ახალი ტექნოლოგიების დანერგვით შესაძლებელი გახდა, ღვინოს ჰქონდეს გამორჩეული ხილის არომატი და მიმზიდველი ფერი. თუმცა, ეს ყველაფერი ხდება ყურძნის წვენიდან სასარგებლო ნივთიერებების გამოცლისა და ღვინის ზედმეტი რაფინირების ხარჯზე, რაც შემდგომში ღვინის სიცოცხლისუნარიანობის შემცირებას იწვევს. ასეთი ღვინო სხვადასხვა დაავადების მიმართ არამდგრადია.
მეღვინეები ერთმანეთისგან განასხვავებენ ღვინის ზადსა და დაავადებას. ღვინის ზადი, ეს არის უხარისხო ყურძნის მოსავლით, ან არაპროფესიონალი მეღვინის ფაქტორით გამოწვეული ღვინის ნაკლი. ხოლო დაავადება, ღვინოში შეჭრილი მიკრობიოლოგიური ინფექციაა, რასაც თავის მხრივ, სხვადასხვა გამომწვევი მიზეზი აქვს, მათ შორის - მეღვინის დაუდევრობა და არაპროფესიონალიზმი.