ეს ერთ-ერთი საუეთესო რეცეპტია გაციებისა და გრიპის წინააღმდეგ. მისი მიღება სასურველია გაციების პირველივე ნიშნებისას. ნაყენი ეფექტურად მოქმედებს, რადგან აქვს ანტივირუსული და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.
ჯანჯაფილი და წიწაკა ორგანიზმს ათბობს, ხახვი, პირშუშხა და ნიორი ვირუსების და მიკრობების მტერია. სალბი და როზმარინი სურდოს უმკლავდება, ვაშლის ძმარი კი მინერალებს შეიცავს.
ნაყენს არც ისეთი საშინელი გემო აქვს, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს. მისი მომზადება უმჯობესია წინასწარ, სანამ გაციების და გრიპის სეზონი პიკს მიაღწევს. ნაყენს 2-3 კვირა სჭირდება.
დაგჭირდებათ:
1/4 ჭიქა გახეხილი ჯანჯაფილი (ნედლი), 1/4 ჭიქა ახალდაჭრილი ხახვი, 1/4 ჭიქა ნედლი როზმარინის ფოთლები, დაჩეჩქვილი (უკიდურეს შემთხვევაში ხმელიც გამოდგება) , 1/4 ჭიქა სალბის ფოთლები (თუნდაც ხმელი), 1/4 ჭიქა გახეხილი პირშუშხას ფესვი ( хрен), 4 კბილი ნიორი, 2 ს.კ დაფქული წითელი წიწაკა, ვაშლის ძმარი იმდენი რომ ქილა თითქმის შეავსოს... განაგრძეთ კითხვა