საზოგადოება
პოლიტიკა
კონფლიქტები

30

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეორე დღე დაიწყება 07:11-ზე, მთვარე ვერძშია კარგი დღეა ნებისმიერი საქმის დასაწყებად; ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად; ვაჭრობისთვის. არ იკამათოთ, გადადეთ სასამართლო საქმეები. კარგ დღეა შემოქმედებითი და სამეცნიერო საქმეებისთვის. სწავლისთვის და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან შეხვედრა სიკეთეს არ მოგიტანთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. თამამად გაემგზავრეთ სამოგზაუროდ, მივლინებაში. სხვა დღისთვის გადადეთ ნიშნობა და ქორწინება. შეამცირეთ ალკოჰოლისა და სასმლის დოზა. მოერიდეთ ყოველგვარ ოპერაციასა და პროცედურას: თვალებზე, პირის ღრუში, ყურებზე; აგრეთვე დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
კულტურა/შოუბიზნესი
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რატომ არის საჭირო საღვინე ქვევრების 900 გრადუს ტემპერატურაზე გამოწვა და რატომ სანთლავენ თიხის ჭურჭელს
რატომ არის საჭირო საღვინე ქვევრების 900 გრადუს ტემპერატურაზე გამოწვა და რატომ სანთლავენ თიხის ჭურჭელს

სა­ქარ­თვე­ლო­ში ქვევ­რე­ბის წარ­მო­ე­ბა სა­თა­ვეს მრა­ვა­ლი სა­უ­კუ­ნის წინ იღებს. ქვევ­რი იმ­დე­ნად დახ­ვე­წი­ლი და უნი­კა­ლუ­რი ჭურ­ჭე­ლია, რომ მან დღემ­დე თით­ქმის უც­ვლე­ლად მო­აღ­წია. ნი­შან­დობ­ლი­ვია, რომ მექ­ვევ­რე­ო­ბას და ქვევ­რებ­ში ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბას, თუ შე­ნახ­ვას სა­ქარ­თვე­ლოს გარ­და, მსოფ­ლი­ო­ში ვე­ღარ­სად შეხ­ვდე­ბით.

ქვევ­რი, ღვი­ნის შე­სა­ნა­ხი სხვა ჭურ­ჭლი­სა­გან ბევ­რი და­დე­ბი­თი თვი­სე­ბით გა­მო­ირ­ჩე­ვა. მისი მთა­ვა­რი სი­კე­თე უც­ვლე­ლი ტემ­პე­რა­ტუ­რაა, რაც ძალ­ზედ მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია ღვი­ნის შე­ნახ­ვის, გან­სა­კუთ­რე­ბით კი დუ­ღი­ლის პრო­ცეს­ში. ის არა­მარ­ტო და­სა­დუ­ღე­ბე­ლი და და­სა­ვარ­გე­ბე­ლი, არა­მედ ღვი­ნის და­საძ­ვე­ლე­ბე­ლი ჭურ­ჭე­ლიც იყო. ზო­გი­ერთ შემ­თხვე­ვა­ში, მას­ში ღვი­ნო 20-30 წლის გან­მავ­ლო­ბა­შიც კი ჩერ­დე­ბო­და.

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

რატომ არის საჭირო საღვინე ქვევრების 900 გრადუს ტემპერატურაზე გამოწვა და რატომ სანთლავენ თიხის ჭურჭელს

რატომ არის საჭირო საღვინე ქვევრების 900 გრადუს ტემპერატურაზე გამოწვა და რატომ სანთლავენ თიხის ჭურჭელს

საქართველოში ქვევრების წარმოება სათავეს მრავალი საუკუნის წინ იღებს. ქვევრი იმდენად დახვეწილი და უნიკალური ჭურჭელია, რომ მან დღემდე თითქმის უცვლელად მოაღწია. ნიშანდობლივია, რომ მექვევრეობას და ქვევრებში ღვინის დაყენებას, თუ შენახვას საქართველოს გარდა, მსოფლიოში ვეღარსად შეხვდებით.

ქვევრი, ღვინის შესანახი სხვა ჭურჭლისაგან ბევრი დადებითი თვისებით გამოირჩევა. მისი მთავარი სიკეთე უცვლელი ტემპერატურაა, რაც ძალზედ მნიშვნელოვანია ღვინის შენახვის, განსაკუთრებით კი დუღილის პროცესში. ის არამარტო დასადუღებელი და დასავარგებელი, არამედ ღვინის დასაძველებელი ჭურჭელიც იყო. ზოგიერთ შემთხვევაში, მასში ღვინო 20-30 წლის განმავლობაშიც კი ჩერდებოდა.

განაგრძეთ კითხვა

დაპირისპირება თბილისის ცენტრში - რამდენიმე მამაკაცი ფიზიკურად გაუსწორდა

"სათამაშო ბიზნესი "ქართულ ოცნებაში" ე.წ. შავ სალაროს ავსებს" - ვინ მფარველობს ონლაინკაზინოებს?

პოლიციელებმა 35 წლის მამაკაცის გატაცებაში ფული აიღეს? - რა ახალ დეტალებს ამჟღავნებს "კურიერი" რუსთავში მომხდარი მკვლელობის შესახებ