კონფლიქტები
პოლიტიკა
სპორტი

25

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

სამშაბათი, მთვარის ოცდამეექვსე დღე დაიწყება 06:31-ზე, მთვარე მერწყულში საკმაოდ რთული დღეა. თავი შეიკავეთ ყოველგვარი კონფლიქტისგან. არ დაიწყოთ ახალი საქმეები. მოერიდეთ ფულის ხარჯვას; ვაჭრობაში არ მოტყუვდეთ. კარგი დღეა სწავლისა და გამოცდის ჩასაბარებლად. მოერიდეთ სამსახურის, საქმიანობის შეცვლას. უფროსთან კამათს. მგზავრობა და მივლინება სხვა დღისთვის გადადეთ. კარგია მსუბუქი ვარჯიში; საოჯახო საქმეების შესრულება. მოერიდეთ ხორციან კერძებს. სასურველია თევზისა და ბოსტნეულის. თავი შეიკავეთ მოწევისა და ალკოჰოლისგან. გაფრთხილდით, მოსალოდნელია ტრავმები და მოტეხილობები.
სამხედრო
მსოფლიო
მოზაიკა
სამართალი
საზოგადოება
Faceამბები
კულტურა/შოუბიზნესი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!
7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!

თუ ქვე­მოთ ჩა­მოთ­ვლილ რამ­დე­ნი­მე წესს და­ი­მახ­სოვ­რებთ, ბევრ ლაფ­სუსს აც­დე­ბით კერ­ძის მზა­დე­ბი­სას.

1. წა­ი­კი­თხეთ რე­ცეპ­ტი ბო­ლომ­დე

სა­ნამ კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბას და­ი­წყებ­დეთ, ყუ­რა­დღე­ბით წა­ი­კი­თხეთ მოზ­მა­დე­ბის წესი. ხში­რად რე­ცეპ­ტის გაც­ნო­ბა ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბის წა­კი­თხვით მთავ­რდე­ბა, შემ­დეგ კი აღ­მოჩ­ნდე­ბა, რომ არ გვაქვს მა­გა­ლი­თად, შე­სა­ბა­მი­სი ჭურ­ჭე­ლი ან აუ­ცი­ლე­ბე­ლი ტექ­ნი­კა სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში.

2. გა­მო­ი­ყე­ნეთ შე­სა­ბა­მი­სი ზო­მის საჭ­რე­ლი დაფა

ეს პა­ტა­რა, საყ­ვა­რე­ლი და­საჭ­რე­ლი და­ფე­ბი ად­გი­ლის ეკო­ნო­მი­ას კი აკე­თე­ბენ სამ­ზა­რე­უ­ლო­ა­ში, მაგ­რამ ხში­რად არაპ­რაქ­ტი­კუ­ლია. ამი­ტო­მაც იქო­ნი­ეთ სამ­ზა­რე­უ­ლო­ში რამ­დე­ნი­მე, სხვა­დას­ხვა ზო­მის დაფა. კერ­ძის მომ­ზა­დე­ბამ­დე მო­ა­წეს­რი­გეთ ად­გი­ლი, სა­დაც პრო­დუქ­ტებ­თან მო­გი­წევთ მუ­შა­ო­ბა.

3. დანა აუ­ცი­ლებ­ლად ბას­რი და სწო­რი ზო­მის უნდა იყოს.

იმი­სათ­ვის, რომ რა­ი­მე პა­ტა­რა პრო­დუქ­ტი დაჭ­რათ, მა­გა­ლი­თად ნი­ო­რი, ან დიდი მო­ცუ­ლო­ბის, ისე­თი, რო­გო­რიც არის ხორ­ცი, სხვა­დას­ხვა ზო­მის და­ნაა სა­ჭი­როთ. პუ­რის დაჭ­რა დაკბი­ლუ­ლი და­ნით ჯო­ბია, ხოლო ქათ­მის ფილე აჯო­ბებს, და­ა­ნა­წევ­როთ სპე­ცი­ა­ლუ­რი ფი­ლეს და­საჭ­რე­ლი, პა­ტა­რა და­ნით.

4. ზეთი აუ­ცი­ლებ­ლად ცხელ ტა­ფა­ზე და­ას­ხით.

თუ რა თქმა უნდა, რე­ცეპ­ტში სხვა მე­თო­დი არ არის მი­თი­თე­ბუ­ლი. თავ­და­პირ­ვე­ლად გა­ა­ხუ­რეთ ტაფა, შემ­დეგ და­ას­ხით ზეთი, ხოლო ამის მერე ჩა­ყა­რეთ პრო­დუქ­ტე­ბი. ასე ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბი არ აი­ღე­ბენ ზედ­მეტ ცხიმს და არც ჭურ­ჭელს მი­ეკ­რო­ბა... გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა gemrielia.ge-ზე

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
"ერთა ლიგის" "პლეი ოფის" საპასუხო მატჩში საქართველოს ნაკრებმა სომხეთი ანგარიშით 6:1 დაამარცხა

7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!

7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!

თუ ქვემოთ ჩამოთვლილ რამდენიმე წესს დაიმახსოვრებთ, ბევრ ლაფსუსს აცდებით კერძის მზადებისას.

1. წაიკითხეთ რეცეპტი ბოლომდე

სანამ კერძის მომზადებას დაიწყებდეთ, ყურადღებით წაიკითხეთ მოზმადების წესი. ხშირად რეცეპტის გაცნობა ინგრედიენტების წაკითხვით მთავრდება, შემდეგ კი აღმოჩნდება, რომ არ გვაქვს მაგალითად, შესაბამისი ჭურჭელი ან აუცილებელი ტექნიკა სამზარეულოში.

2. გამოიყენეთ შესაბამისი ზომის საჭრელი დაფა

ეს პატარა, საყვარელი დასაჭრელი დაფები ადგილის ეკონომიას კი აკეთებენ სამზარეულოაში, მაგრამ ხშირად არაპრაქტიკულია. ამიტომაც იქონიეთ სამზარეულოში რამდენიმე, სხვადასხვა ზომის დაფა. კერძის მომზადებამდე მოაწესრიგეთ ადგილი, სადაც პროდუქტებთან მოგიწევთ მუშაობა.

3. დანა აუცილებლად ბასრი და სწორი ზომის უნდა იყოს.

იმისათვის, რომ რაიმე პატარა პროდუქტი დაჭრათ, მაგალითად ნიორი, ან დიდი მოცულობის, ისეთი, როგორიც არის ხორცი, სხვადასხვა ზომის დანაა საჭიროთ. პურის დაჭრა დაკბილული დანით ჯობია, ხოლო ქათმის ფილე აჯობებს, დაანაწევროთ სპეციალური ფილეს დასაჭრელი, პატარა დანით.

4. ზეთი აუცილებლად ცხელ ტაფაზე დაასხით.

თუ რა თქმა უნდა, რეცეპტში სხვა მეთოდი არ არის მითითებული. თავდაპირველად გაახურეთ ტაფა, შემდეგ დაასხით ზეთი, ხოლო ამის მერე ჩაყარეთ პროდუქტები. ასე ინგრედიენტები არ აიღებენ ზედმეტ ცხიმს და არც ჭურჭელს მიეკრობა... განაგრძეთ კითხვა gemrielia.ge-ზე