გაიცანით პირველი ქართველი, რომელმაც ქვევრში ვისკი გამოხადა

გაიცანით პირველი ქართველი, რომელმაც ქვევრში ვისკი გამოხადა

ვისკი ადრეც უყვარდა, განსაკუთრებით შოტლანდიური ვისკი, თუმცა­, მოსწონდა ირლანდიური, ამერიკული და წარმოიდ­გინეთ, იაპონურიც. "ყველა ვისკი კარგია, რომელიც პატიოსნად არის დაყენებული და მწარმოებლის სულია ჩადებული",­ - გვეუბნება ალექსანდრე კვერნაძე, პირველი ქართველი, რომელმაც ქვევრში ქართული ვისკი გამოხადა.

- პროფესიით ფიზიკოსს, თეთრიწყაროს რაიონის სოფელ ალექსეევკაში აგარაკი გაქვთ და მეურნეობას მისდევთ. თბილისელი­ კაცი როგორ აღმოჩნდით იქ?

- დღეს თბილისი დრამა­ტულად განსხვავდება იმ ქალაქისგან, რომელიც მიყვარდა­ და მთელი ცხოვრება იქ გავატარე.

გადავწყვიტე, აქაურობას გავცლოდი. მოგეხსენებათ, ყველა ქართველში ჩადებულია ღვინის­ სიყვარული. ღვინის დაყენების ტრადიცია ჩვენს ოჯახშიც იყო და მეც ბავშვობაში მამაჩემს ვეხმარებოდი.

კურიოზია, რომ ღვინოს ტიპური­ ქალაქური სახლის XI სართულზე ვაყენებდით.

გადავწყვიტე, ჩვენს აგარაკზე, ალექსეევკაში მომეწყო მარანი და მეღვინეობა მესამე პროფესიად გამეხადა, იქ დავფუძნებულიყავი და მეუღლესთან ერთად მეურნეობას გავძღოლოდი. დღეს ჩვენი აგარაკი უკვე ტური­სტული ობიექტია. ვცდილობთ, ვუმასპინძლოთ ღვინ­ი­თა­ და აგროტურიზმით დაინტერესებულ ადამიანებს, გავაცნოთ ქვემო ქართლის, ალგეთის ეროვნული პარკის ბუნება და ისტორიულ-კულტურული ძეგლები, მაღ­ალმთიან რეგიონში ღვინის დაყენების სპეციფიკა და ჩვენი ექსკლუზივი - ქვევრში გამოხდილი დისტილატისგან დაყენებული ვისკი.

განაგრძეთ კითხვა

+ფოტოები

"ტრენდია მსოფლიოში, ცდილობენ, რომ მსგავსება იყოს ნატურალურ ნაძვის ხეებთან" - კალაძე დედაქალაქის მთავარ ნაძვის ხეზე

დედაქალაქის მთავარი ნაძვის ხე საზეიმოდ აინთო (ფოტო)

ტელეკომპანიების "რუსთავი2"-ის, "ტვ პირველის" და "კავკასიის" ანგარიშებს ინკასო დაედო