მარწყვის ტორტი სეზონის ფავორიტი დესერტია. მისი მომზადების სხვადასხვაგვარი რეცეპტი არსებობს, თუმცა კულინარიული ვებგვერდი, "გემრიელია" მათ შორის საუკეთესოს გვიზიარებს.
დაგჭირდებათ შემდეგი ინგრედიენტები: 10 კვერცხი, 10 სუფრი კოვზი შაქარი, 11 სუფრის კოვზი ფქვილი, 500 მლ რძე, 6 სუფრის კოვზი სიმინდის სახამებელი, კრემისთვის დაგჭირდებათ 1 მოუხარშავი შესქელებული რძე, შაქარი - 450 გრამი, კარაქი - 450 გრ და ვანილი - 3 ც. და მთავარი ინგრედიენტი, მარწყვი - 1 კგ.
მომზადების წესი:
ავთქვიფოთ ,კვერცხის ცილა და დავუმატოთ მწიკვი მარილი, შემდეგ ეტაპობრივად ვუმატებთ შაქარს და კვერცხის გულს. გამოვრთავთ მიქსერს და ხის კოვზით ვუმატებთ ფქვილს. მასას გადავიტანთ საცხობ ფორმაზე, აუცილებლად დაუფინეთ საცხობი ქაღალდი - წაიკითხეთ ვრცლად