სამართალი
პოლიტიკა
მსოფლიო
Faceამბები
სამხედრო
მოზაიკა
მეცნიერება
კულტურა/შოუბიზნესი
კონფლიქტები
სპორტი
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?
გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?

  • იმი­სათ­ვის, რომ მთლი­ა­ნი ქა­თა­მი იდე­ა­ლუ­რად შევწვათ, უნდა გა­მო­ვი­ყე­ნოთ და­ახ­ლო­ე­ბით 1,5 კგ-ს და არა­უ­მე­ტეს 1 წლის ქა­თა­მი.
  • ღუ­მე­ლის ფირ­ფი­ტა აჯო­ბებს იყოს კე­რა­მი­კუ­ლი ან თუ­ჯის, რათა ქა­თა­მი არ მი­იწ­ვას და თა­ნაბ­რად შე­იწ­ვას. სა­უ­კე­თე­სო ალ­ტერ­ნა­ტი­ვაა - ფოლ­გა. და­ა­ფი­ნეთ რამ­დე­ნი­მე ფე­ნად ფოლ­გა, შემ­დეგ მო­ათვსეთ მას­ზე ქა­თა­მი და ამო­უ­კე­ცეთ ფოლ­გის კი­დე­ე­ბი.
  • მო­ა­თავ­სეთ ქა­თა­მი წი­ნას­წარ, 180-200 გრა­დუს­ზე გა­ხუ­რე­ბულ ღუ­მელ­ში. და­ა­ყე­ნეთ წამმ­ზო­მი იმის მი­ხედ­ვით, რამ­დე­ნი კი­ლოგ­რა­მია ქა­თა­მი: თი­თო­ე­ულ კი­ლოგ­რამ­ზე აუ­ცი­ლე­ბე­ლია 40 წუ­თის თერ­მო­და­მუ­შა­ვე­ბა.
  • იმი­სათ­ვის, რომ დავ­რწმუნ­დეთ, მზად არის თუ არა კერ­ძი, ჩა­არჭ­ვეთ ხორ­ცში და­ნის წვე­რი და ოდ­ნავ და­ა­წე­ქით. თუ გამჭვირ­ვა­ლე სი­თხე გად­მო­ვი­და, ქა­თა­მი მზად არის, თუ სის­ხლნა­რე­ვი, მა­შინ აკ­ლია შეწ­ვა წა­ი­კი­თხეთ გაგ­რძე­ლე­ბა
დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
გიორგი ბაჩიაშვილი - საქართველოს წარმომადგენლებმა, ივანიშვილის დავალებით, მიმართეს ბანდიტურ გზას და მოტაცებით ჩამომიყვანეს საქართველოში

გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?

გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?

  • იმისათვის, რომ მთლიანი ქათამი იდეალურად შევწვათ, უნდა გამოვიყენოთ დაახლოებით 1,5 კგ-ს და არაუმეტეს 1 წლის ქათამი.
  • ღუმელის ფირფიტა აჯობებს იყოს კერამიკული ან თუჯის, რათა ქათამი არ მიიწვას და თანაბრად შეიწვას. საუკეთესო ალტერნატივაა - ფოლგა. დააფინეთ რამდენიმე ფენად ფოლგა, შემდეგ მოათვსეთ მასზე ქათამი და ამოუკეცეთ ფოლგის კიდეები.
  • მოათავსეთ ქათამი წინასწარ, 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. დააყენეთ წამმზომი იმის მიხედვით, რამდენი კილოგრამია ქათამი: თითოეულ კილოგრამზე აუცილებელია 40 წუთის თერმოდამუშავება.
  • იმისათვის, რომ დავრწმუნდეთ, მზად არის თუ არა კერძი, ჩაარჭვეთ ხორცში დანის წვერი და ოდნავ დააწექით. თუ გამჭვირვალე სითხე გადმოვიდა, ქათამი მზად არის, თუ სისხლნარევი, მაშინ აკლია შეწვა წაიკითხეთ გაგრძელება

2019/2020 ექსკლუზიური არტ-კოლექცია ყველაზე მოდურ tuc tuc-ში

"2020-მა რომ სიმდიდრე მოგიტანოთ, დეკემბერში 8 კაკალი შეღებეთ“ - რომელ წლებში დაბადებულები გამდიდრდებიან ვირთხის წელში

"არალოგიკური მეჩვენება ჟიურის შეფასებები" -  რას ამბობს  ნათია სუხაშვილი "მასტერშეფის" დატოვების შემდეგ