რა პროდუქტი უნდა ჩართოთ რაციონში, ავად რომ არ გახდეთ
ბროკოლი
A, C და E ვიტამინების მარაგია, ასტიმულირებს იმუნურ სისტემას.
ნიორი
აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ეხმარება ორგანიზმს ვირუსებთან ბრძოლაში.
ნივრის კბილი უნდა დაღეჭოთ - მისი უჯრედების დაშლისას წარმოიქმნება ბაქტერიოციდული ანტიბიოტიკი ალიცენი, რომელიც პირის ღრუსა და ნაწლავების დამცველობით უნარს აძლიერებს.
ნიორი ეფექტურია როგორც გაციების წინ და გაციების დროს, აგრეთვე მის შემდეგაც: ეხმარება გართულებებთან ბრძოლაში. ამ დროს საკმარისია მხოლოდ ერთი კბილის მიღებაც.
წითელი ბულგარული წიწაკა
შეიცავს ციტრუსზე მეტ C ვიტამინს და აძლიერებს იმუნიტეტს.
შტოში
შეიცავს A, B, C და E ვიტამინებს, გააჩნია ანთების საწინააღმდეგო თვისებები.
იოგურტი და მაწონი
აძლიერებს ორგანიზმის მიკროფლორას, ასტიმულირებს იმუნიტეტს.
თაფლი
აქვს ოფლმდენი თვისება, აძლიერებს ორგანიზმის იმუნურ სისტემას.
წყალი
აძლიერებს ორგანიზმის წინააღმდეგობის გაწევის უნარს, არეგულირებს ნივთიერებათა ცვლას.
ასკილი
C ვიტამინის საბადოა, გააჩნია ანთებისა და ინფექციის საწინააღმდეგო თვისებები.
სტაფილო
შეიცავს A ვიტამინს, აძლიერებს რეზისტენტობას გაციებისა და ინფექციური დაავადებებისადმი.
ზღვის თევზი და ზღვის პროდუქტი
შეიცავს თუთიას, ეხმარება ორგანიზმს გაციების პირველ სიმპტომებთან ბრძოლაში.
მოამზადა ლიკა კერატიშვილმა
ყოველკვირეული გაზეთი "ყველა სიახლე"
(გამოდის ოთხშაბათობით)