პოლიტიკა
მსოფლიო
საზოგადოება

12

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ხუთშაბათი, მთვარის მეჩვიდმეტე დღე დაიწყება 23:57-ზე, მთვარე თხის რქაში გადავა 05:54 – კარგად შეძლებთ მნიშვნელოვანი ამოცანების დაგეგმვასა. იმ სამუშაოს შესრულებას, რომელიც მოითხოვს სიზუსტეს, მათემატიკურ გამოთვლებს და ინსტრუქციების მკაფიო დაცვას. ადამიანი ავლენს პასუხისმგებლობას, პრაქტიკულობას და მოვალეობის გრძნობას. რეკომენდებულია კომუნიკაცია, შეხვედრები მეგობრებთან; შემოქმედებითი საქმიანობა; პრეზენტაციებისა და სარეკლამო კამპანიების ჩატარება. გუნდური მუშაობა. წარუდგინეთ პროექტები თქვენს უფროსებს განსახილველად. აქტიური ორგანოებია: მუხლები, ძვლები, სახსრები, კანი, სისხლის მიმოქცევის სისტემა. დაიცავით უმარილო დიეტა.
სამხედრო
მოზაიკა
მეცნიერება
სპორტი
Faceამბები
სამართალი
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
"2 წელი ვცდილობდით, ამ დიდი ოჯახის წევრი გავმხდარიყავით" - ლევან კობიაშვილი საქართველოში Bocuse d’Or-ის შესარჩევი კონკურსის ჩატარების შესახებ
"2 წელი ვცდილობდით, ამ დიდი ოჯახის წევრი გავმხდარიყავით" - ლევან კობიაშვილი საქართველოში Bocuse d’Or-ის შესარჩევი კონკურსის ჩატარების შესახებ

2019 წლის 2 და 3 ნო­ემ­ბერს პირ­ვე­ლად სა­ქარ­თვე­ლო­ში, Expo Georgia-ს მე­თერ­თმე­ტე პა­ვი­ლი­ონ­ში, მსოფ­ლი­ოს ყვე­ლა­ზე პრეს­ტი­ჟუ­ლი გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი ჩემ­პი­ო­ნა­ტის Bocuse d’Or-ის ეროვ­ნუ­ლი შე­სარ­ჩე­ვი კონ­კურ­სი ჩა­ტარ­დე­ბა.

აღ­ნიშ­ნულ სა­კი­თხთან და­კავ­ში­რე­ბით Bocuse d’Or Georgia-ს პრე­ზი­დენტს ლე­ვან კო­ბი­აშ­ვილს ვე­სა­უბ­რეთ.

- რა­ტომ არის მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი Bocuse d’Or ქარ­თუ­ლი გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი სფე­როს­თვის და ზო­გა­დად ქვეყ­ნის­თვის?

- Bocuse d’Or არის ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე წარ­მა­ტე­ბუ­ლი გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი ჩემ­პი­ო­ნა­ტი მთელ მსოფ­ლი­ო­ში, რო­მე­ლიც ახალ­გაზ­რდე­ბის პრო­ფე­სი­ულ ზრდას უწყობს ხელს. მზა­რე­უ­ლო­ბის­თვის მას­შტა­ბუ­რი პლატ­ფორ­მაა, სა­დაც ტექ­ნი­კის დახ­ვე­წა­ზე მუ­შა­ო­ბენ, დიდ პრაქ­ტი­კას გა­დი­ან და დარ­გში და­ხე­ლოვ­ნე­ბას ახერ­ხე­ბენ.

რაც შე­ე­ხე­ბა იმ სა­კითხს თუ რა სარ­გე­ბელს მო­უ­ტანს აღ­ნიშ­ნუ­ლი კონ­კურ­სი ქვე­ყა­ნას პა­სუ­ხი შემ­დე­გია - გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი სფე­რო­სა და ტუ­რიზ­მის გან­ვი­თა­რე­ბა. მსგავ­სი ტი­პის მას­შტა­ბუ­რი პრო­ექ­ტი ამ დრომ­დე სა­ქარ­თვე­ლო­ში არ ჩა­ტა­რე­ბუ­ლა.

- რო­გორ გახ­და შე­საძ­ლე­ბე­ლი Bocuse d’Or-ში სა­ქარ­თვე­ლოს მო­ნა­წი­ლე­ო­ბა?

- ორი წლის გან­მავ­ლო­ბა­ში ვცდი­ლობ­დით, რომ ამ დიდი ოჯა­ხის წევ­რი გავმხდა­რი­ყა­ვით, აღ­ნიშ­ნუ­ლი პრო­ექ­ტში ჩარ­თვა კი კვე­ბის და­წე­სე­ბუ­ლე­ბის ბიზ­ნეს სა­კონ­სულ­ტა­ციო სა­ა­გენ­ტოს - „გას­ტრო­ნავ­ტის“ დამ­სა­ხუ­რე­ბაა.

რო­დე­საც მო­ნა­წი­ლე­ო­ბა მი­ვი­ღეთ მსოფ­ლი­ო­ში ცნო­ბილ კუ­ლი­ნა­რი­ულ გა­მო­ფე­ნა­ში - ”Sirha”, რომ­ლის ფარ­გლებ­შიც ტარ­დე­ბა Bocuse D’or-ის ჩემ­პი­ო­ნა­ტის ფი­ნა­ლი, სა­ქარ­თვე­ლოს შე­სა­ხებ, ფაქ­ტობ­რი­ვად, არა­ვინ იცო­და და ყვე­ლას­თვის გვი­წევ­და იმის ახ­სნა თუ ვინ და რა ტრა­დი­ცი­ის მქო­ნე ქვე­ყა­ნა ვართ. მას შემ­დეგ რაც შე­ი­ტყეს, რომ პირ­ვე­ლი ღვი­ნის ქვე­ყა­ნა ვართ, უძ­ვე­ლე­სი გას­ტრო­ნო­მი­უ­ლი თუ კუ­ლი­ნა­რი­უ­ლი ის­ტო­რი­ით, დაგვპა­ტი­ჟეს თა­ვი­ანთ ოჯახ­ში და დიდი პა­ტი­ვით მიგ­ვი­ღეს.

- რა არის ის ძი­რი­თა­დი კრი­ტე­რი­უ­მე­ბი რის მი­ხედ­ვი­თაც 8 მო­ნა­წი­ლე უნდა შე­არ­ჩი­ოთ ეროვ­ნულ ჩემ­პი­ო­ნატ­ში?

- პირ­ველ ყოვ­ლი­სა აღ­ვნიშ­ნავ იმას, რომ აპ­ლი­კა­ცი­ე­ბის მი­ღე­ბა დას­რულ­და, 9 ოქ­ტომ­ბერს ჩა­ტარ­და და­ხუ­რუ­ლი კონ­კურ­სი, სა­დაც გა­მოვ­ლინ­და 8 მო­ნა­წი­ლე, რომ­ლე­ბიც ერ­თმა­ნეთს შე­ე­ჯიბ­რე­ბი­ან 2 და 3 ნო­ემ­ბერს და იბ­რძო­ლე­ბენ ევ­რო­პის კონ­ტი­ნენ­ტურ ნა­ხე­ვარ­ფი­ნალ­ში მო­სახ­ვედ­რად.

კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბის დრო, ვი­ზუ­ა­ლი, კრე­ა­ტი­უ­ლო­ბა ის ძი­რი­თა­დი მა­ხა­სი­ა­თებ­ლე­ბია, რის მი­ხედ­ვი­თაც კონ­კურ­სან­ტე­ბის შერ­ჩე­ვას ვა­ხორ­ცი­ე­ლებთ.

- რო­გორ ფიქ­რობთ სა­ქარ­თვე­ლო შეძ­ლებს, რომ Bocuse d’Or-ის სა­ერ­თა­შო­რი­სო კონ­კურ­სზე წარ­მა­ტე­ბით იას­პა­რე­ზოს?

- შემ­დგომ ეტაპ­ზე, რო­მე­ლიც კონ­ტი­ნენ­ტურ შე­ჯიბრს გუ­ლის­ხმობს, კონ­კურ­სში მო­ნა­წი­ლე­ო­ბას Bocuse d'Or-ის უკვე კარ­გად გა­მოც­დი­ლი და წამ­ყვა­ნი ქვეყ­ნე­ბი იღე­ბენ მო­ნა­წი­ლე­ო­ბას. სწო­რედ ამი­ტომ, პირ­ველ ეტაპ­ზე ჩვე­ნი მო­ლო­დი­ნე­ბი და მიზ­ნე­ბი მეტ­წი­ლად მი­მარ­თუ­ლია მათ­გან მაქ­სი­მა­ლუ­რი გა­მოც­დი­ლე­ბი­სა და პრაქ­ტი­კის მი­ღე­ბი­სა­კენ. დრო­თა გან­მავ­ლო­ბა­ში, პრაქ­ტი­კას­თან ერ­თად კი ვფიქ­რობ, რომ სა­ქარ­თვე­ლო ნამ­დვი­ლად შეძ­ლებს სე­რი­ო­ზუ­ლი კონ­კუ­რენ­ცია გა­უ­წი­ოს მსოფ­ლი­ოს ნე­ბის­მი­ერ ქვე­ყა­ნას.

იმის გათ­ვა­ლის­წი­ნე­ბით, რომ მსგავ­სი ტი­პის მას­შტა­ბურ კონ­კურ­სში პირ­ვე­ლად ვმო­ნა­წი­ლე­ობთ, გვჭირ­დე­ბა ფი­ნან­სუ­რი მხარ­და­ჭე­რაც, რათა ტრე­ნე­რე­ბი ჩა­მო­ვიყ­ვა­ნოთ, რომ­ლე­ბიც შეძ­ლე­ბენ ჩვე­ნი კონ­კურ­სან­ტე­ბი მო­ამ­ზა­დონ და სხვა­დას­ხვა ტექ­ნი­კა შე­ას­წავ­ლონ. ჩვენს შეფ-მზა­რე­უ­ლებს ნამ­დვი­ლად აქვთ უნა­რი იმი­სათ­ვის, რომ კერ­ძი შე­მოქ­მე­დე­ბი­თად მო­ამ­ზა­დონ, უბ­რა­ლოდ უფრო მეტი წვრთნა სჭირ­დე­ბათ, ტრე­ნე­რი სწო­რედ, რომ ამ მიზ­ნის მი­საღ­წე­ვა­დაა აუ­ცი­ლე­ბე­ლი.

- 2 და 3 ნომ­ბერს რას ნა­ხავს Bocuse d’Or Georgia-ს ეროვ­ნულ შე­სარ­ჩევ ჩემ­პი­ო­ნატ­ზე მო­სუ­ლი აუ­დი­ტო­რია?

- პირ­ველ ყოვ­ლი­სა, აღ­ვნიშ­ნავ, რომ კონ­კურ­სზე დას­წრე­ბა შე­უძ­ლია ნე­ბის­მი­ერ ადა­მი­ანს, და არა მხო­ლოდ გას­ტრონ­მი­უ­ლი სფე­როს წარ­მო­მად­გენ­ლებს. იმის გათ­ვა­ლის­წი­ნე­ბით, რომ Bocuse d’Or ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე ცნო­ბი­ლი ჩემ­პი­ო­ნა­ტია მსოფ­ლი­ო­ში, რო­გორც წესი, ნამ­დვი­ლი სა­ნა­ხა­ო­ბაა მა­ყუ­რებ­ლის­თვის. გარ­და ამი­სა, თი­თო­ე­უ­ლი ადა­მი­ა­ნის მოს­ვლა ჩვე­ნი ქვეყ­ნის მხარ­და­ჭე­რი­სა და ქარ­თვე­ლი კონ­კურ­სან­ტე­ბის გამ­ხნე­ვე­ბის წი­ნა­პი­რო­ბა­ცაა.

ორი დღის გან­მავ­ლო­ბა­ში 3 წევ­რის­გან და­კომ­პლექ­ტე­ბუ­ლი 8 გუნ­დი ერ­თმა­ნეთს შე­ე­ჯიბ­რე­ბა, გა­მო­ვავ­ლენთ პირ­ველ, მე­ო­რე და მე­სა­მე ად­გი­ლას გა­მარ­ჯვე­ბუ­ლებს. სა­უ­კე­თე­სო სა­მე­უ­ლი კი ევ­რო­პის კონ­ტი­ნენ­ტურ ნა­ხე­ვარ­ფი­ნალ­ზე გა­ემ­გზავ­რე­ბა.

2 და 3 ნო­ემ­ბერს „Bocuse d’Or Georgia“-ს ეროვ­ნულ შე­სარ­ჩევ კონ­კურ­სზე და­სას­წრე­ბად შე­გიძ­ლი­ათ შე­ი­ძი­ნოთ ბი­ლე­თე­ბი ონ­ლა­ინ რე­ჟიმ­ში.

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
უკონტროლო ვითარება ლოს-ანჯელესის ქუჩებში - პოლიციასა და მომიტინგეებს შორის შეტაკებები გრძელდება
ავტორი:

"2 წელი ვცდილობდით, ამ დიდი ოჯახის წევრი გავმხდარიყავით" - ლევან კობიაშვილი საქართველოში Bocuse d’Or-ის შესარჩევი კონკურსის ჩატარების შესახებ

"2 წელი ვცდილობდით, ამ დიდი ოჯახის წევრი გავმხდარიყავით" - ლევან კობიაშვილი საქართველოში Bocuse d’Or-ის შესარჩევი კონკურსის ჩატარების შესახებ

2019 წლის 2 და 3 ნოემბერს პირველად საქართველოში, Expo Georgia-ს მეთერთმეტე პავილიონში, მსოფლიოს ყველაზე პრესტიჟული გასტრონომიული ჩემპიონატის Bocuse d’Or-ის ეროვნული შესარჩევი კონკურსი ჩატარდება.

აღნიშნულ საკითხთან დაკავშირებით Bocuse d’Or Georgia-ს პრეზიდენტს ლევან კობიაშვილს ვესაუბრეთ.

- რატომ არის მნიშვნელოვანი Bocuse d’Or ქართული გასტრონომიული სფეროსთვის და ზოგადად ქვეყნისთვის?

- Bocuse d’Or არის ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებული გასტრონომიული ჩემპიონატი მთელ მსოფლიოში, რომელიც ახალგაზრდების პროფესიულ ზრდას უწყობს ხელს. მზარეულობისთვის მასშტაბური პლატფორმაა, სადაც ტექნიკის დახვეწაზე მუშაობენ, დიდ პრაქტიკას გადიან და დარგში დახელოვნებას ახერხებენ.

რაც შეეხება იმ საკითხს თუ რა სარგებელს მოუტანს აღნიშნული კონკურსი ქვეყანას პასუხი შემდეგია - გასტრონომიული სფეროსა და ტურიზმის განვითარება. მსგავსი ტიპის მასშტაბური პროექტი ამ დრომდე საქართველოში არ ჩატარებულა.

- როგორ გახდა შესაძლებელი Bocuse d’Or-ში საქართველოს მონაწილეობა?

- ორი წლის განმავლობაში ვცდილობდით, რომ ამ დიდი ოჯახის წევრი გავმხდარიყავით, აღნიშნული პროექტში ჩართვა კი კვების დაწესებულების ბიზნეს საკონსულტაციო სააგენტოს - „გასტრონავტის“ დამსახურებაა.

როდესაც მონაწილეობა მივიღეთ მსოფლიოში ცნობილ კულინარიულ გამოფენაში - ”Sirha”, რომლის ფარგლებშიც ტარდება Bocuse D’or-ის ჩემპიონატის ფინალი, საქართველოს შესახებ, ფაქტობრივად, არავინ იცოდა და ყველასთვის გვიწევდა იმის ახსნა თუ ვინ და რა ტრადიციის მქონე ქვეყანა ვართ. მას შემდეგ რაც შეიტყეს, რომ პირველი ღვინის ქვეყანა ვართ, უძველესი გასტრონომიული თუ კულინარიული ისტორიით, დაგვპატიჟეს თავიანთ ოჯახში და დიდი პატივით მიგვიღეს.

- რა არის ის ძირითადი კრიტერიუმები რის მიხედვითაც 8 მონაწილე უნდა შეარჩიოთ ეროვნულ ჩემპიონატში?

- პირველ ყოვლისა აღვნიშნავ იმას, რომ აპლიკაციების მიღება დასრულდა, 9 ოქტომბერს ჩატარდა დახურული კონკურსი, სადაც გამოვლინდა 8 მონაწილე, რომლებიც ერთმანეთს შეეჯიბრებიან 2 და 3 ნოემბერს და იბრძოლებენ ევროპის კონტინენტურ ნახევარფინალში მოსახვედრად.

კერძის მომზადების დრო, ვიზუალი, კრეატიულობა ის ძირითადი მახასიათებლებია, რის მიხედვითაც კონკურსანტების შერჩევას ვახორციელებთ.

- როგორ ფიქრობთ საქართველო შეძლებს, რომ Bocuse d’Or-ის საერთაშორისო კონკურსზე წარმატებით იასპარეზოს?

- შემდგომ ეტაპზე, რომელიც კონტინენტურ შეჯიბრს გულისხმობს, კონკურსში მონაწილეობას Bocuse d'Or-ის უკვე კარგად გამოცდილი და წამყვანი ქვეყნები იღებენ მონაწილეობას. სწორედ ამიტომ, პირველ ეტაპზე ჩვენი მოლოდინები და მიზნები მეტწილად მიმართულია მათგან მაქსიმალური გამოცდილებისა და პრაქტიკის მიღებისაკენ. დროთა განმავლობაში, პრაქტიკასთან ერთად კი ვფიქრობ, რომ საქართველო ნამდვილად შეძლებს სერიოზული კონკურენცია გაუწიოს მსოფლიოს ნებისმიერ ქვეყანას.

იმის გათვალისწინებით, რომ მსგავსი ტიპის მასშტაბურ კონკურსში პირველად ვმონაწილეობთ, გვჭირდება ფინანსური მხარდაჭერაც, რათა ტრენერები ჩამოვიყვანოთ, რომლებიც შეძლებენ ჩვენი კონკურსანტები მოამზადონ და სხვადასხვა ტექნიკა შეასწავლონ. ჩვენს შეფ-მზარეულებს ნამდვილად აქვთ უნარი იმისათვის, რომ კერძი შემოქმედებითად მოამზადონ, უბრალოდ უფრო მეტი წვრთნა სჭირდებათ, ტრენერი სწორედ, რომ ამ მიზნის მისაღწევადაა აუცილებელი.

- 2 და 3 ნომბერს რას ნახავს Bocuse d’Or Georgia-ს ეროვნულ შესარჩევ ჩემპიონატზე მოსული აუდიტორია?

- პირველ ყოვლისა, აღვნიშნავ, რომ კონკურსზე დასწრება შეუძლია ნებისმიერ ადამიანს, და არა მხოლოდ გასტრონმიული სფეროს წარმომადგენლებს. იმის გათვალისწინებით, რომ Bocuse d’Or ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ჩემპიონატია მსოფლიოში, როგორც წესი, ნამდვილი სანახაობაა მაყურებლისთვის. გარდა ამისა, თითოეული ადამიანის მოსვლა ჩვენი ქვეყნის მხარდაჭერისა და ქართველი კონკურსანტების გამხნევების წინაპირობაცაა.

ორი დღის განმავლობაში 3 წევრისგან დაკომპლექტებული 8 გუნდი ერთმანეთს შეეჯიბრება, გამოვავლენთ პირველ, მეორე და მესამე ადგილას გამარჯვებულებს. საუკეთესო სამეული კი ევროპის კონტინენტურ ნახევარფინალზე გაემგზავრება.

2 და 3 ნოემბერს „Bocuse d’Or Georgia“-ს ეროვნულ შესარჩევ კონკურსზე დასასწრებად შეგიძლიათ შეიძინოთ ბილეთები ონლაინ რეჟიმში.

ქართველი მხატვარი, რომლის ნახატების ფოტო, ან ვიდეო გადაღება შეუძლებელია

ღვინის გრანდიოზულ ზეიმამდე სულ უფრო ნაკლები დრო რჩება

“ქართული ღვინის ფესტივალის” გენერალური სპონსორი კავკასიის საერთაშორისო უნივერსიტეტი გახდა