მოზაიკა

2

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის მეშვიდე დღე დაიწყება 09:50-ზე, მთვარე ლომში გადაბრძანდება 15:36-ზე ისეთი საქმეები წამოიწყეთ, რომლებსაც დღესვე დაასრულებთ და სხვა დროისთვის არ გადადებთ. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღება სხვა დროისთვის გადადეთ. ფინანსური ოპერაციების დაგეგმვასა და უძრავი ქონების ყიდვა-გაყიდვას არ გირჩევთ. კარგი დღეა მსხვილი საყიდლებისთვის. კარგი დღეა შემოქმედებითი საქმიანობისთვის, სწავლისა და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან და თანამდებობის პირებთან ნებისმიერ საქმეს მარტივად მოაგვარებთ. კარგი დღეა ფიზიკური ვარჯიშებისა და საოჯახო საქმეების შესასრულებლად. ზომიერება გმართებთ საკვებსა და სასმელში. მოერიდეთ გულის გადაღლას; ოპერაციებს გულსა და ზურგზე. შესაძლოა შეგაწუხოთ რადიკულიტმა.
სამართალი
მსოფლიო
სამხედრო
Faceამბები
სპორტი
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ულაქტოზო რძე -საუკეთესო გამოსავალი
ულაქტოზო რძე -საუკეთესო გამოსავალი

მსოფ­ლი­ოს მო­სახ­ლე­ო­ბის დიდი ნა­წი­ლი ლაქ­ტო­ზის მო­ნე­ლე­ბის დარ­ღვე­ვას უჩი­ვის, ამი­ტომ ტერ­მი­ნი ლაქ­ტო­ზის აუ­ტან­ლო­ბა დღეს ბევ­რის­თვის არ არის უცხო. არც ამ პრობ­ლე­მას­თან გამ­კლა­ვე­ბაა რთუ­ლი, რად­გან ბა­ზა­რი გა­ჯე­რე­ბუ­ლია ულაქ­ტო­ზო ნა­წარ­მით, რაც ლაქ­ტო­ზის აუ­ტან­ლო­ბის მქო­ნე ადა­მი­ა­ნებს სრულ­ყო­ფი­ლი კვე­ბის სა­შუ­ა­ლე­ბას აძ­ლევს.

რა­ტომ ვერ ით­ვი­სებს ჩვე­ნი ორ­გა­ნიზ­მი რძეს?

ლაქ­ტო­ზა შაქ­რის ნა­ირ­სა­ხე­ო­ბაა, რო­მე­ლიც რძე­სა და მის ნა­წარმ­ში შე­დის. მის გა­და­მუ­შა­ვე­ბას ფერ­მენ­ტი ლაქ­ტა­ზა უზ­რუნ­ველ­ყოფს. როცა ორ­გა­ნიზ­მი ამ ფერ­მენტს სრუ­ლი­ად ვერ ან არა­საკ­მა­რი­სად წარ­მოქ­მნის, ფერ­ხდე­ბა ლაქ­ტო­ზის დაშ­ლა, რაც იწ­ვევს რძი­სა და მისი ნა­წარ­მის აუ­ტან­ლო­ბას.

ამის მი­ზე­ზი შე­საძ­ლოა იყოს ეთ­ნი­კუ­რი წარ­მო­მავ­ლო­ბა. მა­გა­ლი­თად, ლაქ­ტა­ზის დე­ფი­ცი­ტი და­მა­ხა­სი­ა­თე­ბე­ლია უმ­თავ­რე­სად აზი­ი­სა და აფ­რი­კის მო­სახ­ლე­ო­ბის­თვის. ის შე­იძ­ლე­ბა იყოს თან­და­ყო­ლი­ლი ან გან­ვი­თარ­დეს ნე­ბის­მი­ერ ასაკ­ში ისე­თი და­ა­ვა­დე­ბის ფონ­ზე, რო­მე­ლიც ნაწ­ლა­ვე­ბის ლორ­წო­ვანს აზი­ა­ნებს. ასე რომ, ეს პრობ­ლე­მა აქ­ტუ­ა­ლუ­რია რო­გორც ბავ­შვებ­თან, ისე მო­ზარ­დებ­თა­ნაც.

რო­გორ ამო­ვიც­ნოთ

რძის, თუნ­დაც ერთი ჭი­ქის, და­ლე­ვის შემ­დეგ თუ შე­გა­წუ­ხათ მუც­ლის შე­ბე­რი­ლო­ბამ და ტკი­ვილ­მა, დი­ა­რე­ამ, ღე­ბი­ნე­ბამ, სა­ვა­რა­უ­დოდ, ლაქ­ტო­ზის აუ­ტან­ლო­ბა გაქვთ.

ულაქ­ტო­ზო რძე - სა­უ­კე­თე­სო გა­მო­სა­ვა­ლი

მათ­თვის, ვინც იძუ­ლე­ბუ­ლია, უარი თქვას რძე­სა და მის ნა­წარმ­ზე, შე­იქ­მნა ულაქ­ტო­ზო (lactose free) საკ­ვე­ბი ფორ­მუ­ლა. მა­გა­ლი­თად, ჩვე­უ­ლებ­რი­ვი რძის შე­სა­ნიშ­ნა­ვი ალ­ტერ­ნა­ტი­ვაა ვე­გა­ნუ­რი ანუ მცე­ნა­რე­უ­ლი რძე. მას აქვს თით­ქმის ისე­თი­ვე გემო და ტექ­სტუ­რა,რო­გო­რიც ჩვე­უ­ლებ­რივ რძეს. გამ­დიდ­რე­ბუ­ლია სი­ცო­ცხლის­თვის მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი ისე­თი ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბით, რო­გო­რი­ცაა კალ­ცი­უ­მი, მაგ­ნი­უ­მი, ფოს­ფო­რი, B ჯგუ­ფის ვი­ტა­მი­ნე­ბი, E და D ვი­ტა­მი­ნე­ბი და სხვა. ის შე­იძ­ლე­ბა უბ­რა­ლოდ და­ლი­ოთ ან ჩვე­უ­ლებ­რი­ვი რძის მსგავ­სად სხვა­დას­ხვა კერ­ძი­სა თუ ტკბი­ლე­უ­ლის მომ­ზა­დე­ბი­სას გა­მო­ი­ყე­ნოთ.

„ავერ­სის“ აფ­თი­ა­ქებ­ში მა­ღა­ლი ხა­რის­ხის, სერ­ტი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის­გან დამ­ზა­დე­ბუ­ლი ულაქ­ტო­ზო და უგ­ლუ­ტე­ნო ვე­გა­ნუ­რი რძის ოთხი სხვა­დას­ხვა სა­ხე­ო­ბის - სო­ი­ოს, ნუ­შის, ქო­ქო­სის, შვრი­ის - შე­ძე­ნა შე­გიძ­ლი­ათ.

ნუ­შის ულაქ­ტო­ზო რძე ბრინ­ჯით

წარ­მო­ად­გენს ნუ­შის ბუ­ნებ­რი­ვი გე­მო­სა და ბრინ­ჯის სი­ნა­ზის კომ­ბი­ნა­ცი­ას. შე­სა­ნიშ­ნა­ვი არ­ჩე­ვა­ნია მათ­თვის, ვი­საც უყ­ვარს მრა­ვალ­ფე­როვ­ნე­ბა მცე­ნა­რე­ულ სას­მე­ლებ­ში. დამ­ზა­დე­ბუ­ლია სერ­ტი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის­გან.

მისი ძი­რი­თა­დი კომ­პო­ნენ­ტია ნუში. მდი­და­რია: E ვი­ტა­მი­ნით - ძლი­ე­რი ან­ტი­ოქ­სი­დან­ტია, რო­მე­ლიც ებ­რძვის უჯრე­დე­ბის და­მა­ზი­ა­ნე­ბელ თა­ვი­სუ­ფალ რა­დი­კა­ლებს;

ცი­ლე­ბით - აუ­ცი­ლე­ბე­ლია ორ­გა­ნიზ­მის სრულ­ყო­ფი­ლი ფუნ­ქცი­ო­ნი­რე­ბის­თვის;

ომე­გა-3 ცხი­მო­ვა­ნი მჟა­ვე­ბით - იცავს და აძ­ლი­ე­რებს გულ-სის­ხლძარ­ღვთა სის­ტე­მას.

სო­ი­ოს ულაქ­ტო­ზო რძე

წარ­მო­ად­გენს მა­ღა­ლი ხა­რის­ხის მცე­ნა­რე­ულ რძეს, რო­მე­ლიც შე­ი­ცავს უამ­რავ სა­სარ­გებ­ლო პრო­ტე­ინს. შე­სა­ნიშ­ნა­ვი არ­ჩე­ვა­ნია მათ­თვის, ვი­საც სურს, გა­ამ­დიდ­როს დი­ე­ტა მცე­ნა­რე­უ­ლი პრო­დუქ­ტე­ბით. დამ­ზა­დე­ბუ­ლია სერ­ტი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის­გან.

სასმლის სა­ფუძ­ველს წარ­მო­ად­გენს სო­ი­ის მარ­ცვლე­ბი, რო­მელ­თა 100% მცე­ნა­რე­უ­ლი პრო­ტე­ი­ნია. და­სამ­ზა­დებ­ლად გა­მო­ყე­ნე­ბუ­ლია არა­გენ­მო­დი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი სოია.

მას­ში შე­დის:

9 ესენ­ცი­უ­რი ამი­ნომ­ჟა­ვა - აუ­ცი­ლე­ბე­ლია ორ­გა­ნიზ­მის სრულ­ფა­სო­ვა­ნი ცხო­ველ­ქმე­დე­ბის­თვის, რად­გან ორ­გა­ნიზმს მათი სინ­თე­ზი არ შე­უძ­ლია;

ფი­ტოს­ტე­რო­ლე­ბი - დაბ­ლა სწევს სის­ხლში და­ბა­ლი სიმ­კვრი­ვის ქო­ლეს­ტე­რო­ლის დო­ნეს და ამ­ცი­რებს გულ-სის­ხლძარ­ღვთა და­ა­ვა­დე­ბე­ბის რისკს;

იზოფ­ლა­ვო­ნე­ბი - იცავს გულ-სის­ხლძარ­ღვთა სის­ტე­მას და ხელს უშ­ლის გულ-სის­ხლძარ­ღვთა და­ა­ვა­დე­ბე­ბის გან­ვი­თა­რე­ბას, შე­უძ­ლია, ხელი შე­უ­შა­ლოს ოს­ტე­ო­პო­რო­ზის გან­ვი­თა­რე­ბა­სა და პროგ­რე­სი­რე­ბას;

რკი­ნა, კალ­ცი­უ­მი, მაგ­ნი­უ­მი - აუ­ცი­ლე­ბე­ლია ძვლე­ბი­სა და სის­ხლის მი­მოქ­ცე­ვის სის­ტე­მის ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის.

შვრი­ის ულაქ­ტო­ზო რძე

წარ­მო­ად­გენს ბუ­ნებ­რივ პრო­დუქტს, რო­მე­ლიც გა­მო­ირ­ჩე­ვა პრო­ტე­ი­ნის მა­ღა­ლი შემ­ცვე­ლო­ბით და შვრი­ის ნაზი არო­მა­ტით.

გამ­დიდ­რე­ბუ­ლია 12 ესენ­ცი­უ­რი ამინმჟა­ვით, რომ­ლე­ბიც ცი­ლის შე­სა­ნიშ­ნა­ვი წყა­როა. ცილა ორ­გა­ნიზ­მის სა­შენ მა­სა­ლას წარ­მო­ად­გენს და უამ­რავ სხვა მნიშ­ვნე­ლო­ვან ფუნ­ქცი­ა­საც ას­რუ­ლებს ორ­გა­ნიზ­მში.

გარ­და ამი­სა, მდი­და­რია: B ჯგუ­ფის ვი­ტა­მი­ნე­ბით - ეს ვი­ტა­მი­ნე­ბი ორ­გა­ნიზ­მში მიმ­დი­ნა­რე მრა­ვალ მნიშ­ვნე­ლო­ვან მე­ტა­ბო­ლურ პრო­ცეს­ში მო­ნა­წი­ლე­ობს. აუ­ცი­ლე­ბე­ლია თა­ვის ტვი­ნი­სა და ნერ­ვე­ბის სრულ­ფა­სო­ვა­ნი მუ­შა­ო­ბის­თვის, პა­სუხს აგებს ენერ­გე­ტი­კულ ცვლა­ზე, ხელს უწყობს უჯრე­დე­ბის ზრდა­სა და გამ­რავ­ლე­ბას, ერით­რო­ცი­ტე­ბის - სის­ხლის წი­თე­ლი უჯრე­დე­ბის - ფორ­მი­რე­ბას, ზრუ­ნავს თმის, კა­ნი­სა და ფრჩხი­ლე­ბის სი­ჯან­სა­ღე­ზე;

ბოჭ­კო­თი - არე­გუ­ლი­რებს საჭ­მლის მომ­ნე­ლე­ბე­ლი ტრაქ­ტის მუ­შა­ო­ბას და მნიშ­ვნე­ლო­ვან როლს ას­რუ­ლებს ზო­გა­დი ჯან­მრთე­ლო­ბის შე­ნარ­ჩუ­ნე­ბა­ში.

ქო­ქო­სის ულაქ­ტო­ზო რძე ბრინ­ჯით

წარ­მო­ად­გენს ტრა­დი­ცი­უ­ლი რძის ალ­ტერ­ნა­ტი­ვას, რო­მე­ლიც გა­მო­ირ­ჩე­ვა ქო­ქო­სი­სა და ბრინ­ჯის არო­მა­ტით. შე­სა­ნიშ­ნა­ვი არ­ჩე­ვა­ნია მათ­თვის, ვი­საც უყ­ვარს ეგ­ზო­ტი­კუ­რი გე­მო­ე­ბი.

მისი ძი­რი­თა­დი კომ­პო­ნენ­ტია ქო­ქო­სი.

მდი­და­რია E ვი­ტა­მი­ნით, რო­მე­ლიც იცავს უჯრე­დებს და­ზი­ა­ნე­ბის­გან, ელას­ტი­კუ­რო­ბას უნარ­ჩუ­ნებს სის­ხლძარ­ღვის კე­დელს, არე­გუ­ლი­რებს ქო­ლეს­ტე­რო­ლის დო­ნეს, აჯან­სა­ღებს კანს, ბზინ­ვა­რე­ბას სძენს თმას.

აქვს ან­ტი­ბაქ­ტე­რი­უ­ლი მოქ­მე­დე­ბა.

ლა­უ­რი­ნის მჟა­ვას შემ­ცვე­ლო­ბის წყა­ლო­ბით, ხელს უწყობს სის­ხლში ქო­ლეს­ტე­რი­ნის დო­ნის და­წე­ვას და ას­ტი­მუ­ლი­რებს გულ- სის­ხლძარ­ღვთა სის­ტე­მას.

„ვე­გა­მილ­ქის“ პრო­დუქ­ტე­ბი დამ­ზა­დე­ბუ­ლია მა­ღა­ლი ხა­რის­ხის სერ­ტი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის­გან და შე­ე­სა­ბა­მე­ბა ბავ­შვთა კვე­ბის წარ­მო­ე­ბის ევ­რო­პულ სტან­დარტს. პრო­დუქ­ტი ულტრა­პას­ტე­რი­ზე­ბუ­ლია. ულტრა­პას­ტე­რი­ზა­ცია უზ­რუნ­ველ­ყოფს პრო­დუქ­ტის მიკ­რო­ბი­ო­ლო­გი­ურ სი­სუფ­თა­ვეს. რაც მთა­ვა­რია, ის ინარ­ჩუ­ნებს ყვე­ლა ბუ­ნებ­რივ სა­სარ­გებ­ლო ნივ­თი­ე­რე­ბას, ვი­ტა­მინ­სა და მიკ­რო­ე­ლე­მენტს.

მა­ღა­ლი ხა­რის­ხის ნედ­ლე­უ­ლი, თა­ნა­მედ­რო­ვე ტექ­ნო­ლო­გი­უ­რი თერ­მუ­ლი და­მუ­შა­ვე­ბა და სა­ი­მე­დო შე­ფუთ­ვა სა­შუ­ა­ლე­ბას გვაძ­ლევს, პრო­დუქ­ტი შე­ვი­ნა­ხოთ 12 თვის გან­მავ­ლო­ბა­ში 0-დან 25 გრა­დუ­სამ­დე ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე. ამავდრო­უ­ლად, მას­ში არ არის კონ­სერ­ვან­ტე­ბი, ლაქ­ტო­ზა და გლუ­ტე­ნი.

გახ­სნის შემ­დეგ პრო­დუქ­ტის შე­ნახ­ვა შე­იძ­ლე­ბა მხო­ლოდ მა­ცი­ვარ­ში არა უმე­ტეს 3 დღი­სა.

R

ავტორი:

ულაქტოზო რძე -საუკეთესო გამოსავალი

ულაქტოზო რძე -საუკეთესო გამოსავალი

მსოფლიოს მოსახლეობის დიდი ნაწილი ლაქტოზის მონელების დარღვევას უჩივის, ამიტომ ტერმინი ლაქტოზის აუტანლობა დღეს ბევრისთვის არ არის უცხო. არც ამ პრობლემასთან გამკლავებაა რთული, რადგან ბაზარი გაჯერებულია ულაქტოზო ნაწარმით, რაც ლაქტოზის აუტანლობის მქონე ადამიანებს სრულყოფილი კვების საშუალებას აძლევს.

რატომ ვერ ითვისებს ჩვენი ორგანიზმი რძეს?

ლაქტოზა შაქრის ნაირსახეობაა, რომელიც რძესა და მის ნაწარმში შედის. მის გადამუშავებას ფერმენტი ლაქტაზა უზრუნველყოფს. როცა ორგანიზმი ამ ფერმენტს სრულიად ვერ ან არასაკმარისად წარმოქმნის, ფერხდება ლაქტოზის დაშლა, რაც იწვევს რძისა და მისი ნაწარმის აუტანლობას.

ამის მიზეზი შესაძლოა იყოს ეთნიკური წარმომავლობა. მაგალითად, ლაქტაზის დეფიციტი დამახასიათებელია უმთავრესად აზიისა და აფრიკის მოსახლეობისთვის. ის შეიძლება იყოს თანდაყოლილი ან განვითარდეს ნებისმიერ ასაკში ისეთი დაავადების ფონზე, რომელიც ნაწლავების ლორწოვანს აზიანებს. ასე რომ, ეს პრობლემა აქტუალურია როგორც ბავშვებთან, ისე მოზარდებთანაც.

როგორ ამოვიცნოთ

რძის, თუნდაც ერთი ჭიქის, დალევის შემდეგ თუ შეგაწუხათ მუცლის შებერილობამ და ტკივილმა, დიარეამ, ღებინებამ, სავარაუდოდ, ლაქტოზის აუტანლობა გაქვთ.

ულაქტოზო რძე - საუკეთესო გამოსავალი

მათთვის, ვინც იძულებულია, უარი თქვას რძესა და მის ნაწარმზე, შეიქმნა ულაქტოზო (lactose free) საკვები ფორმულა. მაგალითად, ჩვეულებრივი რძის შესანიშნავი ალტერნატივაა ვეგანური ანუ მცენარეული რძე. მას აქვს თითქმის ისეთივე გემო და ტექსტურა,როგორიც ჩვეულებრივ რძეს. გამდიდრებულია სიცოცხლისთვის მნიშვნელოვანი ისეთი ნივთიერებებით, როგორიცაა კალციუმი, მაგნიუმი, ფოსფორი, B ჯგუფის ვიტამინები, E და D ვიტამინები და სხვა. ის შეიძლება უბრალოდ დალიოთ ან ჩვეულებრივი რძის მსგავსად სხვადასხვა კერძისა თუ ტკბილეულის მომზადებისას გამოიყენოთ.

„ავერსის“ აფთიაქებში მაღალი ხარისხის, სერტიფიცირებული ინგრედიენტებისგან დამზადებული ულაქტოზო და უგლუტენო ვეგანური რძის ოთხი სხვადასხვა სახეობის - სოიოს, ნუშის, ქოქოსის, შვრიის - შეძენა შეგიძლიათ.

ნუშის ულაქტოზო რძე ბრინჯით

წარმოადგენს ნუშის ბუნებრივი გემოსა და ბრინჯის სინაზის კომბინაციას. შესანიშნავი არჩევანია მათთვის, ვისაც უყვარს მრავალფეროვნება მცენარეულ სასმელებში. დამზადებულია სერტიფიცირებული ინგრედიენტებისგან.

მისი ძირითადი კომპონენტია ნუში. მდიდარია: E ვიტამინით - ძლიერი ანტიოქსიდანტია, რომელიც ებრძვის უჯრედების დამაზიანებელ თავისუფალ რადიკალებს;

ცილებით - აუცილებელია ორგანიზმის სრულყოფილი ფუნქციონირებისთვის;

ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავებით - იცავს და აძლიერებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას.

სოიოს ულაქტოზო რძე

წარმოადგენს მაღალი ხარისხის მცენარეულ რძეს, რომელიც შეიცავს უამრავ სასარგებლო პროტეინს. შესანიშნავი არჩევანია მათთვის, ვისაც სურს, გაამდიდროს დიეტა მცენარეული პროდუქტებით. დამზადებულია სერტიფიცირებული ინგრედიენტებისგან.

სასმლის საფუძველს წარმოადგენს სოიის მარცვლები, რომელთა 100% მცენარეული პროტეინია. დასამზადებლად გამოყენებულია არაგენმოდიფიცირებული სოია.

მასში შედის:

9 ესენციური ამინომჟავა - აუცილებელია ორგანიზმის სრულფასოვანი ცხოველქმედებისთვის, რადგან ორგანიზმს მათი სინთეზი არ შეუძლია;

ფიტოსტეროლები - დაბლა სწევს სისხლში დაბალი სიმკვრივის ქოლესტეროლის დონეს და ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს;

იზოფლავონები - იცავს გულ-სისხლძარღვთა სისტემას და ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარებას, შეუძლია, ხელი შეუშალოს ოსტეოპოროზის განვითარებასა და პროგრესირებას;

რკინა, კალციუმი, მაგნიუმი - აუცილებელია ძვლებისა და სისხლის მიმოქცევის სისტემის ჯანმრთელობისთვის.

შვრიის ულაქტოზო რძე

წარმოადგენს ბუნებრივ პროდუქტს, რომელიც გამოირჩევა პროტეინის მაღალი შემცველობით და შვრიის ნაზი არომატით.

გამდიდრებულია 12 ესენციური ამინმჟავით, რომლებიც ცილის შესანიშნავი წყაროა. ცილა ორგანიზმის საშენ მასალას წარმოადგენს და უამრავ სხვა მნიშვნელოვან ფუნქციასაც ასრულებს ორგანიზმში.

გარდა ამისა, მდიდარია: B ჯგუფის ვიტამინებით - ეს ვიტამინები ორგანიზმში მიმდინარე მრავალ მნიშვნელოვან მეტაბოლურ პროცესში მონაწილეობს. აუცილებელია თავის ტვინისა და ნერვების სრულფასოვანი მუშაობისთვის, პასუხს აგებს ენერგეტიკულ ცვლაზე, ხელს უწყობს უჯრედების ზრდასა და გამრავლებას, ერითროციტების - სისხლის წითელი უჯრედების - ფორმირებას, ზრუნავს თმის, კანისა და ფრჩხილების სიჯანსაღეზე;

ბოჭკოთი - არეგულირებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის მუშაობას და მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ზოგადი ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში.

ქოქოსის ულაქტოზო რძე ბრინჯით

წარმოადგენს ტრადიციული რძის ალტერნატივას, რომელიც გამოირჩევა ქოქოსისა და ბრინჯის არომატით. შესანიშნავი არჩევანია მათთვის, ვისაც უყვარს ეგზოტიკური გემოები.

მისი ძირითადი კომპონენტია ქოქოსი.

მდიდარია E ვიტამინით, რომელიც იცავს უჯრედებს დაზიანებისგან, ელასტიკურობას უნარჩუნებს სისხლძარღვის კედელს, არეგულირებს ქოლესტეროლის დონეს, აჯანსაღებს კანს, ბზინვარებას სძენს თმას.

აქვს ანტიბაქტერიული მოქმედება.

ლაურინის მჟავას შემცველობის წყალობით, ხელს უწყობს სისხლში ქოლესტერინის დონის დაწევას და ასტიმულირებს გულ- სისხლძარღვთა სისტემას.

„ვეგამილქის“ პროდუქტები დამზადებულია მაღალი ხარისხის სერტიფიცირებული ინგრედიენტებისგან და შეესაბამება ბავშვთა კვების წარმოების ევროპულ სტანდარტს. პროდუქტი ულტრაპასტერიზებულია. ულტრაპასტერიზაცია უზრუნველყოფს პროდუქტის მიკრობიოლოგიურ სისუფთავეს. რაც მთავარია, ის ინარჩუნებს ყველა ბუნებრივ სასარგებლო ნივთიერებას, ვიტამინსა და მიკროელემენტს.

მაღალი ხარისხის ნედლეული, თანამედროვე ტექნოლოგიური თერმული დამუშავება და საიმედო შეფუთვა საშუალებას გვაძლევს, პროდუქტი შევინახოთ 12 თვის განმავლობაში 0-დან 25 გრადუსამდე ტემპერატურაზე. ამავდროულად, მასში არ არის კონსერვანტები, ლაქტოზა და გლუტენი.

გახსნის შემდეგ პროდუქტის შენახვა შეიძლება მხოლოდ მაცივარში არა უმეტეს 3 დღისა.

R