სამართალი
სამხედრო

21

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 02:01-ზე, მთვარე კუროში – შეიძლება იყოს ზედმეტი აურზაური და ენერგიის ფლანგვა ლაპარაკზე. მეტად დაისვენეთ. იყავით შერჩევითი კონტაქტებში. მოუსმინეთ მეგობრების რჩევებს. კოლეგებთან იყავით ნეიტრალური. მოერიდეთ პროვოკაციებსა და ცდუნებებს. გზებზე განსაკუთრებით ფრთხილად იყავით. მოერიდეთ მძიმე საკვების მიღებას. გამოირიცხეთ პარკოსნები, მარცვლეული და მცენარეული ზეთები. ნებადართულია კარტოფილი, თევზი და მწვანილი. დაიცავით მარხვა. არ არის რეკომენდებული სერიოზული გადაწყვეტილებების მიღება.
პოლიტიკა
საზოგადოება
მოზაიკა
მეცნიერება
სპორტი
კონფლიქტები
კულტურა/შოუბიზნესი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
იზრდება თუ არა ქართული ღვინის ხარისხი და რა გავლენას ახდენს ხარისხზე ექსპორტი
იზრდება თუ არა ქართული ღვინის ხარისხი და რა გავლენას ახდენს ხარისხზე ექსპორტი

თუკი თა­ნა­მედ­რო­ვე ქარ­თულ მეღ­ვი­ნე­ო­ბა­ში არ­სე­ბულ ტენ­დენ­ცი­ებს გა­დავ­ხე­დავთ, აღ­მო­ვა­ჩენთ, რომ 2015-2017 წლე­ბის მო­სავ­ლის ქარ­თუ­ლი ღვი­ნო­ე­ბი ხა­რის­ხი­თაც და ენო­ლო­გი­უ­რი ღირ­სე­ბე­ბი­თაც ბევ­რად უკე­თეს შთა­ბეჭ­დი­ლე­ბას ტო­ვებს, ვიდ­რე მა­გა­ლი­თად, 2009-2011 წლე­ბის მო­სავ­ლის ღვი­ნო­ე­ბი. გა­მო­ნაკ­ლი­სი შემ­თხვე­ვე­ბი, რა თქმა უნდა, ცალ­კე თე­მაა. ჩვენ ვსა­უბ­რობთ ტენ­დენ­ცი­ა­ზე, რაც ბოლო პე­რი­ოდ­ში ზო­გა­დად ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ხა­რის­ხის ზრდას უკავ­შირ­დე­ბა.

ღვი­ნის გლო­ბა­ლურ ბა­ზარ­ზე გას­ვლის შემ­დეგ, ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის დიდი კომ­პა­ნი­ე­ბი იძუ­ლე­ბუ­ლე­ბი გახ­დნენ, მო­ეხ­დი­ნათ სა­წარ­მო­ე­ბის ტექ­ნი­კუ­რი გა­და­ი­ა­რა­ღე­ბა, და­ე­ნერ­გათ ხა­რის­ხის მარ­თვი­სა თუ წარ­მო­ე­ბის სა­ერ­თა­შო­რი­სო სტან­დარ­ტე­ბი, მო­ეწ­ვი­ათ ენო­ლო­გე­ბი ევ­რო­პი­დან და და­ე­წყოთ კონ­კუ­რენ­ტუ­ნა­რი­ა­ნი პრო­დუქ­ცი­ის წარ­მო­ე­ბა. შე­სა­ბა­მი­სად, თა­ვის დრო­ზე რუ­სუ­ლი ბაზ­რის­თვის გან­კუთ­ვნი­ლი ია­ფ­ფა­სი­ა­ნი, ფალ­სი­ფი­ცი­რე­ბუ­ლი და ე. წ. ჩვე­უ­ლებ­რი­ვი ნა­ხევ­რა­დტ­კბი­ლი ღვი­ნო­ე­ბის ნაც­ვლად გა­მოჩ­ნდა ახა­ლი სტი­ლის, ჯან­სა­ღი და ხა­რის­ხი­ა­ნი ღვი­ნო­ე­ბი.

თუმ­ცა, ისიც უნდა ით­ქვას, რომ 2010 წლამ­დე ამ ღვი­ნო­ე­ბის უმე­ტე­სო­ბას მეტ­წი­ლად ერ­თმა­ნე­თის მსგავ­სი, სტან­დარ­ტუ­ლი გემო ჰქონ­და, თით­ქოს ყვე­ლა ერ­თმა და­ნად­გარ­მა ჩა­მო­ას­ხაო. 2012-2013 წლე­ბი­დან კი ბა­ზარ­ზე გა­მოჩ­ნდა ინ­დი­ვი­დუ­ა­ლუ­რი ღირ­სე­ბე­ბის მქო­ნე ქარ­თუ­ლი ღვი­ნო­ე­ბი, რო­მელ­თა ხა­სი­ათ­შიც უკვე არა მან­ქა­ნა-და­ნად­გა­რე­ბის, არა­მედ მეღ­ვი­ნე­ე­ბის ხელ­წე­რა ჩანს. ჩვენ ამ­ჯე­რად მხო­ლოდ დიდი კომ­პა­ნი­ე­ბის მიერ წარ­მო­ე­ბულ ღვი­ნო­ებ­ზე ვსა­უბ­რობთ. მცი­რე მარ­ნის ექ­სკლუ­ზი­უ­რი (ძი­რი­თა­დად ქვევ­რის) ღვი­ნო­ე­ბის ხა­რის­ხი სულ სხვა გან­სჯის თე­მაა. გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

sponsored by ContentRoom
დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ისტორიული გამარჯვება - საქართველოს ძიუდოისტთა ნაკრები მსოფლიო ჩემპიონია!
ავტორი:

იზრდება თუ არა ქართული ღვინის ხარისხი და რა გავლენას ახდენს ხარისხზე ექსპორტი

იზრდება თუ არა ქართული ღვინის ხარისხი და რა გავლენას ახდენს ხარისხზე ექსპორტი

თუკი თანამედროვე ქართულ მეღვინეობაში არსებულ ტენდენციებს გადავხედავთ, აღმოვაჩენთ, რომ 2015-2017 წლების მოსავლის ქართული ღვინოები ხარისხითაც და ენოლოგიური ღირსებებითაც ბევრად უკეთეს შთაბეჭდილებას ტოვებს, ვიდრე მაგალითად, 2009-2011 წლების მოსავლის ღვინოები. გამონაკლისი შემთხვევები, რა თქმა უნდა, ცალკე თემაა. ჩვენ ვსაუბრობთ ტენდენციაზე, რაც ბოლო პერიოდში ზოგადად ქართული ღვინის ხარისხის ზრდას უკავშირდება.

ღვინის გლობალურ ბაზარზე გასვლის შემდეგ, ქართული ღვინის დიდი კომპანიები იძულებულები გახდნენ, მოეხდინათ საწარმოების ტექნიკური გადაიარაღება, დაენერგათ ხარისხის მართვისა თუ წარმოების საერთაშორისო სტანდარტები, მოეწვიათ ენოლოგები ევროპიდან და დაეწყოთ კონკურენტუნარიანი პროდუქციის წარმოება. შესაბამისად, თავის დროზე რუსული ბაზრისთვის განკუთვნილი იაფფასიანი, ფალსიფიცირებული და ე. წ. ჩვეულებრივი ნახევრადტკბილი ღვინოების ნაცვლად გამოჩნდა ახალი სტილის, ჯანსაღი და ხარისხიანი ღვინოები.

თუმცა, ისიც უნდა ითქვას, რომ 2010 წლამდე ამ ღვინოების უმეტესობას მეტწილად ერთმანეთის მსგავსი, სტანდარტული გემო ჰქონდა, თითქოს ყველა ერთმა დანადგარმა ჩამოასხაო. 2012-2013 წლებიდან კი ბაზარზე გამოჩნდა ინდივიდუალური ღირსებების მქონე ქართული ღვინოები, რომელთა ხასიათშიც უკვე არა მანქანა-დანადგარების, არამედ მეღვინეების ხელწერა ჩანს. ჩვენ ამჯერად მხოლოდ დიდი კომპანიების მიერ წარმოებულ ღვინოებზე ვსაუბრობთ. მცირე მარნის ექსკლუზიური (ძირითადად ქვევრის) ღვინოების ხარისხი სულ სხვა განსჯის თემაა. განაგრძეთ კითხვა

აზერბაიჯანის ტურიზმის საბჭო თბილისში ვიზიტორთა ცენტრ „Azerbaijan.Travel”-ს ხსნის

“დანკინში“ WOLT – ით შეკვეთისას Pickup სერვისი დაიწყო

როგორ მზადდება სახის მოვლის საშუალებები ლოკოკინისგან და რა განსაკუთრებულ თვისებებს შეიცავს ისინი