მარხვა დაიწყო. მარხვის დასრულებამდე კი საკმაო დიდი დროა. გთავაზობთ სამარხვო კერძების რეცეპტებს.
ბოსტნეულის ჩანახი
ინგრედიენტები:
ბადრიჯანი 500 გრ ; კარტოფილი 500 გრ ; ხახვი 3 თავი; პომიდორი 500 გრ; ზეთი 200 გრ; მწვანილი თითო კონა; ნიორი 3 კბილი; მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
მომზადების წესი:
1. ბადრიჯანი დაჭერით სიგრძეზე ოთხად, შემდეგ - შუაზე. მოაყარეთ მარილი და 1/2 საათის სემდეგ გაწურეთ ისე, რომ არ დაიჭყლიტოს.
2. ალყად დაჭრილი ხახვი, წმინდად დაჭრილი ნიორი, ქინძი, ოხრახუში და ნიახური აურიეთ ერთმანეთში, დაუმატეთ წიწაკა.