"ნაპოლეონი" საქართველოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ნამცხვარია. მისი შექმნის რამდენიმე ვერსია არსებობს. ყველა თანხმდება, რომ ნამცხვრის რეცეპტი შემუშავებული იქნა მეორე იმპერიის ეპოქაში (1851-1870 წწ.).
საფრანგეთსა და იტალიაში "ნაპოლეონს" მოიხსენიებენ, როგორც millefeuille (1000 ფენა), დიდ ბრიტანეთში - Vanilla slice ან cream slice. ერთი ვერსიის თანახმად, ამ ნუგბარის სახელი ქალაქ ნეაპოლიდან მოდის, სადაც მას ამზადებდნენ. რეცეპტის შექმნაზე ბევრი კონდიტერი მუშაობდა და შედგებოდა მრავალი თხელი ფენისაგან. რუსეთში "ნაპოლეონის" სახელწოდებას ხშირად უკავშირებენ 1912 წელს. როდესაც მოსკოვში საფრანგეთის იმპერატორის დამარცხების 100 წლისთავს ზეიმობდნენ, მრავალი სადღესასწაულო კერძი და სასმელი მომზადდა.