საკვებად ნარინჯისფერი შეფერილობის ხილის და ბოსტნეულის გამოყენება ძვლების მოტეხილობის რისკს ამცირებს. განსაკუთრებით ეფექტური ასეთი პროდუქტის მიღება ხანშიშესული ადამიანებისთვისაა.
შესაბამისი კვლევა სამეცნიერო ჟურნალ Osteoporosis International-ში გამოქვეყნდა. კვლევის თანახმად, გამხდარ ხანშიშესულ ადამიანებში საკმაოდ მაღალია ბარძაყის ძვლის მოტეხვის საშიშროება.
მეცნიერების მტკიცებით, ნარინჯისფერი საკვები, რომელიც კაროტინს შეიცავს, ამ რისკს საგრძნობლად ამცირებს.
კვლევის თანახმად, ახალი უჯრედების ზრდისთვის და დაბერების პროცესის შესანელებლად, აუცილებელია ვიტამინი A, რომელსაც ორგანიზმი კაროტინოიდებით (carotenoid - ბუნებრივი ორგანული პიგმენტი) გამოიმუშავებს. კაროტინოიდებს უხვად შეიცავს ნარინჯისფერი ხილი და ბოსტნეული.
მომზადებულია Osteoporosis Internatio-ს მიხედვით.