პოლიტიკა
საზოგადოება
სამართალი

26

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

პარასკევი, მთვარის მესამე დღე დაიწყება 06:24-ზე, მთვარე ლომში გადავა 10:09-ზე – ენერგიული დღეა. მოქმედების დროა, ხელსაყრელია ფიზიკური დატვირთვა. მოერიდეთ აგრესიის ნებისმიერ გამოვლინებას. გამოიჩინეთ მონდომება და გამძლეობა. არ არის რეკომენდებული ფინანსური საკითხების მოგვარება, შესაძლებელია ფულადი დანაკარგები. აქტიური ორგანოებია გული, სისხლის მიმოქცევის სისტემა, არტერიები, ზურგი, დიაფრაგმა. ცილები და ხილი კარგად შეიწოვება. კარგია ოთახების მოლამაზება. ინტერიერის განახლება. აგრეთვე სადილის მომზადება და ცხობა.
მსოფლიო
სამხედრო
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
მეცნიერება
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ჭურჭლის ღრუბელი სახლში ერთ-ერთი ყველაზე ბინძური ნივთია - რა უნდა გავითვალისწინოთ მისი შერჩევისას?
ჭურჭლის ღრუბელი სახლში ერთ-ერთი ყველაზე ბინძური ნივთია - რა უნდა გავითვალისწინოთ მისი შერჩევისას?

მკვლე­ვა­რე­ბის თა­ნახ­მად, ნივთზე, რო­მე­ლიც სახ­ლში ყვე­ლა­ზე სუფ­თა და უსაფრ­თხო უნდა იყოს, 362 სა­ხე­ო­ბის ბაქ­ტე­რია ცხოვ­რობს, ყო­ველ კვად­რა­ტულ სან­ტი­მეტრზე კი გერ­მა­ნელ­მა მეც­ნი­ე­რებ­მა 45 მი­ლი­არ­დი მათ­გა­ნი აღ­მო­ა­ჩი­ნეს.

კვლე­ვა გერ­მა­ნი­ა­ში ჩა­ტარ­და და მის ფარ­გლებ­ში სხვა­დას­ხვა ოჯახ­ში გა­მო­ყე­ნე­ბუ­ლი ღრუბ­ლი­დან აი­ღეს ნი­მუ­შე­ბი.

USDA-ს (აშშ-ის აგ­რი­კულ­ტუ­რის სა­ხელ­მწი­ფო დე­პარ­ტა­მენ­ტი) გან­მარ­ტე­ბით, შე­იძ­ლე­ბა, თქვენს ღრუბ­ლებს ყო­ვე­ლი გა­მო­ყე­ნე­ბის შემ­დეგ სა­გულ­და­გუ­ლოდ რე­ცხავთ, თუმ­ცა ბაქ­ტე­რი­ე­ბის მო­სა­ცი­ლებ­ლად ეს სა­უ­კე­თე­სო გა­მო­სა­ვა­ლი მა­ინც არ არის.

მა­შინ რო­გორ გავ­რე­ცხოთ ღრუ­ბე­ლი სწო­რად?

ბაქ­ტე­რი­ე­ბის და­უ­ძი­ნე­ბე­ლი მტე­რი მა­ღა­ლი ტემ­პე­რა­ტუ­რაა, ამი­ტომ რე­კო­მენ­დე­ბუ­ლია, ყო­ვე­ლი გა­მო­ყე­ნე­ბის შემ­დეგ, ღრუ­ბე­ლი ჭურ­ჭლის სა­რე­ცხ მან­ქა­ნა­ში გა­ი­რე­ცხოს ან ცოტა ხნით მიკ­რო­ტალ­ღურ ღუ­მელ­ში გა­ვა­ჩე­როთ (მა­ნამ­დე უნდა დავ­რწმუნ­დეთ, რომ ღრუ­ბე­ლი არ შე­ი­ცავს მე­ტა­ლის ნა­წი­ლა­კებს, რა­მაც შე­იძ­ლე­ბა ცე­ცხლის გა­ჩე­ნა გა­მო­იწ­ვი­ოს).

  • ბაქ­ტე­რი­ე­ბის და­სა­ხო­ცად მიკ­რო­ტალ­ღუ­რი ღუ­მე­ლის გა­მო­ყე­ნე­ბის შემ­თხვე­ვა­ში, უნდა დავ­რწმუნ­დეთ, რომ ღრუ­ბე­ლი სვე­ლია;
  • თუ ღრუ­ბელს ჭურ­ჭლის სა­რე­ცხ მან­ქა­ნა­ში მო­ვა­თავ­სებთ, ის მა­ღალ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე უნდა გავ­რე­ცხოთ.

და­მე­თან­ხმე­ბით, რომ ყო­ველ­დღი­უ­რად ასე­თი რუ­ტი­ნის შეს­რუ­ლე­ბა დრო­ის დიდ რე­სურსს მო­ი­თხოვს. ამას­თან, მა­ღალ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე ღრუ­ბე­ლი ზი­ან­დე­ბა და თუ რე­კო­მენ­დე­ბუ­ლია, ის 1-2 კვი­რა­ში ერთხელ შევ­ცვა­ლოთ, ამის გა­კე­თე­ბა უფრო ხში­რად მოგ­ვი­წევს, რაც ხარ­ჯებ­თან არის და­კავ­ში­რე­ბუ­ლი.

ასე­ვე, ზო­გი­ერ­თი ღრუ­ბე­ლი პლას­ტი­კის შემ­ცვე­ლო­ბის გამო არა­ე­კო­მე­გობ­რუ­ლია, ხვდე­ბა ოკე­ა­ნე­ებ­ში და სა­ბო­ლო­ოდ, ჩვენს საკ­ვებ­ში შე­იძ­ლე­ბა აღ­მოჩ­ნდეს, რაც დღეს მსოფ­ლი­ოს ერთ-ერთ უპირ­ვე­ლეს გა­მოწ­ვე­ვას წარ­მო­ად­გენს.

რა გა­მო­სა­ვა­ლი არ­სე­ბობს?

რად­გა­ნაც აღ­მოჩ­ნდა, რომ ჭურ­ჭლის სა­რე­ცხი ღრუ­ბე­ლი ჩვენს სახ­ლში ყვე­ლა­ზე და­ბინ­ძუ­რე­ბუ­ლი ნივ­თია, მეც­ნი­ე­რებ­მა უფრო ეფექ­ტურ ფორ­მუ­ლებ­ზე და­ი­წყეს მუ­შა­ო­ბა. გერ­მა­ნულ­მა კომ­პა­ნია „ვი­ლე­დამ“ (Vileda), რო­მე­ლიც თა­ვი­სი პრო­დუქ­ცი­ით თით­ქმის მთელს მსოფ­ლი­ოს ფა­რავს და სა­ქარ­თვე­ლო­შიც ფარ­თოდ არის წარ­მოდ­გე­ნი­ლი შე­ი­მუ­შა­ვა ფორ­მუ­ლა, რო­მე­ლიც ჭურ­ჭლის სა­რე­ცხ ღრუბ­ლებს და სამ­ზა­რე­უ­ლოს საწ­მენდ ტი­ლო­ებს, რო­მელ­ზეც არა­ნაკ­ლე­ბი რა­ო­დე­ნო­ბის ბაქ­ტე­რია მრავ­ლდე­ბა, ან­ტი­ბაქ­ტე­რი­უ­ლი აგენ­ტე­ბის და­მა­ტე­ბას გუ­ლის­ხმობს. წარ­მო­ე­ბის აღ­ნიშ­ნულ ხაზს Ultrafresh line უწო­და და მი­ლი­ო­ნო­ბით ადა­მი­ანს სა­შუ­ა­ლე­ბა მის­ცა, თა­ვი­სი ყო­ველ­დღი­უ­რო­ბა უფრო უსაფრ­თხოდ ექ­ცია.

ახა­ლი ფორ­მუ­ლის შე­მუ­შა­ვე­ბის შემ­დეგ „ვი­ლე­დამ“ კვლე­ვა და­მო­უ­კი­დე­ბელ კომ­პა­ნი­ას და­უკ­ვე­თა, რომ­ლის დას­კვნის თა­ნახ­მად, ღრუბ­ლებ­სა და ტი­ლო­ებ­ზე აგენ­ტე­ბის და­მა­ტე­ბით მნიშ­ვნე­ლოვ­ნად შემ­ცირ­და ბაქ­ტე­რი­ე­ბის რა­ო­დე­ნო­ბა და სრუ­ლი­ად გაქ­რა უსი­ა­მოვ­ნო სუნი, რაც მა­გა­ლი­თად ტი­ლო­ებს რამ­დე­ნი­მე­დღი­ა­ნი გა­მო­ყე­ნე­ბის შემ­დეგ ახა­სი­ა­თებს.

ახა­ლი თა­ო­ბის საწ­მენ­დი ღრუბ­ლე­ბი და ტი­ლო­ე­ბი სა­შუ­ა­ლე­ბას გვაძ­ლევს, უფრო ხან­გრძლი­ვი დრო­ით შე­ვი­ნარ­ჩუ­ნოთ ჰი­გი­ე­ნა და ბაქ­ტე­რი­ე­ბი­სა და პა­რა­ზი­ტე­ბის­გან და­ვიც­ვათ ჩვე­ნი ოჯა­ხე­ბი. ისი­ნი ჩვე­უ­ლებ­რივ ჰი­გი­ე­ნის სა­შუ­ა­ლე­ბებ­თან შე­და­რე­ბით 5-ჯერ გამ­ძლეა ბაქ­ტე­რი­ე­ბის მი­მართ.

უფრო კონ­კრე­ტუ­ლად, რას მო­ი­ცავს „ვი­ლე­დას“ სამ­ზა­რე­უ­ლოს ან­ტი­ბაქ­ტე­რი­უ­ლი ხაზი?

● ჭურ­ჭლის ან­ტი­ბაქ­ტე­რი­უ­ლი ღრუბ­ლე­ბი: N2 სა­შუ­ა­ლო­ქა­ფი­ა­ნი და N3 მა­ღალ­ქა­ფი­ა­ნი

ღრუბ­ლე­ბი შე­ი­ცავს ვერ­ცხლის ქლო­რიდს, რო­მე­ლიც აფერ­ხებს ბაქ­ტე­რი­ე­ბის ზრდას აბ­რა­ზივ­ში. ასე­ვე, ULTRA FRESH-ის ინ­გრე­დი­ენ­ტი თუ­თია პი­რი­თი­ო­ნი (zinc pyrithione) და თი­ა­ბენ­და­ზო­ლი(Thiabendazole), აფერ­ხებს ბაქ­ტე­რი­ე­ბის ზრდას ქაფ­ში.

ღრუბ­ლე­ბი გან­კუთ­ვნი­ლია უნი­ვერ­სა­ლუ­რი ნაზი წმენ­დის­თვის და არ კაწ­რავს ზე­და­პირს. აღ­სა­ნიშ­ნა­ვია, რომ მა­ღალ­ქა­ფი­ა­ნი ღრუ­ბე­ლი პრაქ­ტი­კუ­ლი დი­ზა­ი­ნით და­ზი­ა­ნე­ბის­გან იცავს ხე­ლებ­სა და ფრჩხი­ლებს.

● უნი­ვერ­სა­ლუ­რი ტი­ლო­ე­ბი: "ან­ტი­ბაქ­ტე­რი­უ­ლი" N2 და N3

ტი­ლო­ე­ბი ხა­სი­ათ­დე­ბა მა­ღა­ლი წმენ­დის სიმ­ძლავ­რი­თა და სუ­პერ შე­წო­ვით. Vileda ULTRA FRESH უნი­ვერ­სა­ლუ­რი ქსო­ვი­ლე­ბი სა­ფუძ­ვლი­ა­ნად აშო­რებს ჭუ­ჭყს და ცხიმს და არ ტო­ვებს ლა­ქებს.

ამას­თან, ქსო­ვი­ლე­ბი არაჩ­ვე­უ­ლებ­რი­ვად გამ­ძლეა და შე­იძ­ლე­ბა გა­ი­რე­ცხოს მაქ­სი­მუმ 60°C-ზე სა­რე­ცხ მან­ქა­ნა­ში. მათი გა­მო­ყე­ნე­ბა შეგ­ვიძ­ლია სხვა­დას­ხვა სა­ხის ზე­და­პი­რის წმენ­დი­სას.

R

მკითხველის კომენტარები / 4 /
თარიღის მიხედვით
მოწონების მიხედვით
გაგა
3

ღრუბელი მუდმივად სარეცხი საშუალებითაა გაჟღენთილი, დავიჯერო, ეს შესაფერისი გარემოა ბაქტერიების გასამრავლებლად. მაშინ გამოდის, რომ ხელების დაბანასაც აზრი არა აქვს.

ვილედას
1

რამდენი დაწერა ამასობაში დენმა ? )) ხომ სჯობდს ახალი აიღო? ))

ავტორი:

ჭურჭლის ღრუბელი სახლში ერთ-ერთი ყველაზე ბინძური ნივთია - რა უნდა გავითვალისწინოთ მისი შერჩევისას?

ჭურჭლის ღრუბელი სახლში ერთ-ერთი ყველაზე ბინძური ნივთია - რა უნდა გავითვალისწინოთ მისი შერჩევისას?

მკვლევარების თანახმად, ნივთზე, რომელიც სახლში ყველაზე სუფთა და უსაფრთხო უნდა იყოს, 362 სახეობის ბაქტერია ცხოვრობს, ყოველ კვადრატულ სანტიმეტრზე კი გერმანელმა მეცნიერებმა 45 მილიარდი მათგანი აღმოაჩინეს.

კვლევა გერმანიაში ჩატარდა და მის ფარგლებში სხვადასხვა ოჯახში გამოყენებული ღრუბლიდან აიღეს ნიმუშები.

USDA-ს (აშშ-ის აგრიკულტურის სახელმწიფო დეპარტამენტი) განმარტებით, შეიძლება, თქვენს ღრუბლებს ყოველი გამოყენების შემდეგ საგულდაგულოდ რეცხავთ, თუმცა ბაქტერიების მოსაცილებლად ეს საუკეთესო გამოსავალი მაინც არ არის.

მაშინ როგორ გავრეცხოთ ღრუბელი სწორად?

ბაქტერიების დაუძინებელი მტერი მაღალი ტემპერატურაა, ამიტომ რეკომენდებულია, ყოველი გამოყენების შემდეგ, ღრუბელი ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში გაირეცხოს ან ცოტა ხნით მიკროტალღურ ღუმელში გავაჩეროთ (მანამდე უნდა დავრწმუნდეთ, რომ ღრუბელი არ შეიცავს მეტალის ნაწილაკებს, რამაც შეიძლება ცეცხლის გაჩენა გამოიწვიოს).

  • ბაქტერიების დასახოცად მიკროტალღური ღუმელის გამოყენების შემთხვევაში, უნდა დავრწმუნდეთ, რომ ღრუბელი სველია;
  • თუ ღრუბელს ჭურჭლის სარეცხ მანქანაში მოვათავსებთ, ის მაღალ ტემპერატურაზე უნდა გავრეცხოთ.

დამეთანხმებით, რომ ყოველდღიურად ასეთი რუტინის შესრულება დროის დიდ რესურსს მოითხოვს. ამასთან, მაღალ ტემპერატურაზე ღრუბელი ზიანდება და თუ რეკომენდებულია, ის 1-2 კვირაში ერთხელ შევცვალოთ, ამის გაკეთება უფრო ხშირად მოგვიწევს, რაც ხარჯებთან არის დაკავშირებული.

ასევე, ზოგიერთი ღრუბელი პლასტიკის შემცველობის გამო არაეკომეგობრულია, ხვდება ოკეანეებში და საბოლოოდ, ჩვენს საკვებში შეიძლება აღმოჩნდეს, რაც დღეს მსოფლიოს ერთ-ერთ უპირველეს გამოწვევას წარმოადგენს.

რა გამოსავალი არსებობს?

რადგანაც აღმოჩნდა, რომ ჭურჭლის სარეცხი ღრუბელი ჩვენს სახლში ყველაზე დაბინძურებული ნივთია, მეცნიერებმა უფრო ეფექტურ ფორმულებზე დაიწყეს მუშაობა. გერმანულმა კომპანია „ვილედამ“ (Vileda), რომელიც თავისი პროდუქციით თითქმის მთელს მსოფლიოს ფარავს და საქართველოშიც ფართოდ არის წარმოდგენილი შეიმუშავა ფორმულა, რომელიც ჭურჭლის სარეცხ ღრუბლებს და სამზარეულოს საწმენდ ტილოებს, რომელზეც არანაკლები რაოდენობის ბაქტერია მრავლდება, ანტიბაქტერიული აგენტების დამატებას გულისხმობს. წარმოების აღნიშნულ ხაზს Ultrafresh line უწოდა და მილიონობით ადამიანს საშუალება მისცა, თავისი ყოველდღიურობა უფრო უსაფრთხოდ ექცია.

ახალი ფორმულის შემუშავების შემდეგ „ვილედამ“ კვლევა დამოუკიდებელ კომპანიას დაუკვეთა, რომლის დასკვნის თანახმად, ღრუბლებსა და ტილოებზე აგენტების დამატებით მნიშვნელოვნად შემცირდა ბაქტერიების რაოდენობა და სრულიად გაქრა უსიამოვნო სუნი, რაც მაგალითად ტილოებს რამდენიმედღიანი გამოყენების შემდეგ ახასიათებს.

ახალი თაობის საწმენდი ღრუბლები და ტილოები საშუალებას გვაძლევს, უფრო ხანგრძლივი დროით შევინარჩუნოთ ჰიგიენა და ბაქტერიებისა და პარაზიტებისგან დავიცვათ ჩვენი ოჯახები. ისინი ჩვეულებრივ ჰიგიენის საშუალებებთან შედარებით 5-ჯერ გამძლეა ბაქტერიების მიმართ.

უფრო კონკრეტულად, რას მოიცავს „ვილედას“ სამზარეულოს ანტიბაქტერიული ხაზი?

● ჭურჭლის ანტიბაქტერიული ღრუბლები: N2 საშუალოქაფიანი და N3 მაღალქაფიანი

ღრუბლები შეიცავს ვერცხლის ქლორიდს, რომელიც აფერხებს ბაქტერიების ზრდას აბრაზივში. ასევე, ULTRA FRESH-ის ინგრედიენტი თუთია პირითიონი (zinc pyrithione) და თიაბენდაზოლი(Thiabendazole), აფერხებს ბაქტერიების ზრდას ქაფში.

ღრუბლები განკუთვნილია უნივერსალური ნაზი წმენდისთვის და არ კაწრავს ზედაპირს. აღსანიშნავია, რომ მაღალქაფიანი ღრუბელი პრაქტიკული დიზაინით დაზიანებისგან იცავს ხელებსა და ფრჩხილებს.

● უნივერსალური ტილოები: "ანტიბაქტერიული" N2 და N3

ტილოები ხასიათდება მაღალი წმენდის სიმძლავრითა და სუპერ შეწოვით. Vileda ULTRA FRESH უნივერსალური ქსოვილები საფუძვლიანად აშორებს ჭუჭყს და ცხიმს და არ ტოვებს ლაქებს.

ამასთან, ქსოვილები არაჩვეულებრივად გამძლეა და შეიძლება გაირეცხოს მაქსიმუმ 60°C-ზე სარეცხ მანქანაში. მათი გამოყენება შეგვიძლია სხვადასხვა სახის ზედაპირის წმენდისას.

R