გაღვივებული მარცვლეული დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს შეიცავს და განსაკუთრებით სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. მით უფრო ადრიან გაზაფხულზე, როცა ნაზამთრალი ორგანიზმი გამოფიტული და დაღლილია.
1. ოსპის ღივები დიდი რაოდენობით C ვიტამინს შეიცავს. ამიტომ განსაკუთრებით სასარგებლოა გაციებისა და გრიპის პროფილაქტიკისთვის. გარდა ამისა, ეს ღივები ამაღლებს სისხლში ჰემოგლობინის დონეს, შესაბამისად კი ორგანიზმის შრომისუნარიანობასა და აქტიურობას. შეგიძლიათ ჩაამატოთ სალათებში და ისე მიირთვათ.
2. ხორბლის ღივები დიდი რაოდენობით უჯრედისს შეიცავს. სასარგებლოა კუჭ-ნაწლავის სისტემისთვის. თუ პასიური საოფისე სამუშაო გაქვთ ან გასტრიტი გაწუხებთ, ჩაამატეთ გაღვივებული ხორბალი რაციონში. მასში შემავალი ამინომჟავები თმის გაჭაღარავებას უშლის ხელს.
იხილეთ სტატიის გაგრძელება