ახალი წელი დატვირთული სუფრის გარეშე არ ჩაივლის. 31 დეკემბრის ღამეს, როგორც წესი, მაგიდა წელში იხრება ათასგვარი კულინარიული შედევრით, რომელიც, ძალიან ხშირად ერთმანეთს არ ეხამება. რა უნდა ქნათ, თუ ყველაფრის გასინჯვა გსურთ, მაგრამ ამავე დროს, საკუთარ ორგანიზმსაც უფრთხილდებით?
რამდენიმე მარტივი რჩევა გაითვალისწინეთ!
რჩევა პირველი:
საახალწლო სუფრა საშიში მხოლოდ ათვისებული საჭმელ-სასმელის რაოდენობით კი არა, მათი შეუთავსებლობის გამოცაა. მნიშვნელოვანია რომ კერძები არა მხოლოდ გემრიელად დაამზადოთ, არამედ თავის დროზე გაიტანოთ სუფრაზე. ამავე დროს, შეეცადეთ კერძები ერთმანეთს შეესაბამებოდეს. საახალწლო ვახშმამდე რამდენიმე საათით ადრე წაიხემსეთ, მიირთვით წვნიანი ან სხვა რაიმე მსუბუქი კერძი.
რჩევა მეორე:
ნუ დაიწყებთ საახალწლო ვახშამს უმი ხილ-ბოსტნეულის სალათით, მით უფრო თუ ის მაიონეზიანია. უმი მცენარეული უჯრედისი კუჭქვეშა ჯირკვალს გაგიღიზიანებთ, შესაძლოა პანკრეატიტის მიზეზიც გახდეს. გარდა ამისა, ასეთი საკვები ვერ აკავებს ალკოჰოლს და ის სწრაფად გადადის სისხლში, შესაბამისად სწრაფადვე დათვრებით.
რჩევა მესამე:
ეგზოტიკური კერძები და დელიკატესები მცირე ულუფებად მიირთვით: თქვენ ხომ არ იცით, როგორი რეაქცია ექნება თქვენს კუჭს ახალ პროდუქტზე.