მსოფლიო

7

ივლისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის მეცამეტე დღე დაიწყება 20:04-ზე, მთვარე მშვილდოსანს ესტუმრება 02:05-ზე – კარგია ჯგუფური მუშაობისთვის, ახალი ინფორმაციის მოსაპოვებლად, ახალი სასწავლო ციკლების დასაყენებლად. საყოფაცხოვრებო ნივთების დაგროვების, შეძენისა და წარმოების დღე. კარგია პურის გამოცხობა. შეიტანეთ კორექტირება ბიზნესში და გააფართოვეთ გავლენის სფეროები. ხელი მოაწერე ხელშეკრულებებს. კარგია თანამშრომლების დაქირავება, საჯარო ღონისძიებების ჩატარება. მიიღეთ ახალი ინფორმაცია, გაიუმჯობესეთ განათლება. იმუშავეთ გუნდში და განიხილეთ აქტუალური საკითხები კოლეგების ან თანამოაზრეების გარემოცვაში. აქტიური ორგანოებია: თეძოები, ვენები, საჯდომის ნერვი. ფაფა, ბოსტნეული და ხილი შეუცვლელია.
სპორტი
სამხედრო
პოლიტიკა
მოზაიკა
კონფლიქტები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რა განსხვავებაა მაწონსა და აირანს შორის: რძის ფერმენტირებული პროდუქტების სარგებელი
რა განსხვავებაა მაწონსა და აირანს შორის: რძის ფერმენტირებული პროდუქტების სარგებელი

მა­წო­ნი და აი­რა­ნი რძის ფერ­მენ­ტი­რე­ბუ­ლი პრო­დუქ­ტე­ბია, რომ­ლე­ბიც არა­მარ­ტო გემ­რი­ე­ლია, არა­მედ ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვი­საც სა­სარ­გებ­ლო უნი­კა­ლუ­რი მა­ხა­სი­ა­თებ­ლე­ბით გა­მო­ირ­ჩე­ვა. თი­თო­ე­ულ მათ­განს აქვს სა­კუ­თა­რი თა­ვი­სე­ბუ­რე­ბე­ბი, სა­სარ­გებ­ლო თვი­სე­ბე­ბი და გა­მო­ყე­ნე­ბის რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბი, რო­მელ­თა შე­სა­ხე­ბაც ამ ბლოგ­ში ვი­სა­უბ­რებ.

მა­წო­ნი

მა­წო­ნი რძის ფერ­მენ­ტი­რე­ბუ­ლი პრო­დუქ­ტია, რო­მე­ლიც მზად­დე­ბა ნედ­ლი რძით და ბაქ­ტე­რი­ო­ლო­გი­უ­რი დე­დოს გა­მო­ყე­ნე­ბით.

სარ­გე­ბე­ლი: მა­წო­ნი მდი­და­რია პრო­ბი­ო­ტი­კე­ბით, რომ­ლე­ბიც ხელს უწყო­ბენ მიკროფ­ლო­რის და­ბა­ლან­სე­ბას, აძ­ლი­ე­რე­ბენ იმუ­ნურ სის­ტე­მას და ხელს უშ­ლი­ან ნაწ­ლა­ვუ­რი პრობ­ლე­მე­ბის წარ­მოქ­მნას. მაწ­ვნის რე­გუ­ლა­რუ­ლი მოხ­მა­რე­ბა ამ­ცი­რებს ათე­როსკლე­რო­ზის, დი­ა­ბე­ტი­სა და მა­ღალ ქო­ლეს­ტე­რი­ნის დო­ნეს. ეს პრო­დუქ­ტი ძა­ლი­ან სა­სარ­გებ­ლოა საჭ­მლის მომ­ნე­ლე­ბე­ლი სის­ტე­მის პრობ­ლე­მე­ბის დროს. მა­წონ­ში არ­სე­ბუ­ლი პრო­ბი­ო­ტი­კე­ბი ხელს უწყობს ნაწ­ლავ­ში სა­სარ­გებ­ლო ფლო­რის გაძ­ლი­ე­რე­ბას, ამ­ცი­რებს ან­თე­ბი­სა და ინ­ფექ­ცი­ე­ბის რისკს და აუმ­ჯო­ბე­სებს საჭ­მლის მო­ნე­ლე­ბას. მისი დახ­მა­რე­ბით ორ­გა­ნიზ­მი საკ­ვებს ეფექ­ტუ­რად გა­და­ა­მუ­შა­ვებს და სა­ჭი­რო ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბის შე­წო­ვას ამარ­ტი­ვებს.

რო­გორ მი­ვირ­თვათ: მაწ­ვნის ჭამა სა­სარ­გებ­ლოა დღის ნე­ბის­მი­ერ მო­ნაკ­ვეთ­ში, თუმ­ცა არ­სე­ბობს გარ­კვე­უ­ლი რე­კო­მენ­და­ცი­ე­ბი, რომ­ლებ­საც შე­უძ­ლია მისი გავ­ლე­ნის გა­უმ­ჯო­ბე­სე­ბა.

  1. დი­ლით – მაწ­ვნის დი­ლით მი­ღე­ბა და­გეხ­მა­რე­ბათ საჭ­მლის მო­ნე­ლე­ბის გა­უმ­ჯო­ბე­სე­ბა­ში, მას­ში შე­მა­ვა­ლი კალ­ცი­უ­მი და ვი­ტა­მი­ნე­ბი კარ­გად შე­ი­წო­ვე­ბა დი­ლა­ო­ბით.
  2. სა­დი­ლის შემ­დეგ – თუ გრძნობთ სიმ­ძი­მეს კუჭ­ში, მა­წო­ნი და­გეხ­მა­რე­ბათ ამ უსი­ა­მოვ­ნო სიმპტო­მის მო­შო­რე­ბა­ში.

ამ­რი­გად, მაწ­ვნის მი­ღე­ბა შე­გიძ­ლი­ათ დღის სხვა­დას­ხვა მო­ნაკ­ვეთ­ში, მაგ­რამ სა­უ­კე­თე­სო პე­რი­ო­დად ით­ვლე­ბა დილა ან სა­დი­ლის შემ­დეგ პე­რი­ო­დი (ხემ­სი).

აი­რა­ნი

შე­მად­გენ­ლო­ბა: აღ­დგე­ნი­ლი რძე, სას­მე­ლი წყა­ლი, ნა­ღე­ბის კა­რა­ქი, მა­რი­ლი, ბაქ­ტე­რი­ო­ლო­გი­უ­რი დედო.

აი­რა­ნი მა­წონ­თან შე­და­რე­ბით უფრო თხე­ლი და გემ­რი­ე­ლი პრო­დუქ­ტია. აი­რა­ნი არის ტრა­დი­ცი­უ­ლი წყალ-მაწ­ვნი­ა­ნი სას­მე­ლი, რო­მე­ლიც პო­პუ­ლა­რუ­ლია კავ­კა­სი­ა­ში, თურ­ქეთ­სა და შუა აზი­ის ქვეყ­ნებ­ში. ტრა­დი­ცი­უ­ლი აი­რა­ნი ფერ­მენ­ტი­რე­ბუ­ლი რძის­გან დამ­ზა­დე­ბუ­ლი ცივი სას­მე­ლია, რო­მე­ლიც შე­ი­ცავს წყალ­სა და მა­რილს. ის სტრუქ­ტუ­რით ჰგავს კე­ფირს, მაგ­რამ თა­ვი­სე­ბუ­რი არო­მა­ტით გა­მო­ირ­ჩე­ვა.

სარ­გე­ბე­ლი: აი­რა­ნი თა­ვის მხრივ ასე­ვე მდი­და­რია პრო­ბი­ო­ტი­კე­ბით, თუმ­ცა, მისი და­მა­ხა­სი­ა­თე­ბე­ლი თვი­სე­ბა ის არის, რომ საკ­მა­ოდ მსუ­ბუ­ქია და აქვს წყალ­ბა­დის შემ­ცვე­ლო­ბა, რაც სა­სარ­გებ­ლოა ჟანგბა­დის მი­წო­დე­ბა­სა და სი­თხე­ე­ბის ბა­ლან­სის­თვის ორ­გა­ნიზ­მში. სა­სარ­გებ­ლოა წო­ნის კონ­ტრო­ლის­თვის.

რო­გორ მი­ვირ­თვათ:

  1. საკ­ვებ­თან ერ­თად – აი­რა­ნის მი­ღე­ბა შე­გიძ­ლი­ათ სა­დი­ლის ან ვახ­შმის დროს. ის ხელს უწყობს საკ­ვე­ბის მო­ნე­ლე­ბას, გან­სა­კუთ­რე­ბით ცხი­მი­ა­ნი და მძი­მე კერ­ძე­ბის.
  2. ცხელ დღე­ებ­ში – აი­რა­ნი გა­მაგ­რი­ლე­ბე­ლი სას­მე­ლია და ძა­ლი­ან კარ­გია სი­ცხე­ში, რად­გან არა მარ­ტო გიქ­რობს წყურ­ვილს, არა­მედ უზ­რუნ­ველ­ყოფს ორ­გა­ნიზ­მის ჰიდ­რა­ტა­ცი­ას და ელექტრო­ლი­ტე­ბის ბა­ლანსს.
  3. ფი­ზი­კუ­რი დატ­ვირ­თვის შემ­დეგ – ვარ­ჯი­შის ან სხვა ფი­ზი­კუ­რი აქ­ტი­ვო­ბის შემ­დეგ აი­რა­ნის მი­ღე­ბა და­გეხ­მა­რე­ბათ ძა­ლე­ბის აღ­დგე­ნა­ში, რად­გან ის მდი­და­რია მი­ნე­რა­ლე­ბით და ხელს უწყობს ორ­გა­ნიზ­მის გაგ­რი­ლე­ბას.
  4. დი­ლით – დი­ლა­ო­ბით აი­რა­ნი კარ­გია საჭ­მლის მომ­ნე­ლე­ბე­ლი სის­ტე­მის სტი­მუ­ლი­რე­ბის­თვის და ტოქ­სი­ნე­ბის გა­მო­დევ­ნის­თვის, თუ გსურთ მსუ­ბუ­ქი და ნოყი­ე­რი სი­თხის მი­ღე­ბა.
  5. შე­მა­წუ­ხე­ბე­ლი საკ­ვე­ბის შემ­დეგ – თუ მძი­მე ან ცხა­რე საკ­ვე­ბი მი­ი­ღეთ, აი­რა­ნი და­გეხ­მა­რე­ბათ სიმ­ძი­მის შემ­ცი­რე­ბა­სა და საჭ­მლის მომ­ნე­ლე­ბე­ლი პრო­ცე­სის გა­მარ­ტი­ვე­ბა­ში.

მა­წო­ნი და აი­რა­ნი არა­მარ­ტო გემ­რი­ე­ლი, არა­მედ ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის სა­სარ­გებ­ლო პრო­დუქ­ტე­ბია, რო­მე­ლიც საკ­მა­ოდ ბი­უ­ჯე­ტუ­რია და ხელ­მი­საწ­ვდო­მია უბ­ნის სუ­პერ­მარ­კე­ტებ­ში.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
როგორ ცვლის ხელოვნური ინტელექტი ჩვენი ყოველდღიური ცხოვრების წესს?
ავტორი:

რა განსხვავებაა მაწონსა და აირანს შორის: რძის ფერმენტირებული პროდუქტების სარგებელი

რა განსხვავებაა მაწონსა და აირანს შორის: რძის ფერმენტირებული პროდუქტების სარგებელი

მაწონი და აირანი რძის ფერმენტირებული პროდუქტებია, რომლებიც არამარტო გემრიელია, არამედ ჯანმრთელობისთვისაც სასარგებლო უნიკალური მახასიათებლებით გამოირჩევა. თითოეულ მათგანს აქვს საკუთარი თავისებურებები, სასარგებლო თვისებები და გამოყენების რეკომენდაციები, რომელთა შესახებაც ამ ბლოგში ვისაუბრებ.

მაწონი

მაწონი რძის ფერმენტირებული პროდუქტია, რომელიც მზადდება ნედლი რძით და ბაქტერიოლოგიური დედოს გამოყენებით.

სარგებელი: მაწონი მდიდარია პრობიოტიკებით, რომლებიც ხელს უწყობენ მიკროფლორის დაბალანსებას, აძლიერებენ იმუნურ სისტემას და ხელს უშლიან ნაწლავური პრობლემების წარმოქმნას. მაწვნის რეგულარული მოხმარება ამცირებს ათეროსკლეროზის, დიაბეტისა და მაღალ ქოლესტერინის დონეს. ეს პროდუქტი ძალიან სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემის პრობლემების დროს. მაწონში არსებული პრობიოტიკები ხელს უწყობს ნაწლავში სასარგებლო ფლორის გაძლიერებას, ამცირებს ანთებისა და ინფექციების რისკს და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას. მისი დახმარებით ორგანიზმი საკვებს ეფექტურად გადაამუშავებს და საჭირო ნივთიერებების შეწოვას ამარტივებს.

როგორ მივირთვათ: მაწვნის ჭამა სასარგებლოა დღის ნებისმიერ მონაკვეთში, თუმცა არსებობს გარკვეული რეკომენდაციები, რომლებსაც შეუძლია მისი გავლენის გაუმჯობესება.

  1. დილით – მაწვნის დილით მიღება დაგეხმარებათ საჭმლის მონელების გაუმჯობესებაში, მასში შემავალი კალციუმი და ვიტამინები კარგად შეიწოვება დილაობით.
  2. სადილის შემდეგ – თუ გრძნობთ სიმძიმეს კუჭში, მაწონი დაგეხმარებათ ამ უსიამოვნო სიმპტომის მოშორებაში.

ამრიგად, მაწვნის მიღება შეგიძლიათ დღის სხვადასხვა მონაკვეთში, მაგრამ საუკეთესო პერიოდად ითვლება დილა ან სადილის შემდეგ პერიოდი (ხემსი).

აირანი

შემადგენლობა: აღდგენილი რძე, სასმელი წყალი, ნაღების კარაქი, მარილი, ბაქტერიოლოგიური დედო.

აირანი მაწონთან შედარებით უფრო თხელი და გემრიელი პროდუქტია. აირანი არის ტრადიციული წყალ-მაწვნიანი სასმელი, რომელიც პოპულარულია კავკასიაში, თურქეთსა და შუა აზიის ქვეყნებში. ტრადიციული აირანი ფერმენტირებული რძისგან დამზადებული ცივი სასმელია, რომელიც შეიცავს წყალსა და მარილს. ის სტრუქტურით ჰგავს კეფირს, მაგრამ თავისებური არომატით გამოირჩევა.

სარგებელი: აირანი თავის მხრივ ასევე მდიდარია პრობიოტიკებით, თუმცა, მისი დამახასიათებელი თვისება ის არის, რომ საკმაოდ მსუბუქია და აქვს წყალბადის შემცველობა, რაც სასარგებლოა ჟანგბადის მიწოდებასა და სითხეების ბალანსისთვის ორგანიზმში. სასარგებლოა წონის კონტროლისთვის.

როგორ მივირთვათ:

  1. საკვებთან ერთად – აირანის მიღება შეგიძლიათ სადილის ან ვახშმის დროს. ის ხელს უწყობს საკვების მონელებას, განსაკუთრებით ცხიმიანი და მძიმე კერძების.
  2. ცხელ დღეებში – აირანი გამაგრილებელი სასმელია და ძალიან კარგია სიცხეში, რადგან არა მარტო გიქრობს წყურვილს, არამედ უზრუნველყოფს ორგანიზმის ჰიდრატაციას და ელექტროლიტების ბალანსს.
  3. ფიზიკური დატვირთვის შემდეგ – ვარჯიშის ან სხვა ფიზიკური აქტივობის შემდეგ აირანის მიღება დაგეხმარებათ ძალების აღდგენაში, რადგან ის მდიდარია მინერალებით და ხელს უწყობს ორგანიზმის გაგრილებას.
  4. დილით – დილაობით აირანი კარგია საჭმლის მომნელებელი სისტემის სტიმულირებისთვის და ტოქსინების გამოდევნისთვის, თუ გსურთ მსუბუქი და ნოყიერი სითხის მიღება.
  5. შემაწუხებელი საკვების შემდეგ – თუ მძიმე ან ცხარე საკვები მიიღეთ, აირანი დაგეხმარებათ სიმძიმის შემცირებასა და საჭმლის მომნელებელი პროცესის გამარტივებაში.

მაწონი და აირანი არამარტო გემრიელი, არამედ ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო პროდუქტებია, რომელიც საკმაოდ ბიუჯეტურია და ხელმისაწვდომია უბნის სუპერმარკეტებში.