პოლიტიკა

21

ივნისი

დღის ზოგადი ასტროლოგიური პროგნოზი

შაბათი, მთვარის ოცდამეხუთე დღე დაიწყება 01:51-ზე, მთვარე კუროში გადაბრძანდება 05:52-ზე – დღე პასიურია, მოუსმინეთ თქვენს შინაგან ხმას. არ იჩქაროთ. დღის პირველ ნახევარში დაისვენეთ. მოაგვარეთ მარტივი საკითხები. გადადეთ რთული მოლაპარაკებები. დაიცავით ნეიტრალიტეტი კოლეგებთან ურთიერთობაში. არ არის რეკომენდებული: აჩქარება, ხელშეკრულებებისა და კონტრაქტების გაფორმება. გადაწყვეტილებების მიღება. გააძლიერეთ თქვენი ფინანსური მდგომარეობა. ხელსაყრელია ავეჯის და უძრავი ქონების შეძენა. შეიძინეთ სურსათი და საყოფაცხოვრებო ნივთები. უმჯობესია თავი შეიკავოთ ქონის, ლორის, ქაშაყის, დამუშავებული ყველის და მსგავსი პროდუქტების ჭამისგან.
საზოგადოება
მოზაიკა
სამხედრო
მეცნიერება
სპორტი
კონფლიქტები
კულტურა/შოუბიზნესი
Faceამბები
კვირის კითხვადი სტატიები
თვის კითხვადი სტატიები
როგორ იბადება ღვინო - ინსტრუქცია მათთვის, ვისაც ღვინის დაყენება დამოუკიდებლად სურს
როგორ იბადება ღვინო - ინსტრუქცია მათთვის, ვისაც ღვინის დაყენება დამოუკიდებლად სურს

ღვი­ნის ხა­რის­ხი პირ­და­პირ კავ­შირ­შია ყუ­რძნის ხა­რისხთან. რაც არ უნდა ეცა­დოს მეღ­ვი­ნე, იმა­ზე უკე­თეს ღვი­ნოს ვერ და­ა­ყე­ნებს, რო­გო­რი ყუ­რძე­ნიც გა­და­ა­მუ­შა­ვა, სა­მა­გი­ე­როდ, კარ­გი ყუ­რძნის­გან ცუდი ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბა არც ისე ძნე­ლია.

ღვი­ნის და­ყე­ნე­ბა იწყე­ბა ყუ­რძნის მი­ღე­ბა-გა­და­მუ­შა­ვე­ბით, რა­საც მოყ­ვე­ბა ერთ-ერთი უმ­ნიშ­ვნე­ლო­ვა­ნე­სი პრო­ცე­სი მეღ­ვი­ნე­ო­ბა­ში - დუ­ღი­ლი, ანუ ღვი­ნის და­ბა­დე­ბა. ის მიმ­დი­ნა­რე­ობს, და­ახ­ლო­ე­ბით, 1-დან 3 კვი­რამ­დე შუ­ა­ლედ­ში (გვი­ა­ნი მო­სავ­ლის ტკბი­ლი ღვი­ნო­ე­ბის ფერ­მენ­ტა­ცია 3 თვემ­დე გრძელ­დე­ბა). წი­თელ ღვი­ნო­ებს ჭა­ჭი­დან მა­ლე­ვე ხსნი­ან, 4-6 დღე­ში, ხოლო თეთ­რი ღვი­ნის დუ­ღი­ლი და­ბალ ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე შე­საძ­ლე­ბე­ლია 5 კვი­რამ­დეც გაგ­რძელ­დეს, რაც არო­მა­ტუ­ლი ნივ­თი­ე­რე­ბე­ბით მდი­დარ პრო­დუქტს მოგ­ვცემს. ფერ­მენ­ტა­ცი­ის ხან­გრძლი­ვო­ბა უმე­ტეს­წი­ლად და­მო­კი­დე­ბუ­ლია მარ­ნის ტემ­პე­რა­ტუ­რა­ზე, რაც უფრო მა­ღა­ლია ტემ­პე­რა­ტუ­რა, მით უფრო სწრა­ფად მი­დის დუ­ღი­ლი და პი­რი­ქით.

გაგ­რძე­ლე­ბა + ფო­ტო­ე­ბი

დღის ვიდეო
00:00 / 00:00
ისტორიული გამარჯვება - საქართველოს ძიუდოისტთა ნაკრები მსოფლიო ჩემპიონია!

როგორ იბადება ღვინო - ინსტრუქცია მათთვის, ვისაც ღვინის დაყენება დამოუკიდებლად სურს

როგორ იბადება ღვინო - ინსტრუქცია მათთვის, ვისაც ღვინის დაყენება დამოუკიდებლად სურს

ღვინის ხარისხი პირდაპირ კავშირშია ყურძნის ხარისხთან. რაც არ უნდა ეცადოს მეღვინე, იმაზე უკეთეს ღვინოს ვერ დააყენებს, როგორი ყურძენიც გადაამუშავა, სამაგიეროდ, კარგი ყურძნისგან ცუდი ღვინის დაყენება არც ისე ძნელია.

ღვინის დაყენება იწყება ყურძნის მიღება-გადამუშავებით, რასაც მოყვება ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი პროცესი მეღვინეობაში - დუღილი, ანუ ღვინის დაბადება. ის მიმდინარეობს, დაახლოებით, 1-დან 3 კვირამდე შუალედში (გვიანი მოსავლის ტკბილი ღვინოების ფერმენტაცია 3 თვემდე გრძელდება). წითელ ღვინოებს ჭაჭიდან მალევე ხსნიან, 4-6 დღეში, ხოლო თეთრი ღვინის დუღილი დაბალ ტემპერატურაზე შესაძლებელია 5 კვირამდეც გაგრძელდეს, რაც არომატული ნივთიერებებით მდიდარ პროდუქტს მოგვცემს. ფერმენტაციის ხანგრძლივობა უმეტესწილად დამოკიდებულია მარნის ტემპერატურაზე, რაც უფრო მაღალია ტემპერატურა, მით უფრო სწრაფად მიდის დუღილი და პირიქით.

გაგრძელება + ფოტოები

8 ოქტომბრიდან ახალი მთვარე სასიყვარულო ურთიერთობებს მაგიით აავსებს - ასტროლოგიური  პროგნოზი

კაცმა ყოფილი ცოლის საყვარელს ოჯახის დანგრევის გამო უჩივლა და 750 000 დოლარი მიიღო

მიუსაფარი ქალი ინტერნეტვარსკვლავად იქცა - მეტროში გადაღებულ ვიდეოს მილიონზე მეტი ნახვა აქვს