წლების განმავლობაში სოციალური ქსელის წყალობით, არაერთი კულინარის პასკის რეცეპტი გახდა ცნობილი. ერთ-ერთი მათგანი თამრიკო კიკაბიძე გახლავთ. მისი რეცეპტი საკმაოდ ცნობილია და უამრავი ადამიანი სწორედ მისით ხელმძღვანელობს. გთავაზობთ ამ რეცეპტს.
დაგჭირდებათ:
- 10 ცალი კვერცხი
- 1,2 კილო შაქარი
- 3 კილო პურის ფქვილი
- 4 სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი
- 1 ლიტრი რძე
- 250 გრ. მარგარინი
- 250 გრ. კარაქი
- 1ჭიქა ზეთი
- 10 გრ. შაქრიანი ვანილი
- 300 გრ. ქიშმიში, მუქი
- 200 გრ. ცუკატები სურვილის მიხედვით
- 1 ცალი ლიმონის ცედრა, ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი, ილი, დარიჩინი და მიხაკი
მომზადება:
- ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით საფუარი 4 სუფრის კოვზი და დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი, კარგად რომ აფუვდეს.
- მეორე ნახევარ ლიტრ ცხელ რძეში გახსენით ცხიმი-მარგარინი, კარაქი და ნახევარი ჭიქა ზეთი. განაგრძეთ კითხვა