ჩაქაფული ის კერძია, რომელიც გაზაფხულთან ასოცირდება და სულ მალე ბევრი გურმანისთვის ამ შესანიშნავი ქართული კერძის სეზონი დაიწყება. Allwine.ge ბატკნის ჩაქაფულის საუკეთესო რეცეპტსა და იმ ღვინოების ჩამონათვალს გთავაზობთ, რომელიც ჩაქაფულს ყველაზე კარგად შეეხამება.
მომზადების წესი
პირველ ყოვლისა, ბატკნის ხორცს გარეცხავთ, ძვლიანად დაჭრით (არ მსხვილ, არც წვრილ, უფრო საშუალო ნაჭრებად) და ჩააწყობთ ქვაბში, იქვე დაუდებთ ცოტა დუმის ქონს, წვრილად დაჭრილს). დადგამთ ძალიან ნელ, ლამის მბჟუტავ ცეცხლზე და ადუღებთ იმ საკუთარ წვენში, რომელიც გამოუვა. გარეშე წყალს საერთოდ არ დაასხამთ არც ერთ ეტაპზე. თუ ამოშრა ხორცის მომზადებამდე, დაუმატებთ ღვინოს. რომ ამოშრება სითხე და ხორციც მომზადდება, დაასხით ისევ ღვინო (ცოტა!). დააყარეთ ერთი ფენა ნახევარალყებად დაჭრილი ხახვი. განაგრძეთ კითხვა