პოლიტიკა
მსოფლიო
სამხედრო

1

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეექვსე დღე დაიწყება 10:27-ზე, მთვარე ლომშია – მარტოობისა და თავმდაბლობის დღეა. ინტუიცია მძაფრდება. კარგია სუნთქვითი ვარჯიში და არომათერაპია. კარგია ზედა სასუნთქი გზებისა და ბრონქების გაწმენდა. რეკომენდებულია: მოაგვარეთ მატერიალური და ფულადი საკითხები. აკეთეთ საქმე. გამოავლინეთ თქვენი უნარები და ნიჭი. წარმატების მიღწევა ბევრ სფეროში შეიძლება. უმჯობესია თავი შეიკავოთ როგორც გრძელი, ასევე მოკლე მოგზაურობისგან. ეს დღე განკუთვნილია დასვენებისთვის.
სამართალი
კულტურა/შოუბიზნესი
საზოგადოება
მოზაიკა
Faceამბები
კონფლიქტები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
რომელია დასავლეთ საქართველოს მეღვინეობის რეგიონები და სად რა ჯიშის ყურძენი მოჰყავთ
რომელია დასავლეთ საქართველოს მეღვინეობის რეგიონები და სად რა ჯიშის ყურძენი მოჰყავთ

და­სავ­ლეთ სა­ქარ­თვე­ლოს მეღ­ვი­ნე­ო­ბა მრა­ვალ­მხრი­ვი და გა­მორ­ჩე­უ­ლია. და­სავ­ლეთ სა­ქარ­თვე­ლოს მეღ­ვი­ნო­ე­ბის რე­გი­ო­ნე­ბი კი სა­უ­კუ­ნე­ე­ბის მან­ძილ­ზე აყა­ლი­ბებ­და და ქმნი­და ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის კულ­ტუ­რას.

იმე­რე­თი ქარ­თუ­ლი ღვი­ნის ერთ-ერთი ყვე­ლა­ზე მრა­ვალ­ფე­რო­ვა­ნი მხა­რეა, სა­დაც ძალ­ზე გან­სხვა­ვე­ბუ­ლი კლი­მა­ტუ­რი პი­რო­ბე­ბი და ნი­ა­და­გუ­რი შე­მად­გენ­ლო­ბაა, ამი­ტომ ღვი­ნო­ე­ბი ყველ­გან გან­სხვა­ვე­ბუ­ლია. იმე­რეთ­ში გავ­რცე­ლე­ბუ­ლი ჯი­შე­ბია: ცო­ლი­კო­უ­რი, ციცქა, კრა­ხუ­ნა, ქვიშ­ხუ­რი, ძელ­შა­ვი, ალა­დას­ტუ­რი, დონ­დღლა­ბი, ბა­ზა­ლე­თუ­რი, კუნ­ძა, ოცხა­ნუ­რი სა­ფე­რე, არ­გვე­თუ­ლი სა­ფე­რე, რკო, ადა­ნა­სუ­რი, ბზვა­ნუ­რა, შავი დონ­დღლა­ბი, ვა­ნის ჩხა­ვე­რი და სხვა. ტრა­დი­ცი­უ­ლი მეღ­ვი­ნე­ო­ბა აქაც, რო­გორც სხვა რე­გი­ო­ნებ­ში, ქვევრთა­ნაა და­კავ­ში­რე­ბუ­ლი, რო­მელ­საც იმე­რეთ­ში ჭურს უწო­დე­ბენ. გან­სხვა­ვე­ბით კა­ხუ­რი ტრა­დი­ცი­უ­ლი ღვი­ნის­გან, აქ ტკბილს უმა­ტე­ბენ ჭა­ჭის მხო­ლოდ მცი­რე ნა­წილს. და­დუ­ღე­ბის შემ­დეგ ღვი­ნოს ჭურ­ში აყოვ­ნე­ბენ და­ახ­ლო­ე­ბით 2 თვე, შემ­დეგ ხსნი­ან დურ­დო­დან, გა­და­აქვთ კას­რებ­ში და ამუ­შა­ვე­ბენ. იმე­რუ­ლი ტი­პის ღვი­ნო ლა­მა­ზი ყვი­თე­ლი ფე­რი­საა, სრუ­ლი, ში­ნა­არ­სი­ა­ნი, საკ­მა­ოდ ჰარ­მო­ნი­უ­ლი და ხა­ლი­სი­ა­ნი. იმე­რე­თი გან­თქმუ­ლია სვირუ­ლი კრა­ხუ­ნა­თი, ობ­ჩუ­რი ცო­ლი­კო­უ­რი­თა და კვა­ლი­თუ­რი ციცქა­თი. იმე­რეთ­ში იწარ­მო­ე­ბა ად­გილ­წარ­მო­შო­ბის ღვი­ნო "სვი­რი".

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
გიორგი ბაჩიაშვილი - საქართველოს წარმომადგენლებმა, ივანიშვილის დავალებით, მიმართეს ბანდიტურ გზას და მოტაცებით ჩამომიყვანეს საქართველოში

რომელია დასავლეთ საქართველოს მეღვინეობის რეგიონები და სად რა ჯიშის ყურძენი მოჰყავთ

რომელია დასავლეთ საქართველოს მეღვინეობის რეგიონები და სად რა ჯიშის ყურძენი მოჰყავთ

დასავლეთ საქართველოს მეღვინეობა მრავალმხრივი და გამორჩეულია. დასავლეთ საქართველოს მეღვინოების რეგიონები კი საუკუნეების მანძილზე აყალიბებდა და ქმნიდა ქართული ღვინის კულტურას.

იმერეთი ქართული ღვინის ერთ-ერთი ყველაზე მრავალფეროვანი მხარეა, სადაც ძალზე განსხვავებული კლიმატური პირობები და ნიადაგური შემადგენლობაა, ამიტომ ღვინოები ყველგან განსხვავებულია. იმერეთში გავრცელებული ჯიშებია: ცოლიკოური, ციცქა, კრახუნა, ქვიშხური, ძელშავი, ალადასტური, დონდღლაბი, ბაზალეთური, კუნძა, ოცხანური საფერე, არგვეთული საფერე, რკო, ადანასური, ბზვანურა, შავი დონდღლაბი, ვანის ჩხავერი და სხვა. ტრადიციული მეღვინეობა აქაც, როგორც სხვა რეგიონებში, ქვევრთანაა დაკავშირებული, რომელსაც იმერეთში ჭურს უწოდებენ. განსხვავებით კახური ტრადიციული ღვინისგან, აქ ტკბილს უმატებენ ჭაჭის მხოლოდ მცირე ნაწილს. დადუღების შემდეგ ღვინოს ჭურში აყოვნებენ დაახლოებით 2 თვე, შემდეგ ხსნიან დურდოდან, გადააქვთ კასრებში და ამუშავებენ. იმერული ტიპის ღვინო ლამაზი ყვითელი ფერისაა, სრული, შინაარსიანი, საკმაოდ ჰარმონიული და ხალისიანი. იმერეთი განთქმულია სვირული კრახუნათი, ობჩური ცოლიკოურითა და კვალითური ციცქათი. იმერეთში იწარმოება ადგილწარმოშობის ღვინო "სვირი".

განაგრძეთ კითხვა

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი