საზოგადოება
პოლიტიკა
კონფლიქტები

30

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეორე დღე დაიწყება 07:11-ზე, მთვარე ვერძშია კარგი დღეა ნებისმიერი საქმის დასაწყებად; ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად; ვაჭრობისთვის. არ იკამათოთ, გადადეთ სასამართლო საქმეები. კარგ დღეა შემოქმედებითი და სამეცნიერო საქმეებისთვის. სწავლისთვის და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან შეხვედრა სიკეთეს არ მოგიტანთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. თამამად გაემგზავრეთ სამოგზაუროდ, მივლინებაში. სხვა დღისთვის გადადეთ ნიშნობა და ქორწინება. შეამცირეთ ალკოჰოლისა და სასმლის დოზა. მოერიდეთ ყოველგვარ ოპერაციასა და პროცედურას: თვალებზე, პირის ღრუში, ყურებზე; აგრეთვე დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
კულტურა/შოუბიზნესი
მსოფლიო
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
"მალე ღვინის გაყიდვაზეც ვიზრუნებთ" - რას გეგმავს ნიკო მარის შთამომავალი, რომელმაც მარანი კორპუსის მე-8 სართულზე მოაწყო
"მალე ღვინის გაყიდვაზეც ვიზრუნებთ" - რას გეგმავს ნიკო მარის შთამომავალი, რომელმაც მარანი კორპუსის მე-8 სართულზე მოაწყო

დღემ­დე ვი­ცო­დით, რომ არ­სე­ბობ­და ორი ტი­პის მა­რა­ნი - კოლ­ხუ­რი და კა­ხუ­რი. ახლა კი გაჩ­ნდა მე­სა­მეც - კოშ­კის მა­რა­ნი - მრა­ვალ­სარ­თუ­ლი­ა­ნი სა­ცხოვ­რე­ბე­ლი სახ­ლის მე-8 სარ­თულ­ზე. ლიფ­ტი­დან გა­მო­დი­ხარ, N37 ბი­ნის კარ­ზე ზარს რე­კავ და მას­პინ­ძელ­თან შეხ­ვედ­რის­თა­ნა­ვე, ქა­ლა­ქის­თვის უჩ­ვე­უ­ლო გა­რე­მო­ში აღ­მოჩ­ნდე­ბი. ვე­რან­და­ზე, კოლ­ხუ­რი ტყრუ­შუ­ლი ღო­ბი­თა­ და კრა­მი­ტით გა­და­ხუ­რულ მა­რან­ში გან­თავ­სე­ბუ­ლია 43 ქვევ­რი, ძვე­ლისძვე­ლი საწ­ნა­ხე­ლი, თონე... ღო­ბე­ში ისე გა­უჩ­რი­ათ სარ­ცხე­ლი, ორ­ში­მო და მარ­ნის სხვა ატ­რი­ბუ­ტე­ბი, რომ ირ­გვლივ გა­დაშ­ლი­ლი თბი­ლი­სის ხე­დე­ბის მი­უ­ხე­და­ვა­დაც, გი­ჭირს და­ჯე­რე­ბა, რომ ეს ყვე­ლა­ფე­რი ქა­ლა­ქის შუ­ა­გულ­ში ხდე­ბა და თა­ნაც მე-8 სარ­თულ­ზე.

ზუ­რაბ ნატ­როშ­ვი­ლი:

- ბევ­რი მე­კი­თხე­ბა, რა არის ეს, რეს­ტო­რა­ნი თუ მა­რა­ნიო. ალ­ბათ ყვე­ლას თა­ვი­სე­ბუ­რად შე­უძ­ლია აღიქ­ვას, მე კი ძა­ლი­ან მინ­დო­და გა­მე­კე­თე­ბი­ნა სახ­ლი, სა­დაც სტუმ­რებს ჩვენს ღვი­ნო­სა და სამ­ზა­რე­უ­ლოს გა­ვაც­ნობთ. ყო­ვე­ლი შემ­თხვე­ვის­თვის, აქ, ამ ბი­ნა­ში მნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნია რამ­დე­ნი­მე ფა­სე­უ­ლო­ბა: "ღვი­ნო­შია ჭეშ­მა­რი­ტე­ბა", სტუ­მა­რი ღვთი­საა და სა­უ­კე­თე­სო ხალ­ხია ის, ვი­საც უყ­ვარს გემ­რი­ე­ლი საჭ­მე­ლი.

გა­ნათ­ლე­ბით ექი­მი ვარ. კარ­გა ხანს ვი­ყა­ვი ჩაბ­მუ­ლი ფარ­მა­ცევ­ტულ და სა­მე­დი­ცი­ნო ბიზ­ნეს­ში. ნა­ტუ­რა­ლუ­რი მეღ­ვი­ნე­ო­ბის მიმ­დე­ვარ­თა და ფერ­მერ­თა გავ­ლე­ნით, წე­ლი­წად-ნა­ხე­ვა­რია, მეღ­ვი­ნე­ო­ბამ გა­მი­ტა­ცა და 2015 წელს მე და ჩემ­მა მე­გო­ბარ­მა პირ­ვე­ლად და­ვა­ყე­ნეთ ღვი­ნო - 4 ტონა ყუ­რძე­ნი დავ­წუ­რეთ, მერე ღვი­ნო ყო­ველ­წლი­ურ ფეს­ტი­ვალ­ზე სა­ო­ჯა­ხო მარ­ნის სა­ხე­ლით წარ­ვად­გი­ნეთ. მა­რანს სა­ხე­ლი უნდა ჰქო­ნო­და, მი­სა­მარ­თი­დან გა­მომ­დი­ნა­რე, "ბინა 37" და­ვარ­ქვით. ჯერ არ გვაქვს ჩვე­ნი ვე­ნა­ხი, რად­გან მიგ­ვაჩ­ნია, რომ კარ­გი ღვი­ნის სა­წარ­მო­ებ­ლად აუ­ცი­ლებ­ლად კარ­გი ვე­ნა­ხი უნდა გქონ­დეს, რაც ად­ვი­ლი საქ­მე არ არის; ამი­ტომ ისეთ მე­ვე­ნა­ხე­ებ­თან ვი­ჭერთ საქ­მეს, ვინც ვა­ზის მო­სავ­ლე­ლად ნაკ­ლებ პრე­პა­რა­ტებს ხმა­რობს და იცის, რომ კარ­გი ღვი­ნის­თვის ჯან­სა­ღი ყუ­რძე­ნია სა­ჭი­რო.

გაგ­რძე­ლე­ბა+ფო­ტო­ე­ბი

"მალე ღვინის გაყიდვაზეც ვიზრუნებთ" - რას გეგმავს ნიკო მარის შთამომავალი, რომელმაც მარანი კორპუსის მე-8 სართულზე მოაწყო

"მალე ღვინის გაყიდვაზეც ვიზრუნებთ" - რას გეგმავს ნიკო მარის შთამომავალი, რომელმაც მარანი კორპუსის მე-8 სართულზე მოაწყო

დღემდე ვიცოდით, რომ არსებობდა ორი ტიპის მარანი - კოლხური და კახური. ახლა კი გაჩნდა მესამეც - კოშკის მარანი - მრავალსართულიანი საცხოვრებელი სახლის მე-8 სართულზე. ლიფტიდან გამოდიხარ, N37 ბინის კარზე ზარს რეკავ და მასპინძელთან შეხვედრისთანავე, ქალაქისთვის უჩვეულო გარემოში აღმოჩნდები. ვერანდაზე, კოლხური ტყრუშული ღობითა­ და კრამიტით გადახურულ მარანში განთავსებულია 43 ქვევრი, ძველისძველი საწნახელი, თონე... ღობეში ისე გაუჩრიათ სარცხელი, ორშიმო და მარნის სხვა ატრიბუტები, რომ ირგვლივ გადაშლილი თბილისის ხედების მიუხედავადაც, გიჭირს დაჯერება, რომ ეს ყველაფერი ქალაქის შუაგულში ხდება და თანაც მე-8 სართულზე.

ზურაბ ნატროშვილი:

- ბევრი მეკითხება, რა არის ეს, რესტორანი თუ მარანიო. ალბათ ყველას თავისებურად შეუძლია აღიქვას, მე კი ძალიან მინდოდა გამეკეთებინა სახლი, სადაც სტუმრებს ჩვენს ღვინოსა და სამზარეულოს გავაცნობთ. ყოველი შემთხვევისთვის, აქ, ამ ბინაში მნიშვნელოვანია რამდენიმე ფასეულობა: "ღვინოშია ჭეშმარიტება", სტუმარი ღვთისაა და საუკეთესო ხალხია ის, ვისაც უყვარს გემრიელი საჭმელი.

განათლებით ექიმი ვარ. კარგა ხანს ვიყავი ჩაბმული ფარმაცევტულ და სამედიცინო ბიზნესში. ნატურალური მეღვინეობის მიმდევართა და ფერმერთა გავლენით, წელიწად-ნახევარია, მეღვინეობამ გამიტაცა და 2015 წელს მე და ჩემმა მეგობარმა პირველად დავაყენეთ ღვინო - 4 ტონა ყურძენი დავწურეთ, მერე ღვინო ყოველწლიურ ფესტივალზე საოჯახო მარნის სახელით წარვადგინეთ. მარანს სახელი უნდა ჰქონოდა, მისამართიდან გამომდინარე, "ბინა 37" დავარქვით. ჯერ არ გვაქვს ჩვენი ვენახი, რადგან მიგვაჩნია, რომ კარგი ღვინის საწარმოებლად აუცილებლად კარგი ვენახი უნდა გქონდეს, რაც ადვილი საქმე არ არის; ამიტომ ისეთ მევენახეებთან ვიჭერთ საქმეს, ვინც ვაზის მოსავლელად ნაკლებ პრეპარატებს ხმარობს და იცის, რომ კარგი ღვინისთვის ჯანსაღი ყურძენია საჭირო.

გაგრძელება+ფოტოები

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი