე­ულ­სა და სა­ლა­თებს.

მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ სა­ქარ­თვე­ლოს სა­ფუძ­ვლი­ა­ნი მი­ზე­ზი აქვს, ღვი­ნის სამ­შობ­ლოდ ცნო­ბა­ზე პრე­ტენ­ზი­ას აცხა­დებ­დეს, თით­ქმის ყვე­ლა ტი­პის ქარ­თულ რეს­ტო­რან­ში, არა­ყის შემ­კვეთ­თა რი­ცხვი ღვი­ნის მომ­თხოვ­ნებ­ზე და­ახ­ლო­ე­ბით 2-3-ჯერ მე­ტია.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ლევან ხაბეიშვილს პირდაპირ ეთერში თავს დაესხნენ - დაპირისპირების ამსახველი კადრები

რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

წინასაახალწლო პერიოდში ქართულ რესტორნებში ყველაზე დიდი მოთხოვნა ტრადიციულ, უმეტესწილად ხორცით მომზადებულ კერძებზეა.

შეკვეთებიდან პირველი სამი ადგილი ასე გადანაწილდა: მწვადი, ხინკალი, ჯიგარი. შემდეგ მოდის, ხაჭაპური, შემწვარი წიწილი და, რაც არ უნდა გასაკვირად ჟღერდეს, მწნილი. ანუ, ქართულ რესტორანში მწნილს უფრო ხშირად უკვეთავენ, ვიდრე თევზეულს, ფხალეულსა და სალათებს.

მიუხედავად იმისა, რომ საქართველოს საფუძვლიანი მიზეზი აქვს, ღვინის სამშობლოდ ცნობაზე პრეტენზიას აცხადებდეს, თითქმის ყველა ტიპის ქართულ რესტორანში, არაყის შემკვეთთა რიცხვი ღვინის მომთხოვნებზე დაახლოებით 2-3-ჯერ მეტია.

განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი