7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!

7 შეცდომა, რომელსაც სამზარეულოში ყოველდღე ვუშვებთ - ყველა დიასახლისისთვის ჩასანიშნი!

თუ ქვემოთ ჩამოთვლილ რამდენიმე წესს დაიმახსოვრებთ, ბევრ ლაფსუსს აცდებით კერძის მზადებისას.

1. წაიკითხეთ რეცეპტი ბოლომდე

სანამ კერძის მომზადებას დაიწყებდეთ, ყურადღებით წაიკითხეთ მოზმადების წესი. ხშირად რეცეპტის გაცნობა ინგრედიენტების წაკითხვით მთავრდება, შემდეგ კი აღმოჩნდება, რომ არ გვაქვს მაგალითად, შესაბამისი ჭურჭელი ან აუცილებელი ტექნიკა სამზარეულოში.

2. გამოიყენეთ შესაბამისი ზომის საჭრელი დაფა

ეს პატარა, საყვარელი დასაჭრელი დაფები ადგილის ეკონომიას კი აკეთებენ სამზარეულოაში, მაგრამ ხშირად არაპრაქტიკულია. ამიტომაც იქონიეთ სამზარეულოში რამდენიმე, სხვადასხვა ზომის დაფა. კერძის მომზადებამდე მოაწესრიგეთ ადგილი, სადაც პროდუქტებთან მოგიწევთ მუშაობა.

3. დანა აუცილებლად ბასრი და სწორი ზომის უნდა იყოს.

იმისათვის, რომ რაიმე პატარა პროდუქტი დაჭრათ, მაგალითად ნიორი, ან დიდი მოცულობის, ისეთი, როგორიც არის ხორცი, სხვადასხვა ზომის დანაა საჭიროთ. პურის დაჭრა დაკბილული დანით ჯობია, ხოლო ქათმის ფილე აჯობებს, დაანაწევროთ სპეციალური ფილეს დასაჭრელი, პატარა დანით.

4. ზეთი აუცილებლად ცხელ ტაფაზე დაასხით.

თუ რა თქმა უნდა, რეცეპტში სხვა მეთოდი არ არის მითითებული. თავდაპირველად გაახურეთ ტაფა, შემდეგ დაასხით ზეთი, ხოლო ამის მერე ჩაყარეთ პროდუქტები. ასე ინგრედიენტები არ აიღებენ ზედმეტ ცხიმს და არც ჭურჭელს მიეკრობა... განაგრძეთ კითხვა gemrielia.ge-ზე