მოზაიკა
მსოფლიო

19

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის ოცდამეორე დღე დაიწყება 02:56-ზე, მთვარე მერწყულშია არ წამოიწყოთ ახალი საქმეები. ყოველდღიური საქმეებით შემოიფარგლეთ. ნუ მიიღებთ მნიშვნელოვან გადაწყვეტილებებს. ვაჭრობისთვის არახელსაყრელი დღეა. მოერიდეთ საქმეების, ურთიერთობების გარჩევას. აკონტროლეთ ემოციები. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის. ცოდნის მისაღებად, გამოცდის ჩასაბარებლად. ცუდი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. უფროსთან ურთიერთობა კარგს არაფერს მოგიტანთ. გახსოვდეთ, რომ ამ დღეს ადამიანები უფრო მეტ დაპირებას იძლევიან, ვიდრე სინამდვილეში გაგიკეთებენ. მეტად დაისვენეთ, ივარჯიშეთ, მაგრამ მკვეთრ ილეთებს მოერიდეთ. შეასრულეთ საოჯახო საქმეები. ქორწინება და ნიშნობა სხვა დღისთვის გადადეთ. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
კულტურა/შოუბიზნესი
სამხედრო
სამართალი
საზოგადოება
მეცნიერება
სპორტი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ
რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

წი­ნა­სა­ა­ხალ­წლო პე­რი­ოდ­ში ქარ­თულ რეს­ტორ­ნებ­ში ყვე­ლა­ზე დიდი მო­თხოვ­ნა ტრა­დი­ცი­ულ, უმე­ტეს­წი­ლად ხორ­ცით მომ­ზა­დე­ბულ კერ­ძებ­ზეა.

შეკ­ვე­თე­ბი­დან პირ­ვე­ლი სამი ად­გი­ლი ასე გა­და­ნა­წილ­და: მწვა­დი, ხინ­კა­ლი, ჯი­გა­რი. შემ­დეგ მო­დის, ხა­ჭა­პუ­რი, შემ­წვა­რი წი­წი­ლი და, რაც არ უნდა გა­საკ­ვი­რად ჟღერ­დეს, მწნი­ლი. ანუ, ქარ­თულ რეს­ტო­რან­ში მწნილს უფრო ხში­რად უკ­ვე­თა­ვენ, ვიდ­რე თევ­ზე­ულს, ფხა­ლე­ულ­სა და სა­ლა­თებს.

მი­უ­ხე­და­ვად იმი­სა, რომ სა­ქარ­თვე­ლოს სა­ფუძ­ვლი­ა­ნი მი­ზე­ზი აქვს, ღვი­ნის სამ­შობ­ლოდ ცნო­ბა­ზე პრე­ტენ­ზი­ას აცხა­დებ­დეს, თით­ქმის ყვე­ლა ტი­პის ქარ­თულ რეს­ტო­რან­ში, არა­ყის შემ­კვეთ­თა რი­ცხვი ღვი­ნის მომ­თხოვ­ნებ­ზე და­ახ­ლო­ე­ბით 2-3-ჯერ მე­ტია.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ვოლოდიმირ ზელენსკი, რომში აშშ-ის ვიცე-პრეზიდენტს ჯეი დი ვენსს და სახელმწიფო მდივანს მარკო რუბიოს შეხვდა

რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

რას უკვეთავენ თბილისურ რესტორნებში წინასაახალწლოდ

წინასაახალწლო პერიოდში ქართულ რესტორნებში ყველაზე დიდი მოთხოვნა ტრადიციულ, უმეტესწილად ხორცით მომზადებულ კერძებზეა.

შეკვეთებიდან პირველი სამი ადგილი ასე გადანაწილდა: მწვადი, ხინკალი, ჯიგარი. შემდეგ მოდის, ხაჭაპური, შემწვარი წიწილი და, რაც არ უნდა გასაკვირად ჟღერდეს, მწნილი. ანუ, ქართულ რესტორანში მწნილს უფრო ხშირად უკვეთავენ, ვიდრე თევზეულს, ფხალეულსა და სალათებს.

მიუხედავად იმისა, რომ საქართველოს საფუძვლიანი მიზეზი აქვს, ღვინის სამშობლოდ ცნობაზე პრეტენზიას აცხადებდეს, თითქმის ყველა ტიპის ქართულ რესტორანში, არაყის შემკვეთთა რიცხვი ღვინის მომთხოვნებზე დაახლოებით 2-3-ჯერ მეტია.

განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი