ღვინო ერთ-ერთი ყველაზე "დემოკრატიული" სასმელია და მისი სიკეთით სიამოვნების მიღება ყველა გემოვნებისა თუ შეძლების ადამიანს შეუძლია. მთავარია, ვიცოდეთ ის ელემენტარული წესები და ხერხები, რაც ღვინის დალევის, ან თუნდაც უბრალოდ გასინჯვის დროსაა საჭირო. ასევე მთავარია იმის ცოდნაც, რომ ღვინისგან პირველადი ეფექტი ფერისა და სურნელის კომბინაციით მიიღება.
როდესაც ღვინის დაგემოვნებას გადაწყვეტთ, პირველ ყოვლისა უნდა იცოდეთ, რომ ღვინოს ჯერ არ უნდა შეხედოთ წითელ ფონზე. უმჯობესია ღვინიან ფუჟერს ან შუქზე გახედოთ, ან თეთრი ქაღალდის ფონზე. შემდეგ ჩაიხედეთ ჭიქაში და ანარეკლს დააკვირდით. თუკი წითელ ღვინოს აგურისფერი დაჰკრავს, ე.ი. უფრო ასაკიანი ღვინოა. თუკი ღვინო ალუბლისფერია და იასამნისფერი შეფერილობაც აქვს, ე.ი. ღვინო ახალგაზრდაა. განაგრძეთ კითხვა