პარტნიორები:
    ავტორი:

    "ნამდვილი პასკა უნდა იყოს არაფუმფულა. არ ვუმატებ არც მაწონს, არც არაჟანს..." - პასკა თამრიკო კიკაბიძის რეცეპტით

    "ნამდვილი პასკა უნდა იყოს არაფუმფულა. არ ვუმატებ არც მაწონს, არც არაჟანს..." - პასკა თამრიკო კიკაბიძის რეცეპტით

    წლების განმავლობაში სოციალური ქსელის წყალობით, არაერთი კულინარის პასკის რეცეპტი გახდა ცნობილი. ერთ-ერთი მათგანი თამრიკო კიკაბიძე გახლავთ. მისი რეცეპტი საკმაოდ ცნობილია და უამრავი ადამიანი სწორედ მისით ხელმძღვანელობს. გთავაზობთ ამ რეცეპტს.

    დაგჭირდებათ:

    • 10 ცალი კვერცხი
    • 1,2 კილო შაქარი
    • 3 კილო პურის ფქვილი
    • 4 სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი
    • 1 ლიტრი რძე
    • 250 გრ. მარგარინი
    • 250 გრ. კარაქი
    • 1ჭიქა ზეთი
    • 10 გრ. შაქრიანი ვანილი
    • 300 გრ. ქიშმიში, მუქი
    • 200 გრ. ცუკატები სურვილის მიხედვით
    • 1 ცალი ლიმონის ცედრა, ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი, ილი, დარიჩინი და მიხაკი

    მომზადება:

    1. ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით საფუარი 4 სუფრის კოვზი და დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი, კარგად რომ აფუვდეს.
    2. მეორე ნახევარ ლიტრ ცხელ რძეში გახსენით ცხიმი-მარგარინი, კარაქი და ნახევარი ჭიქა ზეთი. განაგრძეთ კითხვა