საზოგადოება
პოლიტიკა
კონფლიქტები

30

მარტი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

კვირა, მთვარის მეორე დღე დაიწყება 07:11-ზე, მთვარე ვერძშია კარგი დღეა ნებისმიერი საქმის დასაწყებად; ფინანსური საკითხების მოსაგვარებლად; ვაჭრობისთვის. არ იკამათოთ, გადადეთ სასამართლო საქმეები. კარგ დღეა შემოქმედებითი და სამეცნიერო საქმეებისთვის. სწავლისთვის და გამოცდების ჩასაბარებლად. უფროსთან შეხვედრა სიკეთეს არ მოგიტანთ. კარგი დღეა საქმიანობის, სამსახურის შესაცვლელად. თამამად გაემგზავრეთ სამოგზაუროდ, მივლინებაში. სხვა დღისთვის გადადეთ ნიშნობა და ქორწინება. შეამცირეთ ალკოჰოლისა და სასმლის დოზა. მოერიდეთ ყოველგვარ ოპერაციასა და პროცედურას: თვალებზე, პირის ღრუში, ყურებზე; აგრეთვე დიდხანს კითხვასა და ტელევიზორის ყურებას.
კულტურა/შოუბიზნესი
მსოფლიო
სამართალი
Faceამბები
მეცნიერება
სამხედრო
მოზაიკა
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
იტალიელი მეღვინე, რომელიც წლებია ღვინოს ქვევრებში აყენებს - როგორ აღმოაჩინა მან საქართველო სრულყოფილი გემოს ძიებაში
იტალიელი მეღვინე, რომელიც წლებია ღვინოს ქვევრებში აყენებს - როგორ აღმოაჩინა მან საქართველო სრულყოფილი გემოს ძიებაში

იოშ­კო გრავ­ნე­რი იტა­ლი­ე­ლი მეღ­ვი­ნეა, რო­მე­ლიც უკვე მრა­ვა­ლი წე­ლია ღვი­ნოს ქარ­თუ­ლი ტექ­ნო­ლო­გი­ით - ქვევრში ამ­ზა­დებს. რო­გორც ის ამ­ბობს, სრულ­ყო­ფი­ლი ღვი­ნის და­სა­ყე­ნებ­ლად, სა­ჭი­როა სწო­რად შერ­ჩე­უ­ლი მე­თო­დი, რო­მე­ლიც სას­მე­ლის ხა­რისხსა და დახ­ვე­წილ გე­მოს გა­ნა­პი­რო­ბებს. სწო­რედ ასე­თი მე­თო­დის ძი­ე­ბამ მი­იყ­ვა­ნა იოშ­კო ქარ­თულ ქვევრთან.

იოშ­კო გრავ­ნერ­მა ქვევ­რის ღვი­ნის ტექ­ნო­ლო­გია სა­ქარ­თვე­ლო­ში აღ­მო­ა­ჩი­ნა და მას შემ­დეგ გა­და­წყვი­ტა, მრა­ვალ­სა­უ­კუ­ნო­ვა­ნი ტექ­ნო­ლო­გია იტა­ლი­ა­შიც და­ე­ნერ­გა.

"ვიდ­რე ჩემი ღვი­ნის გე­მოს გა­სინ­ჯავთ, მინ­და გი­ამ­ბოთ, რო­გორ მი­ვე­დი იმ იდე­ამ­დე, რომ ღვი­ნო ქვევრში და­მემ­ზა­დე­ბი­ნა, - იხ­სე­ნებს იტა­ლი­ე­ლი მეღ­ვი­ნე, - 1987 წელს ღვი­ნის დამ­ზა­დე­ბის ტექ­ნო­ლო­გი­ი­სა და ახა­ლი გე­მო­ე­ბის ძი­ე­ბა­ში კა­ლი­ფორ­ნი­ას ვეწ­ვიე. სულ რა­ღაც 10 დღე­ში ათა­სო­ბით ღვი­ნო გავ­სინ­ჯე და მივ­ხვდი, რომ იქ არ ვე­ძებ­დი, სა­დაც სა­ჭი­რო იყო.

შინ დაბ­რუ­ნე­ბულს სრუ­ლი გულ­გა­ტე­ხი­ლო­ბი­სა და იმედ­გაც­რუ­ე­ბის შეგ­რძნე­ბა მქონ­და. ჩემს მე­უღ­ლეს ვუ­თხა­რი, რომ და­ვი­ღა­ლე და უკვე ცუ­დად მხდი­და ეს ერ­თფე­რო­ვა­ნი ღვი­ნო. მათი მიდ­გო­მე­ბი არ ამარ­თლებ­და, ისი­ნი ყვე­ლა­ფერს პი­რი­ქით აკე­თებ­დნენ".

გა­ნაგ­რძეთ კი­თხვა

(ვი­დეო+ფოტო)

იტალიელი მეღვინე, რომელიც წლებია ღვინოს ქვევრებში აყენებს - როგორ აღმოაჩინა მან საქართველო სრულყოფილი გემოს ძიებაში

იტალიელი მეღვინე, რომელიც წლებია ღვინოს ქვევრებში აყენებს - როგორ აღმოაჩინა მან საქართველო სრულყოფილი გემოს ძიებაში

იოშკო გრავნერი იტალიელი მეღვინეა, რომელიც უკვე მრავალი წელია ღვინოს ქართული ტექნოლოგიით - ქვევრში ამზადებს. როგორც ის ამბობს, სრულყოფილი ღვინის დასაყენებლად, საჭიროა სწორად შერჩეული მეთოდი, რომელიც სასმელის ხარისხსა და დახვეწილ გემოს განაპირობებს. სწორედ ასეთი მეთოდის ძიებამ მიიყვანა იოშკო ქართულ ქვევრთან.

იოშკო გრავნერმა ქვევრის ღვინის ტექნოლოგია საქართველოში აღმოაჩინა და მას შემდეგ გადაწყვიტა, მრავალსაუკუნოვანი ტექნოლოგია იტალიაშიც დაენერგა.

"ვიდრე ჩემი ღვინის გემოს გასინჯავთ, მინდა გიამბოთ, როგორ მივედი იმ იდეამდე, რომ ღვინო ქვევრში დამემზადებინა, - იხსენებს იტალიელი მეღვინე, - 1987 წელს ღვინის დამზადების ტექნოლოგიისა და ახალი გემოების ძიებაში კალიფორნიას ვეწვიე. სულ რაღაც 10 დღეში ათასობით ღვინო გავსინჯე და მივხვდი, რომ იქ არ ვეძებდი, სადაც საჭირო იყო.

შინ დაბრუნებულს სრული გულგატეხილობისა და იმედგაცრუების შეგრძნება მქონდა. ჩემს მეუღლეს ვუთხარი, რომ დავიღალე და უკვე ცუდად მხდიდა ეს ერთფეროვანი ღვინო. მათი მიდგომები არ ამართლებდა, ისინი ყველაფერს პირიქით აკეთებდნენ".

განაგრძეთ კითხვა

(ვიდეო+ფოტო)

უზენაესი სასამართლოს მოსამართლეობის ყოფილი კანდიდატი თამთა თოდაძეზე - "რა ბრიჯიტ ბარდო ესა მყავს, რა აბია ასეთი ნეტავ"

ვინ არის შორენა ბეგაშვილის ყოფილი ქმრის მეუღლე, რომელიც უკრაინაში ცნობილი დიზაინერია

8-9 ოქტომბერს ძლიერი წვიმა და ქარია, 10-ში კვლავ გამოიდარებს - უახლოესი დღეების ამინდის პროგნოზი