მნიშვნელოვანი ინფორმაცია
კონფლიქტები
პოლიტიკა
მსოფლიო

21

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ოთხშაბათი, მთვარის ოცდამეოთხე დღე დაიწყება 03:14, მთვარე თევზებშია - კარგია ახალი, მნიშვნელოვანი საქმეების დაწყება. ფინანსური საკითხების მოგვარება. ვაჭრობა. მოერიდეთ კამათს, საქმეების გარჩევას. არ გირჩევთ მგზავრობას, საცხოვრებელი მისამართის შეცვლას. სარგებელს მოგიტანთ კოლექტიური სამუშაო, მაგრამ კოლეგების მიმართ ირონიის, ცინიზმის გამოვლენას არ გირჩევთ. მოერიდეთ ალკოჰოლსა და სიგარეტს. არ გირჩევთ ოპერაციის ჩატარებას ღვიძლზე, ფეხებზე. კარგია ტერფების მასაჟი. რაციონიდან გამორიცხეთ ხორცეული, პურ-ფუნთუშეული და ტკბილეული.
სამართალი
მეცნიერება
საზოგადოება
მოზაიკა
Faceამბები
წიგნები
სპორტი
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ბრინჯაოს დანადგარში წარმოებული მაკარონი და მისი დამზადების ტექნიკა
ბრინჯაოს დანადგარში წარმოებული მაკარონი და მისი დამზადების ტექნიკა

ლე­გენ­დის თა­ნახ­მად, პას­ტა მარ­კო პო­ლომ ჩი­ნე­თი­დან იტა­ლი­ა­ში მე-13 სა­უ­კუ­ნე­ში ჩა­ი­ტა­ნა. უძ­ვე­ლე­სი პას­ტის ნი­მუ­შე­ბი ჩვენს წელ­თაღ­რი­ცხვამ­დე ჩი­ნეთ­სა და სა­ბერ­ძნეთ­შია ნა­პოვ­ნი. ნი­მუ­შე­ბის თა­ნახ­მად, პრო­დუქ­ტი უმე­ტე­სად ბრინ­ჯის ფქვი­ლით მზად­დე­ბო­და და აღ­მო­სავ­ლეთ­ში საკ­მა­ოდ გავ­რცე­ლე­ბუ­ლი იყო.

იტა­ლი­ა­ში პას­ტის უფრო გან­სხვა­ვე­ბუ­ლი სა­ხე­ო­ბე­ბი დამ­კვიდ­რდა. აქ პრო­დუქტს უხე­ში ხორ­ბლის­გან ამ­ზა­დებ­დნენ და გრძე­ლი ძა­ფე­ბის ფორ­მას აძ­ლევ­დნენ. მე-17 სა­უ­კუ­ნე­ში მა­კა­რო­ნი ნე­ა­პოლ­ში ერთ-ერთი წამ­ყვა­ნი პრო­დუქ­ტი გახ­და და აქ მცხოვ­რებ­ლებს „მა­კა­რო­ნის მჭა­მე­ლე­ბა­დაც“ კი მო­იხ­სე­ნი­ებ­დნენ.

იტა­ლი­უ­რი მა­კა­რო­ნის ტრა­დი­ცია გრძელ­დე­ბა. ად­გი­ლობ­რი­ვი მწარ­მო­ებ­ლე­ბი ინარ­ჩუ­ნე­ბენ მისი დამ­ზა­დე­ბის ძველ მე­თოდს და ახა­ლი ტექ­ნო­ლო­გი­ე­ბის მეშ­ვე­ო­ბით მას­ში ახა­ლი ელე­მენ­ტე­ბი შე­აქვთ. უხე­ში ხორ­ბა­ლი შე­ი­ცავს დიდი რა­ო­დე­ნო­ბით ცი­ლებს და ბოჭ­კოს, ასე­ვე სე­ლე­ნი­სა და მან­გა­ნუ­მის შე­სა­ნიშ­ნა­ვი წყა­როა.

აღ­ნიშ­ნუ­ლი სა­ხის ნედ­ლე­უ­ლი­თა და უახ­ლე­სი ტექ­ნო­ლო­გი­ე­ბით პას­ტის დამ­ზა­დე­ბის ტრა­დი­ცი­ას ინარ­ჩუ­ნებს იტა­ლი­უ­რი მწარ­მო­ე­ბე­ლი „რე­ჯია“, რო­მე­ლიც სა­ქარ­თვე­ლო­შიც არის წარ­მოდ­გე­ნი­ლი. მისი სპე­ცი­ა­ლუ­რი ხაზი - La Ruvida Italiana Line სწო­რედ აღ­ნიშ­ნუ­ლი სტან­დარ­ტის მი­ხედ­ვით არის წარ­მო­ე­ბუ­ლი.

„რე­ჯი­ას“ La Ruvida Italiana-ს ხაზი 100% იტა­ლი­უ­რი უხე­ში ხორ­ბლის­გან იწარ­მო­ე­ბა, მწარ­მო­ე­ბე­ლი მა­კა­რო­ნის და­სამ­ზა­დებ­ლად სპე­ცი­ა­ლურ ტექ­ნო­ლო­გი­ას - ბრინ­ჯა­ოს და­ნად­გა­რებს იყე­ნებს. და­ნად­გარ­ში მი­ღე­ბუ­ლი ცო­მის მა­სის­გან მა­კა­რო­ნის ფორ­მე­ბი ლი­თო­ნის ფირ­ფი­ტე­ბით იჭ­რე­ბა, სწო­რედ ამის გამო უწო­დე­ბენ მას ბრინ­ჯა­ოს მა­კა­რონს.

აღ­ნიშ­ნუ­ლი ტექ­ნი­კა მა­კა­რო­ნის ზე­და­პირს ხდის უფრო უხეშს, რაც ნიშ­ნავს იმას, რომ ის უფრო უკეთ იხარ­შე­ბა და ძა­ლი­ან მცი­რე რა­ო­დე­ნო­ბით სო­უ­სიც კი საკ­მა­რი­სია სა­სი­ა­მოვ­ნო გე­მოვ­ნუ­რი თვი­სე­ბე­ბის მქო­ნე კერ­ძის მი­სა­ღე­ბად.

უმაღ­ლე­სი ხა­რის­ხის იტა­ლი­უ­რი ნედ­ლე­უ­ლი და და­ნად­გა­რე­ბი, რომ­ლე­ბიც პრო­დუქტს გან­სა­კუთ­რე­ბულ გე­მოს უნარ­ჩუ­ნებს La Ruvida Italiana Line-ს გა­მორ­ჩე­ულს ხდის, რაც პას­ტის მოყ­ვა­რუ­ლებს შე­უმ­ჩნე­ვე­ლი არ რჩე­ბათ.

„რე­ჯი­ას“ აღ­ნიშ­ნუ­ლი ხაზი სხვა სა­ხე­ო­ბის მა­კა­რო­ნის­გან შე­ფუთ­ვის დი­ზა­ი­ნი­თაც გან­სხვავ­დე­ბა. ის ტრა­დი­ცი­ე­ბი­თა და თა­ნა­მედ­რო­ვე ხე­ლოვ­ნე­ბით არის შთა­გო­ნე­ბუ­ლი.

პას­ტა „რე­ჯია“ გა­მორ­ჩე­უ­ლია თა­ვი­სი ის­ტო­რი­ი­თა და ტრა­დი­ცი­ე­ბის მი­მართ ერ­თგუ­ლე­ბით. თით­ქმის 70-წლი­ა­ნი ის­ტო­რი­ის მან­ძილ­ზე პა­ლან­ტეს ოჯახ­მა (დამ­ფუძ­ნებ­ლე­ბი) შექ­მნა ბრენ­დი, რო­მელ­საც მსოფ­ლი­ოს მას­შტა­ბით მი­ლი­ო­ნო­ბით ოჯა­ხი ენ­დო­ბა. „რე­ჯი­ას“ წარ­მო­ე­ბა­ში გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა მხო­ლოდ პრე­მი­უმ ხა­რის­ხის დუ­რუ­მის ხორ­ბა­ლი და უახ­ლე­სი ტექ­ნო­ლო­გი­ე­ბი, რათა ჩვე­ნამ­დე სრულ­ყო­ფი­ლი პრო­დუქ­ტი მო­ვი­დეს. La Ruvida Italiana - ს ხა­ზის შექ­მნაც სწო­რედ აღ­ნიშ­ნულ მი­ზანს ემ­სა­ხუ­რე­ბა.

R

ადამიანი
0

უხეში ხორბალი კი არა მაგარი ხორბალი ჩაიხედეთ სას.სამ. ლითერათურაში.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
პირველებმა ბექა ონიანზე სასტიკი ანგარიშსწორების პირველი კადრები მოიპოვა
მნიშვნელოვანი ინფორმაცია

ბრინჯაოს დანადგარში წარმოებული მაკარონი და მისი დამზადების ტექნიკა

ბრინჯაოს დანადგარში წარმოებული მაკარონი და მისი დამზადების ტექნიკა

ლეგენდის თანახმად, პასტა მარკო პოლომ ჩინეთიდან იტალიაში მე-13 საუკუნეში ჩაიტანა. უძველესი პასტის ნიმუშები ჩვენს წელთაღრიცხვამდე ჩინეთსა და საბერძნეთშია ნაპოვნი. ნიმუშების თანახმად, პროდუქტი უმეტესად ბრინჯის ფქვილით მზადდებოდა და აღმოსავლეთში საკმაოდ გავრცელებული იყო.

იტალიაში პასტის უფრო განსხვავებული სახეობები დამკვიდრდა. აქ პროდუქტს უხეში ხორბლისგან ამზადებდნენ და გრძელი ძაფების ფორმას აძლევდნენ. მე-17 საუკუნეში მაკარონი ნეაპოლში ერთ-ერთი წამყვანი პროდუქტი გახდა და აქ მცხოვრებლებს „მაკარონის მჭამელებადაც“ კი მოიხსენიებდნენ.

იტალიური მაკარონის ტრადიცია გრძელდება. ადგილობრივი მწარმოებლები ინარჩუნებენ მისი დამზადების ძველ მეთოდს და ახალი ტექნოლოგიების მეშვეობით მასში ახალი ელემენტები შეაქვთ. უხეში ხორბალი შეიცავს დიდი რაოდენობით ცილებს და ბოჭკოს, ასევე სელენისა და მანგანუმის შესანიშნავი წყაროა.

აღნიშნული სახის ნედლეულითა და უახლესი ტექნოლოგიებით პასტის დამზადების ტრადიციას ინარჩუნებს იტალიური მწარმოებელი „რეჯია“, რომელიც საქართველოშიც არის წარმოდგენილი. მისი სპეციალური ხაზი - La Ruvida Italiana Line სწორედ აღნიშნული სტანდარტის მიხედვით არის წარმოებული.

„რეჯიას“ La Ruvida Italiana-ს ხაზი 100% იტალიური უხეში ხორბლისგან იწარმოება, მწარმოებელი მაკარონის დასამზადებლად სპეციალურ ტექნოლოგიას - ბრინჯაოს დანადგარებს იყენებს. დანადგარში მიღებული ცომის მასისგან მაკარონის ფორმები ლითონის ფირფიტებით იჭრება, სწორედ ამის გამო უწოდებენ მას ბრინჯაოს მაკარონს.

აღნიშნული ტექნიკა მაკარონის ზედაპირს ხდის უფრო უხეშს, რაც ნიშნავს იმას, რომ ის უფრო უკეთ იხარშება და ძალიან მცირე რაოდენობით სოუსიც კი საკმარისია სასიამოვნო გემოვნური თვისებების მქონე კერძის მისაღებად.

უმაღლესი ხარისხის იტალიური ნედლეული და დანადგარები, რომლებიც პროდუქტს განსაკუთრებულ გემოს უნარჩუნებს La Ruvida Italiana Line-ს გამორჩეულს ხდის, რაც პასტის მოყვარულებს შეუმჩნეველი არ რჩებათ.

„რეჯიას“ აღნიშნული ხაზი სხვა სახეობის მაკარონისგან შეფუთვის დიზაინითაც განსხვავდება. ის ტრადიციებითა და თანამედროვე ხელოვნებით არის შთაგონებული.

პასტა „რეჯია“ გამორჩეულია თავისი ისტორიითა და ტრადიციების მიმართ ერთგულებით. თითქმის 70-წლიანი ისტორიის მანძილზე პალანტეს ოჯახმა (დამფუძნებლები) შექმნა ბრენდი, რომელსაც მსოფლიოს მასშტაბით მილიონობით ოჯახი ენდობა. „რეჯიას“ წარმოებაში გამოიყენება მხოლოდ პრემიუმ ხარისხის დურუმის ხორბალი და უახლესი ტექნოლოგიები, რათა ჩვენამდე სრულყოფილი პროდუქტი მოვიდეს. La Ruvida Italiana - ს ხაზის შექმნაც სწორედ აღნიშნულ მიზანს ემსახურება.

R