თანამედროვე მიდგომებით, შესაძლებელია გამოითვალოს ღვინის მომხმარებლის სისხლში ალკოჰოლის რაოდენობა. ამისათვის საგანგებო ფორმულაც კი არსებობს.
ალკოჰოლის რაოდენობა უდრის - ალკოჰოლის სუფთა წონა გრამებში/შეფარდებული მომხმარებლის წონასთან კილოგრამებში და გამრავლებული "იქს-კოეფიციენტზე" ("იქს-კოეფიციენტი" ქალებში 0.6, მამაკაცებში კი 0.7 უდრის. თუმცა, კოეფიციენტი შეიძლება შეიცვალოს ადამიანის ფიზიკური მონაცემების მიხედვით).
10 გრადუსიან ღვინოში 10% ალკოჰოლია. 100 მილიგრამი ათგრადუსიანი ღვინო 9 გრამ სუფთა ეთანოლს შეიცავს, თორმეტგადუსიანი კი - 9,6 გრამს. 60 კილოგრამიანი მდედრობითი სქესის ორგანიზმისთვის დასაშვებ ზღვარს მიაღწევს 0,187 ლიტრი 12-გრადუსიანი ღვინის მიღებისას, რაც დაახლოებით 2 ჭიქაა. 80 კილოგრამიანი მამაკაცი კი 0,291 ლიტრის დალევისას, რაც დაახლოვებით 3 ჭიქას უდრის.