ყველა დიასახლისს ჰქონია შემთხვევა, როდესაც შეუხედავს მაცივარში და დაუნახავს, რომ პროდუქტი გაფუჭებულია ან გაფუჭების ზღვარზეა. იმისათვის, რომ თავიდან აიცილოთ მსგავსი შემთხვევები და აღარ მოგიწიოთ ხილისა და ბოსტნეულის დროზე ადრე გადაყრა, გაითვალისწინეთ ჩვენი რჩევები.
როგორ შევინახოთ პროდუქტი მაცივარში
1. ბულგარული წიწაკა
გამოცდილმა მზარეულებმა კარგად იციან, რომ ბულგარულ წიწაკას განსაკუთრებული მოფრთხილება სჭირდება, თითოეული წიწაკა ქაღალდში უნდა გაახვიოთ და ისე უნდა მოათავსოთ მაცივარში
2. მარწყვი
მარწყვის შენახვის დროს, რა თქმა უნდა, თითოეულ კენკრას ქაღალდში ვერ გაახვევთ, ამ პროდუქტის შესანახად საკმარისია ჭურჭლის ძირში, რომელშიც კენკრას მოათავსებთ, ჩააფინოთ ქაღალდის ხელსახოცი.
3. ბადრიჯანი
ბადრიჯანი ძალიან მგრძნობიარეა სინათლის და ტემპერატურის მიმართ. მოათავსეთ ის მაცივარში და ზემოდან რამე გადააფარეთ. ასე შენახული ბადრიჯანი ინახება მხოლოდ ერთი თვე. შემდეგ ის ჭკნება.
4. კიტრი
მაცივარში კიტრი 2-3 დღე უპრობლემოდ ინახება. თუ უფრო დიდი ხნით აპირებთ მის შენახვას, მოათავსეთ ის პოლიეთილენის ცელოფანში, არ მოუკრათ თავი და გადააფარეთ სველი მარლა... განაგრძეთ კითხვა