ნევროლოგების ახალი კვლევის შედეგებით, ღვინის დეგუსტაცია უფრო ეფექტურად ახდენს ტვინის სტიმულირებას, ვიდრე მათემატიკა. მეტიც, ღვინო გაცილებით მეტად მოიცავს ჩვენს ტვინს, ვიდრე ნებისმიერი სხვა საქმიანობა, რომელსაც ადამიანი შეიძლება ეწეოდეს.
"დაწყებული ღვინის ბოთლის დანახვიდან, მის გასინჯვამდე და გადაყლაპვამდე, პროცესში მთელი სენსორული, მოტორული და ცენტრალური ცერებრალური სისტემაა ჩართული", - ამბობს იელის უნივერსიტეტის ნევროლოგიის სპეციალისტი გორდონ შეფერდი.