იტალიურ გამოცემაში "ცხოველთა მეცნიერება" გამოქვეყნებული კვლევის თანახმად, ფილეზე ბევრი თეთრი ხაზი ცხიმის დიდი შემცველობის მანიშნებელია, რაც ნიშნავს, რომ მასში ცილის დონე დაბალია. იმის მიხედვით, თუ რამდენად მსხვილია თეთრი ხაზი, იზრდება ფილეში ცხიმი და იკლებს ცილა. კვლევებმა ცხადყო, რომ ფერმერები საკმაოდ სწრაფ და მარტივ ხერხებს იყენებენ ქათმის წონაში მოსამატებლად.
ფოტოზე: ნორმალური, საშუალო და ცუდი ხარისხის ფილე
თუმცა, აშშ-ის ფრინველთა ნაციონალური საბჭო იუწყება, რომ თეთრი ძარღვი მხოლოდ ხორცის მცირე ნაწილზე ახდენს ზემოქმედებას და არ ქმნის ჯანმრთელობის პრობლემას. საკვები პროდუქტების სპეციალისტი ჟაკლინ ლონდონი ამბობს, რომ ქათამი მაინც რჩება ჯანმრთელ საკვებად და ცილის საბადოდ.
"დააკვირდით შეფუთვაზე, ხომ არ შეიცავს ქათამი ანტიბიოტიკებს. დაიმახსოვრეთ, რომ მაცივარში სწორად შეუფარდოთ შენახვის ტემპერატურა და მოამზადოთ სწორად, ნაკლები ცხიმით", - ამბობს ჟაკლინი.
მომზადებულია delish.com-ს მიხედვით