სასის წყლის სახელით ცნობილი ვიტამინებისა და მინერალების კოქტეილი ამერიკელმა ექიმმა სინტია სასიმ შექმნა. მისი პლუსი გახლავთ ინგრედიენტების ოპტიმალური შეხამება, რისი საშუალებითაც კუჭ-ნაწლავის ტრაქტი უკეთ მუშაობს, აქტიურდება ცხიმის წვა და მეტაბოლიზმის პროცესი.
სასის წყლის კლასიკური რეცეპტი ასეთია: 2 ლიტრ სუფთა წყალს უნდა დაამატოთ 1 ს.კ. გახეხილი, ფაფის კონსისტენციის ჯანჯაფილი, თხლად დაჭრილი საშუალო ზომის კიტრი და 10-12 ფოთოლი პიტნა, მსუბუქად დასრესილი. სასმელი უნდა მოამზადოთ საღამოს და დადგათ მაცივარში.
არსებობს ვარიაცია ლიმონითაც: ყველა ზემოთ ჩამოთვლილ ინგრედიენტს ემატება დაჭრილი ლიმონიც.
მიღებული კოქტეილი მთელი დღის განმავლობაში უნდა მიიღოთ. პარალელურად, უნდა შეამციროთ საკვების კალორაჟი 1400-1500 კკალორიამდე. უპირატესობა მიანიჭეთ ბოსტნეულს, უჯრედისის შემცველ საკვებს.
სასის წყლის მიღების წესები
• ინგრედიენტები უნდა იყოს ხარისხიანი
იხილეთ გაგრძელება