იოშკო გრავნერი იტალიელი მეღვინეა, რომელიც უკვე მრავალი წელია ღვინოს ქართული ტექნოლოგიით - ქვევრში ამზადებს. როგორც ის ამბობს, სრულყოფილი ღვინის დასაყენებლად, საჭიროა სწორად შერჩეული მეთოდი, რომელიც სასმელის ხარისხსა და დახვეწილ გემოს განაპირობებს. სწორედ ასეთი მეთოდის ძიებამ მიიყვანა იოშკო ქართულ ქვევრთან.
იოშკო გრავნერმა ქვევრის ღვინის ტექნოლოგია საქართველოში აღმოაჩინა და მას შემდეგ გადაწყვიტა, მრავალსაუკუნოვანი ტექნოლოგია იტალიაშიც დაენერგა.
"ვიდრე ჩემი ღვინის გემოს გასინჯავთ, მინდა გიამბოთ, როგორ მივედი იმ იდეამდე, რომ ღვინო ქვევრში დამემზადებინა, - იხსენებს იტალიელი მეღვინე, - 1987 წელს ღვინის დამზადების ტექნოლოგიისა და ახალი გემოების ძიებაში კალიფორნიას ვეწვიე. სულ რაღაც 10 დღეში ათასობით ღვინო გავსინჯე და მივხვდი, რომ იქ არ ვეძებდი, სადაც საჭირო იყო.
შინ დაბრუნებულს სრული გულგატეხილობისა და იმედგაცრუების შეგრძნება მქონდა. ჩემს მეუღლეს ვუთხარი, რომ დავიღალე და უკვე ცუდად მხდიდა ეს ერთფეროვანი ღვინო. მათი მიდგომები არ ამართლებდა, ისინი ყველაფერს პირიქით აკეთებდნენ".
(ვიდეო+ფოტო)