ღვინის სპეციალისტებისა და მედიკოსების აზრით, წითელი ღვინო კარგია წყლულის დროს. მასში შემავალი მთრიმლავი ნივთიერებები ხელს უწყობს წყლულის სწრაფად შეხორცებას. წითელი მშრალი ღვინის მოხმარებას შეუძლია სმენის დაკარგვის თავიდან აცილება. წითელი ღვინო იცავს კბილების ემალს, მასში შემავალი პროანტოციანიდების შემცვლელობის გამო, ბაქტერიები (მათ შორის, სტრეპტოკოკები) კბილებზე ვერ ჩერდებიან. ამიტომ წითელი ღვინის რეგულარულად მომხმარებლებს ნაკლებად ემართებათ კარიესი. წითელი ღვინის მცირე რაოდენობა ამცირებს თირკმელებში ქვების წარმოქმნის რისკს და გააჩნია ტკბილი დაგაზული სასმელების საწინააღმდეგო ეფექტი, რომლებიც იწვევს თირკმელებში ქვების დაგროვებას.