Faceამბები
საზოგადოება

26

მაისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

ორშაბათი, მთვარის ოცდამეცხრე დღე დაიწყება 03:56-ზე, მთვარე 21:22-დან ტყუპში იქნება – საკმაოდ რთული დღეა. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფინანსურ ოპერაციებს, ყოველგვარ ვაჭრობასა და სასამართლო საქმეს. სხვა დღისთვის გადადეთ უფროსთან შეხვედრა და საქმეებზე საუბარს. არ გირჩევთ მგზავრობას, საქმეების გარჩევას. მეტად დაისვენეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში. ამ დღეს ქორწინება დაუშვებელია. განქორწინების მიზეზი ერთ-ერთი მეუღლის ღალატი ან ტყუილი გახდება. სასურველია ამ დღეს დაიცვათ მარხვა. ნებადართულია რძის პროდუქტები. ხორცი არა. ძილის წინ მიიღეთ გამწმენდი შხაპი. ნაკლები დრო გაატარეთ უჰაერო ოთახში, მოერიდეთ ე.წ. მოწევის ადგილებს. გაანიავეთ ოთახი. შეამცირეთ დატვირთვა ხელებსა და მხრებზე.
პოლიტიკა
მსოფლიო
სამხედრო
სპორტი
კულტურა/შოუბიზნესი
მოზაიკა
მეცნიერება
წიგნები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ უნდა განასხვავოთ სახლის პირობებში ხარისხიანია თუ არა ნაყინი
როგორ უნდა განასხვავოთ სახლის პირობებში ხარისხიანია თუ არა ნაყინი

ზა­ფხუ­ლის მოს­ვლა გან­სა­კუთ­რე­ბით ბავ­შვებს უყ­ვართ, რად­გან წლის ამ სე­ზონ­ზეა მათ­თვის ნე­ბა­დარ­თუ­ლი ყვე­ლა­ზე გემ­რი­ე­ლი დე­სერ­ტის, ნა­ყი­ნის მირ­თმე­ვა. არის თუ არა პირ­და­პირ კავ­შირ­ში ნა­ყი­ნის მირ­თმე­ვა ან­გი­ნას­თან და ზო­გა­დად რა რა­ო­დე­ნო­ბი­თაა ამ უგემ­რი­ე­ლე­სი პრო­დუქ­ტის ჭამა და­საშ­ვე­ბი? რა შემ­თხვე­ვა­შია ნა­ყი­ნი სა­სარ­გებ­ლო და რა შემ­თხვე­ვა­ში შე­იძ­ლე­ბა აღ­მოჩ­ნდეს ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის მავ­ნე­ბე­ლი?

გა­და­ცე­მა "არ­ცოდ­ნა აკ­რძა­ლუ­ლია" გას­წავ­ლით, რო­გორ მიხ­ვდეთ, ხა­რის­ხი­ა­ნია თუ არა ნა­ყი­ნი, რო­მელ­საც ყი­დუ­ლობთ.

რა შე­იძ­ლე­ბა შე­დი­ო­დეს უხა­რის­ხო ნა­ყი­ნის შე­მად­გენ­ლო­ბა­ში?!

და­ბა­ლი ხა­რის­ხის ნა­ყი­ნი ძი­რი­თა­დად მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბის­გან მზად­დე­ბა, ცხო­ვე­ლუ­რი რძის მა­გივ­რად მას­ში პალ­მი­სა და ქო­ქო­სის რძეა, რო­მე­ლიც ერთი შე­ხედ­ვით საფრ­თხეს არ წარ­მო­ად­გენს ჯან­მრთე­ლო­ბის­თვის, თუმ­ცა იმის­თვის, რომ მცე­ნა­რე­უ­ლი, თხე­ვა­დი ცხი­მე­ბი გამ­ყარ­დეს, სპე­ცი­ა­ლურ პრო­ცესს გა­დის, რომ­ლის შდე­გა­დაც ტრან­სცხი­მე­ბი წარ­მო­იქ­მნე­ბა.

და­აკ­ვირ­დით ეტი­კეტს და წა­ი­კი­თხეთ, თუ ნა­ყი­ნის შე­მად­გენ­ლო­ბა­ში მხო­ლოდ ცხო­ვე­ლუ­რი წარ­მო­შო­ბის ცხი­მე­ბია, მას­ში ვერ იქ­ნე­ბა ტრან­სცხი­მე­ბი, ანუ ასე­თი პრო­დუქ­ტი ხა­რის­ხი­ა­ნია.

ქარ­თუ­ლი კა­ნონ­მდებ­ლო­ბა მწარ­მო­ე­ბელს არ ავალ­დე­ბუ­ლებს პრო­დუქ­ტში მი­უ­თი­თოს ტრან­სცხი­მე­ბის შემ­ცვე­ლო­ბა, თუმ­ცა ცხო­ვე­ლუ­რი ცხი­მე­ბის­გა­ნაა დამ­ზა­დე­ბუ­ლი პრო­დუქ­ტი, თუ მცე­ნა­რე­უ­ლის­გან, ამის ვალ­დე­ბუ­ლე­ბა მწარ­მო­ე­ბელს აქვს. მი­უ­ხე­და­ვად ამი­სა, არა­კე­თილ­სინ­დი­სი­ერ­მა მე­წარ­მე­ებ­მა შე­საძ­ლე­ბე­ლია მო­ი­ტყუ­ონ და მცე­ნა­რე­უ­ლი ნა­ყი­ნი, რძის­გან დამ­ზა­დე­ბულ პრო­დუქ­ტად გა­ა­სა­ღონ.

  • ფალ­სი­ფი­კა­ცი­ის გა­მო­სავ­ლე­ნად შე­ი­ძი­ნეთ ნა­ყი­ნი და და­დეთ ის ოთა­ხის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე. კარ­გი ნა­ყი­ნი არ გალღვე­ბა მალე, ის ლღვო­ბას 10 წუ­თის შემ­დეგ და­ი­წყებს.
  • და­აკ­ვირ­დით დნო­ბის პრო­ცეს­საც: თუ ნა­ყი­ნი გად­ნო­ბის შემ­დეგ არა­ერ­თგვა­რო­ვა­ნი გახ­და და წყა­ლი ცალ­კე გა­მო­ი­ყო, დიდი ალ­ბა­თო­ბით ის მცე­ნა­რე­უ­ლი ცხი­მე­ბის­გა­ნაა დამ­ზა­დე­ბუ­ლი.
  • შო­კო­ლა­დის გარ­სი­ა­ნი ნა­ყი­ნი გან­სა­კუთ­რე­ბით უყ­ვართ ბავ­შვებს, ასე­თი ნა­ყი­ნის ყიდ­ვი­სას მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია, არა მხო­ლოდ შიგ­თავ­სის ხა­რის­ხი, არა­მედ გარ­სი­საც. ად­ვი­ლი და­სად­გე­ნია, იმის გა­მოვ­ლე­ნა, არის თუ არა შო­კო­ლა­დის გარ­სიც დამ­ზა­დე­ბუ­ლი პალ­მის ცხი­მის­გან, რად­გან პალ­მის და ქო­ქო­სის ცხი­მე­ბი 40 გრა­დუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე იწყებს დნო­ბას, ნა­ტუ­რა­ლუ­რი კა­კა­ოს ცხი­მი კი 36 გრა­დუს­ზე.
ნა­ხეთ ვი­დეო: რო­გორ გა­ვარ­ჩი­ოთ კარ­გი ნა­ყი­ნი უხა­რის­ხოს­გან - ექ­სპე­რი­მენ­ტი და რჩე­ვე­ბი

სა­სარ­გებ­ლო თვალ­საზ­რი­სით მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია ნა­ყი­ნის ფე­რის გათ­ვა­ლის­წი­ნე­ბაც. თუ თქვენ ვა­ნი­ლის ნა­ყი­ნი გიყ­ვართ, არა­ვი­თარ შემ­თხვე­ვა­ში არ შე­ი­ძი­ნოთ ქათ­ქა­თა თეთ­რი ფე­რის, რად­გან ნა­ტუ­რა­ლუ­რი ნა­ყი­ნი, რძის­ფე­რი უნდა იყოს. ასე­ვე ყუ­რა­დღე­ბა მი­აქ­ცი­ეთ ხი­ლის­გან დამ­ზა­დე­ბულ ნა­ყინს, არა­ვი­თარ შემ­თხვე­ვა­ში ხი­ლის ნა­ყი­ნი არ უნდა იყოს მკვეთ­რი ფერი, არ­ჩე­ვა­ნი ღია, ბაცი ფე­რის ნა­ყი­ნებ­ზე შე­ა­ჩე­რეთ, რად­გან სიმ­კვეთ­რე, პრო­დუქ­ტში სა­ღე­ბა­ვის არ­სე­ბო­ბა­ზე მე­ტყვე­ლებს.

მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია ნა­ყი­ნის შე­ნახ­ვის პი­რო­ბე­ბიც, მა­ღა­ზი­ა­ში ის უნდა ინა­ხე­ბო­დეს -18 გრა­დუს ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე, წი­ნა­აღ­მდეგ შემ­თხვე­ვა­ში შე­საძ­ლე­ბე­ლია გა­ფუჭ­დეს. ამი­ტომ კარ­გად და­აკ­ვირ­დით ნა­ყინს, მას არ უნდა ქონ­დეს ფორ­მა და­კარ­გუ­ლი, რად­გან ფორ­მა და­კარ­გუ­ლი ნა­ყი­ნი, მის არას­წო­რად შე­ნახ­ვის პი­რო­ბებ­ზე მე­ტყვე­ლებს.

იხი­ლეთ ვრცლად: "არ­ცოდ­ნა აკ­რძა­ლუ­ლია" - ყვე­ლა­ფე­რი ნა­ყი­ნის შე­სა­ხებ

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ჩრდილოეთ კორეის ახალმა სამხედრო ხომალდმა კატასტროფა განიცადა

როგორ უნდა განასხვავოთ სახლის პირობებში ხარისხიანია თუ არა ნაყინი

როგორ უნდა განასხვავოთ სახლის პირობებში ხარისხიანია თუ არა ნაყინი

ზაფხულის მოსვლა განსაკუთრებით ბავშვებს უყვართ, რადგან წლის ამ სეზონზეა მათთვის ნებადართული ყველაზე გემრიელი დესერტის, ნაყინის მირთმევა. არის თუ არა პირდაპირ კავშირში ნაყინის მირთმევა ანგინასთან და ზოგადად რა რაოდენობითაა ამ უგემრიელესი პროდუქტის ჭამა დასაშვები? რა შემთხვევაშია ნაყინი სასარგებლო და რა შემთხვევაში შეიძლება აღმოჩნდეს ჯანმრთელობისთვის მავნებელი?

გადაცემა "არცოდნა აკრძალულია" გასწავლით, როგორ მიხვდეთ, ხარისხიანია თუ არა ნაყინი, რომელსაც ყიდულობთ.

რა შეიძლება შედიოდეს უხარისხო ნაყინის შემადგენლობაში?!

დაბალი ხარისხის ნაყინი ძირითადად მცენარეული ცხიმებისგან მზადდება, ცხოველური რძის მაგივრად მასში პალმისა და ქოქოსის რძეა, რომელიც ერთი შეხედვით საფრთხეს არ წარმოადგენს ჯანმრთელობისთვის, თუმცა იმისთვის, რომ მცენარეული, თხევადი ცხიმები გამყარდეს, სპეციალურ პროცესს გადის, რომლის შდეგადაც ტრანსცხიმები წარმოიქმნება.

დააკვირდით ეტიკეტს და წაიკითხეთ, თუ ნაყინის შემადგენლობაში მხოლოდ ცხოველური წარმოშობის ცხიმებია, მასში ვერ იქნება ტრანსცხიმები, ანუ ასეთი პროდუქტი ხარისხიანია.

ქართული კანონმდებლობა მწარმოებელს არ ავალდებულებს პროდუქტში მიუთითოს ტრანსცხიმების შემცველობა, თუმცა ცხოველური ცხიმებისგანაა დამზადებული პროდუქტი, თუ მცენარეულისგან, ამის ვალდებულება მწარმოებელს აქვს. მიუხედავად ამისა, არაკეთილსინდისიერმა მეწარმეებმა შესაძლებელია მოიტყუონ და მცენარეული ნაყინი, რძისგან დამზადებულ პროდუქტად გაასაღონ.

  • ფალსიფიკაციის გამოსავლენად შეიძინეთ ნაყინი და დადეთ ის ოთახის ტემპერატურაზე. კარგი ნაყინი არ გალღვება მალე, ის ლღვობას 10 წუთის შემდეგ დაიწყებს.
  • დააკვირდით დნობის პროცესსაც: თუ ნაყინი გადნობის შემდეგ არაერთგვაროვანი გახდა და წყალი ცალკე გამოიყო, დიდი ალბათობით ის მცენარეული ცხიმებისგანაა დამზადებული.
  • შოკოლადის გარსიანი ნაყინი განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს, ასეთი ნაყინის ყიდვისას მნიშვნელოვანია, არა მხოლოდ შიგთავსის ხარისხი, არამედ გარსისაც. ადვილი დასადგენია, იმის გამოვლენა, არის თუ არა შოკოლადის გარსიც დამზადებული პალმის ცხიმისგან, რადგან პალმის და ქოქოსის ცხიმები 40 გრადუს ტემპერატურაზე იწყებს დნობას, ნატურალური კაკაოს ცხიმი კი 36 გრადუსზე.
ნახეთ ვიდეო: როგორ გავარჩიოთ კარგი ნაყინი უხარისხოსგან - ექსპერიმენტი და რჩევები

სასარგებლო თვალსაზრისით მნიშვნელოვანია ნაყინის ფერის გათვალისწინებაც. თუ თქვენ ვანილის ნაყინი გიყვართ, არავითარ შემთხვევაში არ შეიძინოთ ქათქათა თეთრი ფერის, რადგან ნატურალური ნაყინი, რძისფერი უნდა იყოს. ასევე ყურადღება მიაქციეთ ხილისგან დამზადებულ ნაყინს, არავითარ შემთხვევაში ხილის ნაყინი არ უნდა იყოს მკვეთრი ფერი, არჩევანი ღია, ბაცი ფერის ნაყინებზე შეაჩერეთ, რადგან სიმკვეთრე, პროდუქტში საღებავის არსებობაზე მეტყველებს.

მნიშვნელოვანია ნაყინის შენახვის პირობებიც, მაღაზიაში ის უნდა ინახებოდეს -18 გრადუს ტემპერატურაზე, წინააღმდეგ შემთხვევაში შესაძლებელია გაფუჭდეს. ამიტომ კარგად დააკვირდით ნაყინს, მას არ უნდა ქონდეს ფორმა დაკარგული, რადგან ფორმა დაკარგული ნაყინი, მის არასწორად შენახვის პირობებზე მეტყველებს.

იხილეთ ვრცლად: "არცოდნა აკრძალულია" - ყველაფერი ნაყინის შესახებ

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს