ეკალა მხალი დასავლეთ საქართველოს კულინარიული შედევრია, რომელსაც თანაბრად კარგად ამზადებენ იმერეთშიც, სამეგრელოშიც, გურიაშიც და აჭარაშიც. გაზაფხული კი წელიწადის ის დროა, როდესაც ახლადამოსულ მხალს გამორჩეულად კარგი გემო აქვს. ამ კერძს, ცხადია, ღვინოც შესაბამისი სჭირდება.
ინგრედიენტები:
ეკალა 1 კგ
გატარებული ნიგოზი 200 გრ
ქინძი 1 კონა
ცერეცო 1კონა
პრასი 5 ძირი
ძმარი გემოვნებით
მარილი და წიწაკა გემოვნებით
დაჭყლეტილი ნიორი 4-5 კბილი