ავტორი:

"ნამდვილი პასკა უნდა იყოს არაფუმფულა. არ ვუმატებ არც მაწონს, არც არაჟანს..." - პასკა თამრიკო კიკაბიძის რეცეპტით

"ნამდვილი პასკა უნდა იყოს არაფუმფულა. არ ვუმატებ არც მაწონს, არც არაჟანს..." - პასკა თამრიკო კიკაბიძის რეცეპტით

წლების განმავლობაში სოციალური ქსელის წყალობით, არაერთი კულინარის პასკის რეცეპტი გახდა ცნობილი. ერთ-ერთი მათგანი თამრიკო კიკაბიძე გახლავთ. მისი რეცეპტი საკმაოდ ცნობილია და უამრავი ადამიანი სწორედ მისით ხელმძღვანელობს. გთავაზობთ ამ რეცეპტს.

დაგჭირდებათ:

  • 10 ცალი კვერცხი
  • 1,2 კილო შაქარი
  • 3 კილო პურის ფქვილი
  • 4 სუფრის კოვზი მშრალი საფუარი
  • 1 ლიტრი რძე
  • 250 გრ. მარგარინი
  • 250 გრ. კარაქი
  • 1ჭიქა ზეთი
  • 10 გრ. შაქრიანი ვანილი
  • 300 გრ. ქიშმიში, მუქი
  • 200 გრ. ცუკატები სურვილის მიხედვით
  • 1 ცალი ლიმონის ცედრა, ნახევარ-ნახევარი ჩაის კოვზი მუსკატის კაკალი, ილი, დარიჩინი და მიხაკი

მომზადება:

  1. ნახევარ ლიტრ თბილ რძეში გახსენით საფუარი 4 სუფრის კოვზი და დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი შაქარი, კარგად რომ აფუვდეს.
  2. მეორე ნახევარ ლიტრ ცხელ რძეში გახსენით ცხიმი-მარგარინი, კარაქი და ნახევარი ჭიქა ზეთი. განაგრძეთ კითხვა