პოლიტიკა
კონფლიქტები
საზოგადოება

30

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეორე დღე დაიწყება 07:11-ზე, მთვარე ვერძშია კარგი დღეა ნებისმიერი საქმის დასაწყებად; ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად; ვაჭრობისთვის. არ იკამათოთ, გადადეთ სასამართლო საქმეები. კარგ დღეა შემოქმედებითი და სამეცნიერო საქმეებისთვის. სწავლისთვის და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან შეხვედრა სიკეთეს არ მოგიტანთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. თამამად გაემგზავრეთ სამოგზაუროდ, მივლინებაში. სხვა დღისთვის გადადეთ ნიშნობა და ქორწინება. შეამცირეთ ალკოჰოლისა და სასმლის დოზა. მოერიდეთ ყოველგვარ ოპერაციასა და პროცედურას: თვალებზე, პირის ღრუში, ყურებზე; აგრეთვე დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
კულტურა/შოუბიზნესი
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
ქვევრის ჰიგიენა და სარეცხი საშუალებები - რომელ იარაღებს იყენებენ საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში
ქვევრის ჰიგიენა და სარეცხი საშუალებები - რომელ იარაღებს იყენებენ საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში

ქვევ­რის რე­ცხვა­სა და ზო­გა­დად მარ­ნის ჰი­გი­ე­ნას, შე­იძ­ლე­ბა ით­ქვას, რომ ღვი­ნის ქარ­თუ­ლად და­ყე­ნე­ბის საქ­მე­ში უმ­თავ­რე­სი ად­გი­ლი უჭი­რავს. ყუ­რძნის ხა­რის­ხი­დან და­წყე­ბუ­ლი, მისი გა­და­მუ­შა­ვე­ბით დამ­თავ­რე­ბუ­ლი, ყო­ვე­ლი ეტა­პი სა­ბო­ლოო პრო­დუქ­ტის - ხა­რის­ხი­ა­ნი ღვი­ნის მი­სა­ღე­ბად თა­ვის როლს ას­რუ­ლებს, მაგ­რამ თუკი ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბის რო­მე­ლი­მე ეტაპ­ზე დაშ­ვე­ბუ­ლი მცი­რე­დი შეც­დო­მის გა­მოს­წო­რე­ბა ხში­რად შე­იძ­ლე­ბა, ქვევ­რის არა­სა­თა­ნა­დო რე­ცხვა-ჰი­გი­ე­ნას ნამ­დვი­ლად მივ­ყა­ვართ გა­მო­უს­წო­რე­ბელ შე­დე­გამ­დე.

ქვევრში ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბის საქ­მის­თვის ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე რთუ­ლი პრო­ცე­სი ქვევ­რის რე­ცხვაა, რა­საც აუ­ცი­ლებ­ლად ესა­ჭი­რო­ე­ბა ძალ­ზე გა­მოც­დი­ლი ხელი. რა თქმა უნდა, ისეთ მნიშ­ვნე­ლო­ვან პრო­ცეს­ში, რო­გო­რიც ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბაა, არაპრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი თით­ქმის არ მო­ნა­წი­ლე­ობს, მაგ­რამ ზო­გი­ერთ ეტაპ­ზე და­საშ­ვე­ბია შე­და­რე­ბით გა­მო­უც­დე­ლი ადა­მი­ა­ნე­ბის ჩა­რე­ვა, რაც, ქვევ­რის რე­ცხვის შემ­თხვე­ვა­ში, სრუ­ლი­ად უნდა გა­მო­ი­რი­ცხოს.

ქარ­თულ ენა­ში გვხვდე­ბა ტერ­მი­ნი "ქვევ­რის მრე­ცხა­ვი", რაც გვა­ფიქ­რე­ბი­ნებს, რომ ამ ოპე­რა­ცი­ას პრო­ფე­სი­ო­ნა­ლი ადა­მი­ა­ნი ახორ­ცი­ე­ლებ­და. აღ­ნიშ­ნუ­ლი ტერ­მი­ნი­დან გა­მომ­დი­ნა­რე, ცხა­დი ხდე­ბა, რომ მისი სა­ხით საქ­მე გვაქვს ადა­მი­ა­ნის ერთ-ერთ პრო­ფე­სი­ას­თან. ყუ­რადსა­ღე­ბია ერთი მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნი მო­მენ­ტიც, კერ­ძოდ, ქარ­თულ ენა­ში მეღ­ვი­ნე­ო­ბას­თან და­კავ­ში­რე­ბულ მრა­ვალ ტერ­მინ­თან ერ­თად ბევრ იმგვარ სი­ტყვა­სა და ტერ­მინ­საც შევ­ხვდე­ბით, რომ­ლი­თაც არა­სა­თა­ნა­დოდ გა­რე­ცხილ ქვევრში და­ყე­ნე­ბუ­ლი ღვი­ნის გე­მოს და­მა­ხა­სი­ა­თე­ბე­ლი ნიშ­ნე­ბია გად­მო­ცე­მუ­ლი. მა­გა­ლი­თად: "ხე­ლი­ა­ნი ღვი­ნო"; "ღვი­ნოს ხელი აქვს"; "ჭუ­რის გემო დაჰ­კრავს"; "ქვევ­რის გემო" თუ სხვ.

სა­ქარ­თვე­ლო­ში ქვევ­რის გა­სა­რე­ცხ სა­შუ­ა­ლე­ბად მარ­ნის ბევ­რი ია­რა­ღი გა­მო­ი­ყე­ნე­ბო­და და გა­მო­ი­ყე­ნე­ბა ამ­ჟა­მა­დაც.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

ქვევრის ჰიგიენა და სარეცხი საშუალებები - რომელ იარაღებს იყენებენ საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში

ქვევრის ჰიგიენა და სარეცხი საშუალებები - რომელ იარაღებს იყენებენ საქართველოს სხვადასხვა კუთხეში

ქვევრის რეცხვასა და ზოგადად მარნის ჰიგიენას, შეიძლება ითქვას, რომ ღვინის ქართულად დაყენების საქმეში უმთავრესი ადგილი უჭირავს. ყურძნის ხარისხიდან დაწყებული, მისი გადამუშავებით დამთავრებული, ყოველი ეტაპი საბოლოო პროდუქტის - ხარისხიანი ღვინის მისაღებად თავის როლს ასრულებს, მაგრამ თუკი ღვინის დაყენების რომელიმე ეტაპზე დაშვებული მცირედი შეცდომის გამოსწორება ხშირად შეიძლება, ქვევრის არასათანადო რეცხვა-ჰიგიენას ნამდვილად მივყავართ გამოუსწორებელ შედეგამდე.

ქვევრში ღვინის დაყენების საქმისთვის ერთ-ერთი ყველაზე რთული პროცესი ქვევრის რეცხვაა, რასაც აუცილებლად ესაჭიროება ძალზე გამოცდილი ხელი. რა თქმა უნდა, ისეთ მნიშვნელოვან პროცესში, როგორიც ღვინის დაყენებაა, არაპროფესიონალი თითქმის არ მონაწილეობს, მაგრამ ზოგიერთ ეტაპზე დასაშვებია შედარებით გამოუცდელი ადამიანების ჩარევა, რაც, ქვევრის რეცხვის შემთხვევაში, სრულიად უნდა გამოირიცხოს.

ქართულ ენაში გვხვდება ტერმინი „ქვევრის მრეცხავი“, რაც გვაფიქრებინებს, რომ ამ ოპერაციას პროფესიონალი ადამიანი ახორციელებდა. აღნიშნული ტერმინიდან გამომდინარე, ცხადი ხდება, რომ მისი სახით საქმე გვაქვს ადამიანის ერთ-ერთ პროფესიასთან. ყურადსაღებია ერთი მნიშვნელოვანი მომენტიც, კერძოდ, ქართულ ენაში მეღვინეობასთან დაკავშირებულ მრავალ ტერმინთან ერთად ბევრ იმგვარ სიტყვასა და ტერმინსაც შევხვდებით, რომლითაც არასათანადოდ გარეცხილ ქვევრში დაყენებული ღვინის გემოს დამახასიათებელი ნიშნებია გადმოცემული. მაგალითად: „ხელიანი ღვინო“; „ღვინოს ხელი აქვს“; „ჭურის გემო დაჰკრავს“; „ქვევრის გემო“ თუ სხვ.

საქართველოში ქვევრის გასარეცხ საშუალებად მარნის ბევრი იარაღი გამოიყენებოდა და გამოიყენება ამჟამადაც.

განაგრძეთ კითხვა

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს