გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი: რატომ ყრიან ღუმელის ფირფიტაზე მარილს ქათმის შეწვისას?
იმისათვის, რომ მთლიანი ქათამი იდეალურად შევწვათ, უნდა გამოვიყენოთ დაახლოებით 1,5 კგ-ს და არაუმეტეს 1 წლის ქათამი.
ღუმელის ფირფიტა აჯობებს იყოს კერამიკული ან თუჯის, რათა ქათამი არ მიიწვას და თანაბრად შეიწვას. საუკეთესო ალტერნატივაა - ფოლგა. დააფინეთ რამდენიმე ფენად ფოლგა, შემდეგ მოათვსეთ მასზე ქათამი და ამოუკეცეთ ფოლგის კიდეები.
მოათავსეთ ქათამი წინასწარ, 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. დააყენეთ წამმზომი იმის მიხედვით, რამდენი კილოგრამია ქათამი: თითოეულ კილოგრამზე აუცილებელია 40 წუთის თერმოდამუშავება.
იმისათვის, რომ დავრწმუნდეთ, მზად არის თუ არა კერძი, ჩაარჭვეთ ხორცში დანის წვერი და ოდნავ დააწექით. თუ გამჭვირვალე სითხე გადმოვიდა, ქათამი მზად არის, თუ სისხლნარევი, მაშინ აკლია შეწვა წაიკითხეთ გაგრძელება