მნიშვნელოვანი ინფორმაცია
საზოგადოება

21

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ოთხშაბათი, მთვარის ოცდამეოთხე დღე დაიწყება 03:14, მთვარე თევზებშია - კარგია ახალი, მნიშვნელოვანი საქმეების დაწყება. ფინანსური საკითხების მოგვარება. ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. არ გირჩევთ მგზავრობას, საცხოვრებელი მისამართის შეცვლას. სარგებელს მოგიტანთ კოლექტიური სამუშაო, მაგრამ კოლეგების მიმართ ირონიის, ცინიზმის გამოვლენას არ გირჩევთ. მოერიდეთ ალკოჰოლსა და სიგარეტს. არ გირჩევთ ოპერაციის ჩატარებას ღვიძლზე, ფეხებზე. კარგია ტერფების მასაჟი. რაციონიდან გამორიცხეთ ხორცეული, პურ-ფუნთუშეული და ტკბილეული.
მეცნიერება
სამართალი
მოზაიკა
Faceამბები
კონფლიქტები
სამხედრო
სპორტი
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ შევინახოთ შებოლილი თევზი სწორად, რომ არ დაკარგოს არომატი?
როგორ შევინახოთ შებოლილი თევზი სწორად, რომ არ დაკარგოს არომატი?

შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი უნი­კა­ლუ­რი გე­მო­თი და არო­მა­ტით გა­მო­ირ­ჩე­ვა, თუმ­ცა მისი შე­ნახ­ვა გან­სა­კუთ­რე­ბულ სიფრ­თხი­ლეს მო­ი­თხოვს. არას­წორ პი­რო­ბებ­ში ის შე­იძ­ლე­ბა სწრა­ფად გა­ფუჭ­დეს და და­კარ­გოს თა­ვი­სი მდი­და­რი, სა­სი­ა­მოვ­ნო გემო.

მოდი გა­ვარ­კვი­ოთ, რამ­დე­ნი ხანი ინა­ხე­ბა სხვა­დას­ხვა ტი­პის შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი მა­ცი­ვარ­ში, რო­გორ უნდა შე­ვი­ნა­ხოთ ის სწო­რად და რო­მელ ჭურ­ჭელ­შია რე­კო­მენ­დე­ბუ­ლი მისი მო­თავ­სე­ბა.

რამ­დე­ნი ხანი ინა­ხე­ბა შე­ბო­ლი­ლი ქა­შა­ყი მა­ცი­ვარ­ში?

ქა­შა­ყი ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე პო­პუ­ლა­რუ­ლი შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზია. თუმ­ცა მისი შე­ნახ­ვის ხან­გრძლი­ვო­ბა და­მო­კი­დე­ბუ­ლია იმა­ზე, თუ რო­გო­რაა და­მუ­შა­ვე­ბუ­ლი:

ცი­ვად შე­ბო­ლი­ლი ქა­შა­ყი

ქა­შა­ყი ცი­ვად შე­ბო­ლი­ლი Darfresh ვა­კუ­უმ­შე­ფუთ­ვით - ძა­ლი­ან გემ­რი­ე­ლი, მკვრი­ვი, ზო­მი­ე­რად მა­რი­ლი­ა­ნი პრო­დუქ­ტია. იგი ერთ-ერთი სა­უ­კე­თე­სო თევ­ზის სა­ხე­ო­ბაა, რო­მე­ლიც გა­ჯე­რე­ბუ­ლია ორ­გა­ნიზ­მი­სათ­ვის სა­სარ­გებ­ლო და სა­ჭი­რო ვი­ტა­მი­ნე­ბით.

პრო­დუქ­ტი ინა­ხე­ბა მა­ცი­ვარ­ში (+2…8°C) შე­ფუთ­ვა­ზე მი­თი­თე­ბუ­ლი გა­მოშ­ვე­ბის თა­რი­ღი­დან 45 დღე თუ ჰერ­მე­ტუ­ლად არის შე­ფუ­თუ­ლი. ჰერ­მე­ტუ­ლო­ბა უზ­რუნ­ველ­ყოფს პრო­დუქ­ტის მაქ­სი­მა­ლურ ვარ­გი­სი­ა­ნო­ბას.თუ შე­ფუთ­ვა გახ­სნი­ლია, უმ­ჯო­ბე­სია პრო­დუქ­ტი 5–7 დღის გან­მავ­ლო­ბა­ში მი­ირ­თვათ. შუ­შის კონ­ტე­ი­ნე­რი – იდე­ა­ლუ­რი არ­ჩე­ვა­ნია, რად­გან არ შთან­თქავს სუნს და ინარ­ჩუ­ნებს თევ­ზის ბუ­ნებ­რივ არო­მატს. თუ მა­ცი­ვარ­ში ინა­ხავთ, გა­ახ­ვი­ეთ მჭიდ­როდ ალუ­მი­ნის ქა­ღალ­დში („ფოლ­გა­ში“), პერ­გა­მენ­ტის ქა­ღალ­დში ან საკ­ვე­ბის ცე­ლო­ფან­ში, შემ­დეგ მო­ა­თავ­სეთ პლასტმა­სის ან შუ­შის კონ­ტე­ი­ნერ­ში, რათა არ გავ­რცელ­დეს სუნი.

ცი­ვად შე­ბო­ლი­ლი სკუმბრია

ცი­ვად შე­ბო­ლი­ლი სკუმბრია „Darfresh“ შე­ფუთ­ვით გა­მო­ირ­ჩე­ვა ზო­მი­ე­რი მა­რი­ლი­ა­ნო­ბით, მკვრივ სტრუქ­ტუ­რი­თა და შე­სა­ნიშ­ნა­ვი გე­მო­თი. სპე­ცი­ა­ლუ­რი „Darfresh“ შე­ფუთ­ვა უზ­რუნ­ველ­ყოფს პრო­დუქ­ტის გე­მოვ­ნუ­რი თვი­სე­ბე­ბის შე­ნარ­ჩუ­ნე­ბას და იცავს მას გა­რე­მო ზე­მოქ­მე­დე­ბის­გან. თუმ­ცა, თევ­ზის გრძელ­ვა­დი­ა­ნი შე­ნახ­ვა სა­ჭი­რო­ებს გან­სა­კუთ­რე­ბულ ყუ­რა­დღე­ბას.

რამ­დენ ხანს ინა­ხე­ბა სკუმბრია?

ჰერ­მე­ტუ­ლად და­ხუ­რუ­ლი (გა­უხ­სნე­ლი შე­ფუთ­ვა) მა­ცი­ვარ­ში (+2…+8°C) ინა­ხე­ბა 45 დღე, შე­ფუთ­ვა­ზე მი­თი­თე­ბუ­ლი გა­მოშ­ვე­ბის თა­რი­ღი­დან. თუ შე­ფუთ­ვა არ გახ­სნი­ლა, უმ­ჯო­ბე­სია Darfresh-ის ორი­გი­ნა­ლურ შე­ფუთ­ვა­ში შე­ი­ნა­ხოთ მა­ცი­ვარ­ში.გახ­სნი­ლი შე­ფუთ­ვა მა­ცი­ვარ­ში (+2…+8°C) ინა­ხე­ბა 5–7 დღე (უკე­თე­სია სწრა­ფად მი­ირ­თვათ). გახ­სნი­ლი შე­ფუთ­ვა უმ­ჯო­ბე­სია გა­და­ვი­ტა­ნოთ შუ­შის კონ­ტე­ი­ნერ­ში მჭიდ­რო თავ­სა­ხუ­რით, რათა არ შე­ი­წო­ვოს სხვა პრო­დუქ­ტე­ბის სუნი. შე­ფუ­თეთ საკ­ვე­ბის ცე­ლო­ფან­ში, პერ­გა­მენ­ტის ქა­ღალ­დში ან ფოლ­გა­ში და მო­ა­თავ­სეთ კონ­ტე­ი­ნერ­ში, თუ არ გაქვთ შუ­შის ჭურ­ჭე­ლი.

რო­მელ ჭურ­ჭელ­ში შე­ვი­ნა­ხოთ შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი?

სა­უ­კე­თე­სო ვა­რი­ან­ტე­ბია:·

  • შუ­შის კონ­ტე­ი­ნე­რი – იდე­ა­ლუ­რია, რად­გან არ იღებს სუნს და ინარ­ჩუ­ნებს არო­მატს.
  • ვა­კუ­უ­მუ­რი შე­ფუთ­ვა – ჰა­ე­რის­გან იზო­ლი­რე­ბა თევ­ზის შე­ნახ­ვის ხან­გრძლი­ვო­ბას მნიშ­ვნე­ლოვ­ნად ზრდის.
  • ფოლ­გა ან საკ­ვე­ბის ცე­ლო­ფა­ნი – თუ სხვა ვა­რი­ან­ტი არ გაქვთ, შე­ფუ­თეთ თევ­ზი მჭიდ­როდ.

არა­სა­სურ­ვე­ლია:·

  • პლასტმა­სის კონ­ტე­ი­ნე­რი – თუ თევ­ზი უშუ­ა­ლოდ პლასტმა­სას­თან შე­ხე­ბა­შია, შე­საძ­ლოა უსი­ა­მოვ­ნო გემო მი­ი­ღოს.
  • მე­ტა­ლის ჭურ­ჭე­ლი – შე­საძ­ლოა რე­აქ­ცი­ა­ში შე­ვი­დეს და გემო შეც­ვა­ლოს.

რო­გორ შე­ვი­ნა­ხოთ შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი ისე, რომ არ და­კარ­გოს არო­მა­ტი?შე­ფუ­თეთ მჭიდ­როდ:

  • თუ ქა­ღალ­დში გახ­ვე­ულ თევზს ინა­ხავთ, დარ­წმუნ­დით, რომ ზედ­მე­ტი ჰა­ე­რი არ შე­დის.
  • გა­მო­ი­ყე­ნეთ ჰერ­მე­ტუ­ლი პარ­კი ან კონ­ტე­ი­ნე­რი.

არ შე­ი­ნა­ხოთ სხვა პრო­დუქ­ტებ­თან ერ­თად:

  • შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი ძა­ლი­ან არო­მა­ტუ­ლია, ამი­ტომ უმ­ჯო­ბე­სია ცალ­კე კონ­ტე­ი­ნერ­ში მო­ა­თავ­სოთ, რათა სხვა პრო­დუქ­ტებ­მა არ შე­ი­წო­ვოს მისი სუნი.

რა უნდა გა­ვით­ვა­ლის­წი­ნოთ, რომ შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი არ გა­ფუჭ­დეს?·

  • არ შე­ი­ნა­ხოთ მა­ცივ­რის კარ­თან – ტემ­პე­რა­ტუ­რის ხში­რი ცვლი­ლე­ბა უარ­ყო­ფი­თად მოქ­მე­დებს პრო­დუქ­ტის შე­ნახ­ვა­ზე.
  • არ გახ­სნათ შე­ფუთ­ვა, თუ მალე არ აპი­რებთ გა­მო­ყე­ნე­ბას – ჰერ­მე­ტუ­ლი შე­ფუთ­ვა მნიშ­ვნე­ლოვ­ნად ზრდის თევ­ზის შე­ნახ­ვის ვა­დას.
  • არ შე­ი­ნა­ხოთ ძა­ლი­ან ნო­ტიო ან მშრალ გა­რე­მო­ში – იდე­ა­ლუ­რი ტე­ნი­ა­ნო­ბა 70-80% უნდა იყოს.

შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზის გე­მო­სა და ხა­რის­ხის შე­ნარ­ჩუ­ნე­ბა შე­საძ­ლე­ბე­ლია, თუ სწო­რად შე­ი­ნა­ხავთ მას. ცი­ვად შე­ბო­ლი­ლი ქა­შა­ყი უფრო დიდ­ხანს ინა­ხე­ბა, ვიდ­რე ცხლად შე­ბო­ლი­ლი, ხოლო ჰერ­მე­ტუ­ლი შე­ფუთ­ვა მისი ვარ­გი­სი­ა­ნო­ბის ვა­დას მნიშ­ვნე­ლოვ­ნად ზრდის. და­ი­ცა­ვით ზე­მოთ მო­ცე­მუ­ლი რჩე­ვე­ბი და ყო­ველ­თვის გექ­ნე­ბათ სა­სი­ა­მოვ­ნო, არო­მა­ტუ­ლი და უგემ­რი­ე­ლე­სი შე­ბო­ლი­ლი თევ­ზი!

NS

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
რას ჰყვება მამა, რომელმაც შვილს უიშვიათესი დიაგნოზი ChatGPT-ის დახმარებით დაუსვა
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია
ავტორი:

როგორ შევინახოთ შებოლილი თევზი სწორად, რომ არ დაკარგოს არომატი?

როგორ შევინახოთ შებოლილი თევზი სწორად, რომ არ დაკარგოს არომატი?

შებოლილი თევზი უნიკალური გემოთი და არომატით გამოირჩევა, თუმცა მისი შენახვა განსაკუთრებულ სიფრთხილეს მოითხოვს. არასწორ პირობებში ის შეიძლება სწრაფად გაფუჭდეს და დაკარგოს თავისი მდიდარი, სასიამოვნო გემო.

მოდი გავარკვიოთ, რამდენი ხანი ინახება სხვადასხვა ტიპის შებოლილი თევზი მაცივარში, როგორ უნდა შევინახოთ ის სწორად და რომელ ჭურჭელშია რეკომენდებული მისი მოთავსება.

რამდენი ხანი ინახება შებოლილი ქაშაყი მაცივარში?

ქაშაყი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული შებოლილი თევზია. თუმცა მისი შენახვის ხანგრძლივობა დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორაა დამუშავებული:

ცივად შებოლილი ქაშაყი

ქაშაყი ცივად შებოლილი Darfresh ვაკუუმშეფუთვით - ძალიან გემრიელი, მკვრივი, ზომიერად მარილიანი პროდუქტია. იგი ერთ-ერთი საუკეთესო თევზის სახეობაა, რომელიც გაჯერებულია ორგანიზმისათვის სასარგებლო და საჭირო ვიტამინებით.

პროდუქტი ინახება მაცივარში (+2…8°C) შეფუთვაზე მითითებული გამოშვების თარიღიდან 45 დღე თუ ჰერმეტულად არის შეფუთული. ჰერმეტულობა უზრუნველყოფს პროდუქტის მაქსიმალურ ვარგისიანობას.თუ შეფუთვა გახსნილია, უმჯობესია პროდუქტი 5–7 დღის განმავლობაში მიირთვათ. შუშის კონტეინერი – იდეალური არჩევანია, რადგან არ შთანთქავს სუნს და ინარჩუნებს თევზის ბუნებრივ არომატს. თუ მაცივარში ინახავთ, გაახვიეთ მჭიდროდ ალუმინის ქაღალდში („ფოლგაში“), პერგამენტის ქაღალდში ან საკვების ცელოფანში, შემდეგ მოათავსეთ პლასტმასის ან შუშის კონტეინერში, რათა არ გავრცელდეს სუნი.

ცივად შებოლილი სკუმბრია

ცივად შებოლილი სკუმბრია „Darfresh“ შეფუთვით გამოირჩევა ზომიერი მარილიანობით, მკვრივ სტრუქტურითა და შესანიშნავი გემოთი. სპეციალური „Darfresh“ შეფუთვა უზრუნველყოფს პროდუქტის გემოვნური თვისებების შენარჩუნებას და იცავს მას გარემო ზემოქმედებისგან. თუმცა, თევზის გრძელვადიანი შენახვა საჭიროებს განსაკუთრებულ ყურადღებას.

რამდენ ხანს ინახება სკუმბრია?

ჰერმეტულად დახურული (გაუხსნელი შეფუთვა) მაცივარში (+2…+8°C) ინახება 45 დღე, შეფუთვაზე მითითებული გამოშვების თარიღიდან. თუ შეფუთვა არ გახსნილა, უმჯობესია Darfresh-ის ორიგინალურ შეფუთვაში შეინახოთ მაცივარში.გახსნილი შეფუთვა მაცივარში (+2…+8°C) ინახება 5–7 დღე (უკეთესია სწრაფად მიირთვათ). გახსნილი შეფუთვა უმჯობესია გადავიტანოთ შუშის კონტეინერში მჭიდრო თავსახურით, რათა არ შეიწოვოს სხვა პროდუქტების სუნი. შეფუთეთ საკვების ცელოფანში, პერგამენტის ქაღალდში ან ფოლგაში და მოათავსეთ კონტეინერში, თუ არ გაქვთ შუშის ჭურჭელი.

რომელ ჭურჭელში შევინახოთ შებოლილი თევზი?

საუკეთესო ვარიანტებია:·

  • შუშის კონტეინერი – იდეალურია, რადგან არ იღებს სუნს და ინარჩუნებს არომატს.
  • ვაკუუმური შეფუთვა – ჰაერისგან იზოლირება თევზის შენახვის ხანგრძლივობას მნიშვნელოვნად ზრდის.
  • ფოლგა ან საკვების ცელოფანი – თუ სხვა ვარიანტი არ გაქვთ, შეფუთეთ თევზი მჭიდროდ.

არასასურველია:·

  • პლასტმასის კონტეინერი – თუ თევზი უშუალოდ პლასტმასასთან შეხებაშია, შესაძლოა უსიამოვნო გემო მიიღოს.
  • მეტალის ჭურჭელი – შესაძლოა რეაქციაში შევიდეს და გემო შეცვალოს.

როგორ შევინახოთ შებოლილი თევზი ისე, რომ არ დაკარგოს არომატი?შეფუთეთ მჭიდროდ:

  • თუ ქაღალდში გახვეულ თევზს ინახავთ, დარწმუნდით, რომ ზედმეტი ჰაერი არ შედის.
  • გამოიყენეთ ჰერმეტული პარკი ან კონტეინერი.

არ შეინახოთ სხვა პროდუქტებთან ერთად:

  • შებოლილი თევზი ძალიან არომატულია, ამიტომ უმჯობესია ცალკე კონტეინერში მოათავსოთ, რათა სხვა პროდუქტებმა არ შეიწოვოს მისი სუნი.

რა უნდა გავითვალისწინოთ, რომ შებოლილი თევზი არ გაფუჭდეს?·

  • არ შეინახოთ მაცივრის კართან – ტემპერატურის ხშირი ცვლილება უარყოფითად მოქმედებს პროდუქტის შენახვაზე.
  • არ გახსნათ შეფუთვა, თუ მალე არ აპირებთ გამოყენებას – ჰერმეტული შეფუთვა მნიშვნელოვნად ზრდის თევზის შენახვის ვადას.
  • არ შეინახოთ ძალიან ნოტიო ან მშრალ გარემოში – იდეალური ტენიანობა 70-80% უნდა იყოს.

შებოლილი თევზის გემოსა და ხარისხის შენარჩუნება შესაძლებელია, თუ სწორად შეინახავთ მას. ცივად შებოლილი ქაშაყი უფრო დიდხანს ინახება, ვიდრე ცხლად შებოლილი, ხოლო ჰერმეტული შეფუთვა მისი ვარგისიანობის ვადას მნიშვნელოვნად ზრდის. დაიცავით ზემოთ მოცემული რჩევები და ყოველთვის გექნებათ სასიამოვნო, არომატული და უგემრიელესი შებოლილი თევზი!

NS