ზოგადად, სანელებლები უმჯობესია მთლიანი შეიძინოთ და უშუალოდ გამოყენების წინ დაფქვათ, რადგან დაფქული სურნელსა და არომატს მალე კარგავს.
ბევრი კერძის, ფლავის ან მარინადის მოსამზადებლად, საჭიროა სწორედ მთლიანი მარცვლები, ჯოხები და ვარსკვლავები.
დაფქული სანელებლები მხოლოდ 6-9 თვე ინახება, მაშინ როცა მთლიანი არომატსა და თვისებებს რამდენიმე წელი ინარჩუნებს. სასურველია წელიწადში 1-2 ჯერ გადაამოწმოთ სანელებლების მარაგი, მათ შორის დაუფქველის და განაახლოთ ისინი, რომელმაც პირვანდელი სახე, შეაბამისად კი სურნელი და თვისებები დაკარგა.