"წყალი წვენების ნაცვლად, კარაქი ჩანაცვლდეს ზეთით“ - ეს რეკომენდაცია ინფექციური საავადმყოფოს დირექტორმა თენგიზ ცერცვაძემ ჯერ კიდევ თვეების წინ მისცა იმ კოვიდინფიცირებულ პაციენტებს, რომლებიც სახლში მკურნალობენ.
მედიკამენტური მკურნალობის გარდა, გართულებების თავიდან ასაცილებლად და გამოსაჯანმრთელებლად, აუცილებელია სწორი საკვებისა და სითხის მიღება. ამიტომ გიზიარებთ რამდენიმე რჩევასა და რეცეპტს, რომლებიც არა მხოლოდ სახლში მკურნალობის პერიოდში გამოგადგებათ, არამედ ზოგადად, ჯანმრთელობის შესანარჩუნებლად.
ანთებითი პროცესებისგან თავის ასარიდებლად ჰარვარდის უნივერსიტეტი კოვიდპაციენტებს ურჩევს თავიანთ რაციონში ჩართონ ხახვი, კურკუმა, კენკრა და კომბოსტო.
გარდა ამისა, მნიშვნელოვანია მივიღოთ ომეგა 3-ის შემცველი საკვები, მაგალითად: ნიგოზი, ჩიას თესლი, ზეითუნის ზეთი, ცხიმიანი თევზი (ორაგული, სარდინი, სკუმბრია).
პრობიოტიკები „კეთილი“ ბაქტერიებია, რომლებიც ძლიერ და ჯანსაღი იმუნურ სისტემას ქმნიან. პრობიოტიკებით მდიდარი საკვებია: იოგურტი, კეფირი, მჟავე კომბოსტო და სხვა. განაგრძეთ კითხვა