ბოლო დროს მიიჩნევენ, რომ კარაქს უფრო მეტი ზიანი მოაქვს, ვიდრე სარგებელი. ამბობენ, რომ ამ პროდუქტის ზედმეტი დოზა გულ-სისხლძარღვთა ათეროსკლეროზს იწვევს. თუმცა რამდენად მართალია ეს?
რატომ არის სასარგებლო კარაქი
1. კარაქი E, D,C და A ვიტამინებს შეიცვას. როგორც ცნობილია, ბოლო ვიტამინის გათავისებისთვის აუცილებელია ცხიმოვანი მჟავები, რომლებსაც კარაქი შეიცვას. მარტივად რომ ვთქვათ, სტაფილოსგან მაქსიმალური სარგებლის მისაღებად, პროდუქტი აუცილებლად კარაქთან ერთად უნდა მიირთვათ.
2. ცხიმოვანი მჟავები ორგანიზმში მოხვედრისას ცხიმოვან ქსოვილებში არ განლაგდება და მთლიანად ორგანიზმის ენერგიით ავსებას ხმარდება. ამიტომ, კარაქის სწორად მირთმევისას გამოკეთდებით და შიმშილის
გრძნობაც დიდი ხნით დაგავიწყდებათ.
3. კარაქი დიდი რაოდენობით ანტიოქსიდანტებს შეიცავს, რაც ათეროსკლეროზისა და სიმსივნის წარმოქმნას უშლის ხელს.
4. კარაქი - იოდის წყარო, რომელსაც კარგად ითავისებს ორგანიზმი. სწორედ კარაქის პოპულარობის დაქვეითებისა და მისი მარგარინის ჩანაცვლების გამო, გასული საუკუნის დასაწყისში ჩიყვი ეპიდემიად იქცა... განაგრძეთ კითხვა