ბევრი ჩვენგანი სალათების შესაკმაზად ზეითუნის ზეთს იყენებს, არა და ის მხოლოდ ერთ-ერთია საკვებად გამოსადეგი და სასარგებლო ზეთების უამრავი სახეობიდან. მაგალითად, 1 წვეთ კუნჟუტის ზეთს შეუძლია სალათს სრულიად სხვა არომატი შესძინოს. უფრო მარტივი რომ გახდეს არჩევანის გაკეთება, გავიცნოთ სხვა მცენარეული ზეთები ახლოს.
სიმინდის ზეთი სიმინდის მარცვლებისგან მზადდება. არ აქვს მკვეთრად გამოხატული სუნი და გემო, ამიტომ სალათებში სხვა პროდუქტების გემოს არ ფარავს. ფერი ღია ყვითლიდან ყავისფერამდე მერყეობს. სიმინდის ზეთი ერთ-ერთი ყველაზე უნივერსალური ზეთია, რომელსაც წარმატებით შეუძლია მზესუმზირის ზეთის ჩანაცვლება. მას ორგანიზმი ადვილად ითვისებს, არ ქაფდება, არ იწვის და ცომს ელასტიურობას მატებს, ამიტომ ცომეულშიც იყენებენ. ძალიან მნიშვნელოვანია ისიც, რომ გაცხელებისას, მზესუმზირის ზეთისგან განსხვავებით კანცეროგენულ ნივთიერებებს არ გამოყოფს, ამიტომ ხშირად იყენებენ ფრიტიურისთვის და შესაწვავად. სიმინდის ზეთში დიდი რაოდენობითაა E ვიტამინი, აგრეთვე B1 და B2, ლეციტინი, სხვადასხვა ცხიმმჟავა. განსაკუთრებით სასარგებლოა არარაფინირებული ზეთი.